✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis | Gratis verzending | Niet goed, 100% geld terug.

✓ Geleverd binnen één werkdag | Gratis verzending

Service centrum

PuurFiguur geeft adviezen op basis van wetenschappelijk onderzoek in combinatie met vele jaren ervaring in de gezondheidsbranche. Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

Bedrijfsgegevens

PuurFiguur is ook actief onder de handelsnaam Simpel Slank.

Adres
Puur Figuur BV
Vijzelstraat 68
1017 HL Amsterdam

Contact
E-mail: info@puurfiguur.nl

Bezoek
Bezoekers zijn van harte welkom (alleen op afspraak). Overdag zijn wij bezig met onze werkzaamheden. Daarom zijn wij niet in staat om zonder afspraak bezoekers te ontvangen.

Disclaimer
Op al onze adviezen, artikelen, social media activiteiten, nieuwsbrieven, programma’s en andere uitingen is onze disclaimer van toepassing.

Algemene voorwaarden
Zie deze pagina voor onze algemene voorwaarden.

Klantenservice

Bestaande klanten hebben altijd het recht om vragen te stellen per e-mail. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Deze service verlenen wij aan iedereen die een afslankprogramma of receptenboek van PuurFiguur heeft aangeschaft.

Je kunt ons mailen op info@puurfiguur.nl.

Veelgestelde vragen

Wat kun je bereiken met PuurFiguur?
In het kort: een slank en gezond lichaam.

Wij geven advies op basis van wetenschappelijk onderzoek en jarenlange praktijkervaring om zoveel mogelijk mensen aan een gezond gewicht en een optimale gezondheid te helpen.

Met onze programma’s en artikelen kun je op een gezonde manier afvallen door je hormonen beter in balans te krijgen – voor zowel mannen als vrouwen.

Handige tips:

Ben je op zoek naar structuur en houvast? Dit zijn onze programma’s en receptenboeken:

 • De PuurFiguur Methode: fysiek boek, 5 weekmenu’s, hormoonbalans-tips, boodschappenlijsten, begeleiding en 3 bonussen.
 • Leven Zonder Buikvet: fysiek boek, een 5-stappenplan om buikvet te verliezen, 5 weekmenu’s, boodschappenlijsten, begeleiding en 2 bonussen.
 • Smoothieplan: fysiek boek, 30 volledige dagmenu’s, 44 smoothierecepten, 45 recepten voor vaste maaltijden, boodschappenlijsten, begeleiding en 3 bonussen.
 • Vegetarisch Slank: fysiek boek, 5 vegetarische én koolhydraatbeperkte weekmenu’s, boodschappenlijsten, begeleiding en 2 bonussen.
 • Buikvet Challenge: fysiek boek, 5 weekmenu’s, boodschappenlijsten, wetenschappelijk onderbouwde info en tips om buikvet te verbranden, begeleiding en 3 bonussen.
 • Voordelig Slank: fysiek receptenboek met 105 koolhydraatarme low budget recepten, tips om honderden euro’s per jaar te besparen, begeleiding en 2 bonussen.
 • Koolhydraatarm in 20 Minuten: fysiek receptenboek met 101 koolhydraatarme recepten die je in 20 minuten bereidt, begeleiding en 5 weekmenu’s.
 • Simpel Koolhydraatarm: fysiek receptenboek met 95 eenvoudige en smaakvolle recepten waarmee je op de meest simpele manier afvalt,  1 voorbeeld weekmenu, begeleiding en 1 bonus.
 • Zomer Slank Gids: fysiek boek met 49 recepten en praktische tips van onze voedingsdeskundigen om zomerse afslank-valkuilen te voorkomen. Met dit boek word en blijf je slank gedurende de zomermaanden, zonder stress en zonder leuke uitjes uit de weg te gaan.
 • Body15 Challenge: 4 koolhydraatarme weekmenu’s met recepten die allemaal binnen 15 minuten op tafel staan, boodschappenlijsten, begeleiding en bonussen (digitaal programma).

Kun je niet kiezen of weet je niet welk afslankplan het beste bij je past? Bekijk dan hier de keuzehulp pagina.

Wat is jullie voedingsadvies?
Wij geloven in een gematigd koolhydraatarm eetpatroon met voldoende vezels, gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten (verkregen uit zowel dierlijke als plantaardige producten).

Moet ik sporten om af te vallen?
Nee, je bent niet verplicht om te sporten tijdens het volgen van de programma’s. Hoewel wij sport en dagelijkse beweging aanraden voor een optimale gezondheid, behalen onze klanten het meeste succes door hun eetpatroon aan te passen.

Is PuurFiguur suikervrij?
Technisch gezien bestaat 100% suikervrij eten niet. Zelfs in een broccoli vind je suiker (glucose).

PuurFiguur is wel 100% vrij van geraffineerde suikers. Dat betekent dat je in onze recepten geen bewerkte producten of tafelsuiker zult vinden. Sommige fabrikanten verwerken suiker in hun producten ter bevordering van de smaak en de houdbaarheid. Wij adviseren om ook deze suikers tot een minimum te beperken.

Is PuurFiguur glutenvrij?
Ja, in al onze recepten en programma’s vind je uitsluitend producten die van nature glutenvrij zijn. Heb je coeliakie of ben je gevoelig voor gluten? Lees dan alsnog het etiket.

Hoe werkt de PuurFiguur succesgarantie?
Wij geven 2 maanden (61 dagen) garantie op al onze programma’s. Wij doen dit omdat we het volste vertrouwen hebben dat onze weekmenu’s en adviezen je helpen om jouw doel te bereiken.

Heb je een programma gekocht en betaald, maar wil je bij nader inzien toch je geld terug? Dan doen wij daar niet moeilijk over. Stuur een e-mail naar info@puurfiguur.nl en zet in het onderwerp “geld retour aub”. Vermeld daarbij ook om welk programma het gaat.

Als je een fysiek boek hebt besteld, dan kun je het boek retour sturen volgens de retourinstructies die je van ons per mail ontvangt. De kosten van deze retourzending zijn voor eigen rekening.

Wij storten het volledige aankoopbedrag binnen 2 werkdagen terug. Daarna duurt het nog 1 tot 3 werkdagen voordat het bedrag op je rekening staat (afhankelijk van de snelheid van je eigen bank).

Is PuurFiguur wetenschappelijk onderbouwd?
Ja. Onze adviezen, programma’s en artikelen zijn gebaseerd op wetenschappelijke studies (zie bronvermeldingen onderaan de artikelen en achterin de programma’s).

Wetenschappelijk bewijs maakt daarentegen nog geen feit. Soms spreken wetenschappers elkaar tegen, en dat is dan ook de reden dat je zoveel tegenstrijdige informatie vindt over voeding. Daar waar je ’s ochtends leest dat een banaan gezond is, hoor je ’s middags dat je er dik van wordt. Daarom baseren wij onze adviezen niet alleen op studies, maar ook op de praktijk. Wij staan dagelijks in contact met honderden mensen die wij helpen om gezond af te vallen en buikvet te verliezen.

Waar vind ik jullie recepten?
Bekijk hier onze (koolhydraatarme) recepten.

Ben je op zoek naar wat meer houvast? In onze betaalde afslankprogramma’s vind je complete weekmenu’s met recepten waarbij wij de juiste verhouding eiwitten, vetten en koolhydraten al voor je hebben berekend.

Wat bedoelen jullie met hormoonbalans?
Hormonen zijn kleine stofjes in het lichaam die biologische processen in gang zetten. Zo bepalen je hormonen bijvoorbeeld:

 1. Hoe je je voelt
 2. Hoe snel je kunt afvallen
 3. Hoe goed je slaapt
 4. Hoe groot je eetlust is
 5. Hoe gelukkig je bent
 6. Hoeveel zin je hebt om te bewegen of te sporten
 7. Je vruchtbaarheid en libido
 8. Bij vrouwen: de cyclus

En nog veel, veel meer.

De hormonen die je lichaam aanmaakt zijn ontzettend belangrijk tijdens het afvallen. Met name de hormonen insuline, leptine, cortisol, serotonine en dopamine.

Bij PuurFiguur geloven wij dat een gezonde hormoonbalans de basis is van een slank en gezond lichaam. Daarom geven wij naast voedingsadvies ook advies en praktische tips om de natuurlijke hormoonbalans te herstellen.

Ik heb mijn bestelling niet ontvangen. Wat moet ik doen?
Dat kan verschillende oorzaken hebben. Stuur een e-mail naar info@puurfiguur.nl en wij helpen je direct verder.

Wat is jullie officiële Facebookpagina?
Zie PuurFiguur op Facebook.

Waar vind ik ervaringen van anderen?
Laat je inspireren door anderen die ook de stap hebben gezet op weg naar een slank en gezond lichaam:

 • Wills – Gezonde bloedwaardes en 20 kilo kwijt.
 • Nannie – 21 kilo afgevallen en geniet weer van het leven.
 • José – 22 kilo lichter door anders te eten.
 • Bianca – 33 kilo afgevallen en meer energie.
 • Diana – 40 kilo kwijt en zit lekkerder in haar vel.
 • Mariëtte – 23 kilo lichter.
 • Lisa – Een grote transformatie op jonge leeftijd.
 • Cindy – Ruim 38 kilo afgevallen en blijft met gemak op gewicht.
 • Tientallen andere succesverhalen.

Waar kan ik een klacht melden?
Wij waarderen jouw eerlijke mening en staan je graag persoonlijk te woord. Stuur ons een e-mail en wij nemen contact met je op.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan gerust een e-mail. Wij helpen je graag.