Voor een optimale gebruikerservaring maken wij gebruik van cookies en verzamelen wij bepaalde persoonsgegevens.

Op deze pagina vertellen we je welke persoonsgegevens wij verzamelen als je onze website gebruikt, waarom wij deze gegevens verzamelen, hoe wij daarmee omgaan en wat jouw privacyrechten zijn. Zo weet je precies wat er gebeurt en hoe wij werken.

Heb je vragen en/of verzoeken? Neem dan gerust contact met ons op. Onderaan dit privacystatement vind je de contactgegevens van ons bedrijf.

Verantwoordelijkheid voor jouw persoonsgegevens

Bij het verlenen van onze diensten gebruiken wij (soms) jouw persoonsgegevens. Dit wordt door de wetgever ook wel ‘verwerken’ genoemd.

Wij zijn volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) de zogeheten ‘verwerkingsverantwoordelijke’ voor onze klanten.

Verwerking van jouw persoonsgegevens

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens op gepaste en zorgvuldige wijze. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met jouw persoonsgegevens om en hanteren wij adequate (beveiligings)maatregelen om onder andere die vertrouwelijkheid te waarborgen. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens enkel als je daar toestemming voor hebt gegeven of als dit noodzakelijk is (bijvoorbeeld omdat wij wettelijk verplicht zijn om dit te doen of voor het verlenen van onze diensten).

Doelen en grondslagen van de verwerking

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens alleen als dat rechtmatig is. Hieronder lichten wij toe voor welke doeleinden wij jouw persoonsgegevens (zouden kunnen) gebruiken en wat de wettelijke grondslag (oftewel rechtvaardiging) daarvoor is. Om het overzichtelijk te houden, hebben wij de doeleinden ingedeeld per wettelijke grondslag (art. 6 AVG).

1. Gebruik van jouw persoonsgegevens na toestemming

In enkele gevallen gebruiken wij jouw persoonsgegevens nadat je daar toestemming voor hebt gegeven. Zo sturen wij op regelmatige basis digitale nieuwsbrieven naar onze leden, klanten, relaties en geïnteresseerden. Daarvoor gebruiken wij het e-mailadres dat bij ons bekend is.

Je kunt jouw toestemming te allen tijde intrekken. Onze systemen zijn zo ingericht dat wij op aanvraag alle klantgegevens uit het systeem kunnen verwijderen.

2. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens als dat noodzakelijk is om een overeenkomst aan te gaan en/of uit te voeren

In enkele gevallen is het noodzakelijk om jouw persoonsgegevens te gebruiken om onze diensten te verlenen. Wij gebruiken bijvoorbeeld jouw contactgegevens om contact met je te onderhouden, om producten te verstrekken en om facturen te versturen. Tevens verzamelen wij de persoonsgegevens van sollicitanten.

3. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens als dat noodzakelijk is om aan wettelijke verplichtingen te voldoen

In enkele gevallen verplicht de wetgever ons dat wij persoonsgegevens verwerken. Dit is het geval bij het bijhouden van onze (financiële) administratie.

4. Gebruik van jouw persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van onze gerechtvaardigde belangen

In enkele gevallen is het voor ons noodzakelijk om persoonsgegevens te verwerken voor het behartigen van onze gerechtvaardigde belangen. Onze website wordt bewaakt om bijvoorbeeld hackers buiten de deur te houden en om de continuïteit van de website te waarborgen.

Cookies

Op PuurFiguur maken wij gebruik van verschillende soorten cookies. Cookies zijn kleine en onschadelijke tekstbestandjes die bijvoorbeeld bijhouden of je wel of niet bent ingelogd. Hieronder vind je een overzicht van de (soorten) cookies die wij hanteren.

1. Functionele/noodzakelijke cookies

  • Sessie-cookies
    Deze cookies houden hoofdzakelijk bij of je wel of niet bent ingelogd en op welke pagina jij je bevindt. Deze cookies zijn noodzakelijk om onze diensten te verlenen (art. 6(1)(b) AVG).

2. Analytische cookies

  • Google Analytics
    Deze cookies houden op anonieme wijze de statistieken en het gedrag van bezoekers bij. Om jouw privacy te waarborgen, gebruiken wij hierbij de handleiding die de Autoriteit Persoonsgegevens heeft opgesteld voor het gebruik van Google Analytics. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is de (eventuele) inbreuk op de privacy minimaal, en toestemming is in dit geval dan ook niet vereist. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten: de laatste acht cijfers van jouw IP-adres zijn gemaskeerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet en er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics cookies. De Google Analytics cookies zijn noodzakelijk voor het behartigen van onze belangen (art. 6(1)(f) AVG). Google hanteert op dit moment het volgende privacybeleid: https://policies.google.com/privacy?hl=en

3. Reclame/tracking cookies:

Wij plaatsen cookies van Pinterest, Zapier, PayPro, Facebook, Deadlinefunnel en Gravatar.

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren. Als je dat niet wilt, kan je je browser zo instellen dat alle cookies worden geweigerd of dat er wordt aangegeven wanneer een cookie wordt verzonden. Als cookies in jouw browser zijn uitgeschakeld, dan is het mogelijk dat sommige functies en services (zowel op onze als op andere websites) niet correct functioneren.

Beveiliging van jouw persoonsgegevens

Wij treffen gepaste technische en organisatorische maatregelen om onrechtmatige verwerking of het verlies van persoonsgegevens tegen te gaan. Dat doen we door het volgende:

    • Onze website maakt gebruik van een beveiligde verbinding.
    • Onze servers worden naar behoren beveiligd en staan in de Europese Unie.
    • De persoonsgegevens worden veilig opgeslagen op eigen, beveiligde servers van Puur Figuur BV of die van een derde partij waarmee wij een verwerkersovereenkomst hebben gesloten.
    • Wij maken gebruik van beveiligde accounts voor de toegang tot systemen waarin persoonsgegevens worden verwerkt.
    • Voor (server)ruimtes waarin persoonsgegevens zijn opgeslagen zijn er fysieke toegangscontroles.
    • Wij beperken het inzageniveau van de persoonsgegevens enkel tot de personen waarvoor dit noodzakelijk is.

Verwerkers

Wij sluiten werkingsovereenkomsten die voldoen aan art. 28 AVG als wij persoonsgegevens aan derde partijen verstrekken om voor ons te verwerken. De wetgever noemt die partijen ‘verwerkers’.

De verwerkers waar wij gebruik van maken zijn:

    • De webhost (voor het hosten van onze website)
    • Klantenservicesystemen (Helpscout)
    • Organisaties die onze digitale nieuwsbrieven automatisch versturen (ActiveCampaign)
    • Organisaties die software ontwikkelen om formulieren op de website te plaatsen (Thrive leads)
    • Administrateurs voor de verwerking van bijvoorbeeld (financiële) persoonsgegevens

Bewaartermijn van jouw persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens worden enkel bewaard voor zover dit noodzakelijk is (art. 5(1)(e) AVG). Hieronder vind je meer informatie over de bewaartermijnen.

    • Administratieve persoonsgegevens en/of documenten worden tot 7 jaar bewaard, of zoveel langer als noodzakelijk is, dan wel wettelijk verplicht is.
    • Persoonsgegevens van sollicitanten die niet zijn aangenomen worden tot 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure bewaard, of langer wanneer daarvoor toestemming is gegeven door de sollicitant.
    • Persoonsgegevens die zijn verstrekt op basis van toestemming worden tot 1,5 jaar na toestemming bewaard, of zoveel langer als noodzakelijk is.
    • Overige persoonsgegevens worden tot 1,5 jaar bewaard, of zoveel langer als noodzakelijk is.

Jouw rechten

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb je recht op inzage en rectificatie van jouw persoonsgegevens. In sommige gevallen kan je verzoeken om jouw persoonsgegevens te wissen, het gebruik ervan te beperken of er bezwaar tegen te maken. Als je voor een specifiek doeleinde toestemming hebt gegeven om ons gebruik te laten maken van jouw persoonsgegevens, dan kan je deze toestemming te allen tijde intrekken. Als je persoonsgegevens aan ons hebt verstrekt, dan heb je in sommige gevallen recht om deze persoonsgegevens in een bestand te ontvangen. Zo kan je deze eenvoudig doorgeven aan een andere organisatie. Voor het uitoefenen van één van deze rechten kan je ons een verzoek sturen.

Wij hopen je voldoende te hebben geïnformeerd over jouw rechten en het gebruik van jouw persoonsgegevens. Uiteraard staan wij voor je klaar als je vragen en/of verzoeken hebt. Als je een klacht hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens, dan heb je het recht om deze voor te leggen aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Vragen en/of verzoeken kan je schriftelijk versturen naar:

Puur Figuur BV
Weesperstraat 61
1018 VN Amsterdam
Tel: 0850 601 600
E-mail: info@puurfiguur.nl

Dit privacystatement is te vinden op www.puurfiguur.nl/privacy