Koolhydraatarme snack recepten die je helpen om af te vallen

In dit artikel vind je 20 gezonde en lekkere koolhydraatarme snack recepten die vrij zijn van toegevoegde suikers, zoetstoffen en smaak-, geur- en kleurstoffen.

Gebruik deze recepten als je wilt afvallen, meer energie wilt of je gezondheid wilt verbeteren met voedzame snacks.

Inhoud:

Zo snack je op een gezonde manier

Een gezond tussendoortje is voedzaam. Het bevat vitamines en mineralen, en zorgt ervoor dat je eetlust tot de volgende maaltijd wordt gestild.

Het binnenkrijgen van voedingsstoffen kan je gezondheid een flinke boost geven:

 • Eiwitten: goed voor je spieren
 • Omega 3-vetten: goed voor je ogen, huid en haar
 • Magnesium: helpt je om te ontspannen
 • Vitamine C: ondersteunt je weerstand
 • B-vitamines: geven je energie
 • Vezels: goed voor je darmen en helpen bij gewichtsverlies

Ik kan nog wel even doorgaan met deze lijst, maar het idee is waarschijnlijk al duidelijk: voedingsstoffen zijn essentieel voor een optimale gezondheid.

De 20 recepten die verderop in dit artikel staan bevatten alle bovengenoemde voedingsstoffen en meer. Het enige wat jij hoeft te doen is regelmatig variëren, zodat je alles binnenkrijgt (en je gezondheid verbetert).

Een dag met tussendoortjes ziet er zo uit:

 • Ontbijt
 • Tussendoortje
 • Lunch
 • Tussendoortje
 • Diner

Na het avondeten snacken is af te raden. Je spijsvertering heeft namelijk ook rust nodig. Wil je een toetje? Laat het 1e of 2e tussendoortje dan achterwege en eet het toetje vlak na het diner.

 In het kort: Gezonde koolhydraatarme snacks bevatten vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.

20 Koolhydraatarme snack recepten

Hieronder staan onze 20 beste recepten die helemaal volgens de gezonde richtlijnen van PuurFiguur zijn.

Ben je niet op zoek naar recepten, maar naar gezonde kant-en-klare snacks die je in de supermarkt kunt kopen? Bekijk dan mijn artikel met 60 suggesties.

Tussendoortjes combineren met maaltijden

Je behoefte aan snacks wordt groter als je hoofdmaaltijden niet in orde zijn. Hieronder vind je onze beste recepten voor een slank en gezond lichaam:

Afvallen met het gratis weekmenu

Als je het lastig vindt om zelf maaltijden te combineren, dan kun je het gratis PuurFiguur weekmenu downloaden. Dit weekmenu is samengesteld door ons team van diëtisten, voedingsdeskundigen en coaches.

Download het koolhydraatarme weekmenu hier.

Afvallen met koolhydraatarm eten

Een koolhydraatarme leefstijl kan je gezondheid volledig transformeren. Let wel op: vermijd niet alle koolhydraten. Je lichaam heeft koolhydraten nodig. Zo werkt jouw immuunsysteem voornamelijk op glucose (een koolhydraat).

Daarom adviseren wij om altijd meer dan 50 gram koolhydraten per dag te eten (tenzij je het ketogeen dieet volgt voor medische doeleinden en onder professionele begeleiding).

Wil je afvallen zonder hongergevoel te ervaren of verplicht te sporten? Lees dan mijn artikel over het koolhydraatarm dieet.