Het succesverhaal van Yvonne

Yvonne is 59 jaar en had het afvallen al opgegeven tot ze met PuurFiguur in aanraking kwam. Lees hier hoe ze 22 kilo is afgevallen!

Yvonne aan het woord

Jarenlang geworsteld

Ik heb jarenlang geworsteld met allerlei soorten diëten. Vaak hield ik dit een paar dagen vol maar ging ik over de schreef door het hongergevoel dat ik dagenlang had. Ik woog 122 kilo en mijn bloedsuiker en bloeddruk waren niet  in orde. Daarom kreeg ik om medische redenen een gastric bypass. Dit zorgde ervoor dat ik afviel tot ongeveer 86 kilo. Helaas viel ik niet verder af en bleef ik steeds tussen de 86 en 92 kilo wegen en ervoer ik veel struggles op het gebied van gezond eten.

Op zoek naar info

Ik hoorde iets over een koolhydraatarm dieet maar ik wilde me hier niet aan wagen. Tot ik iemand anders later ook over koolhydraatarm eten hoorde. Toen besloot ik toch om hierover informatie op te zoeken en daardoor kwam ik uit op de website van PuurFiguur.

Knoop doorgehakt

Wat mij aansprak was de openheid in communicatie, de Facebookgroepen en het kant en klare gezonde menu. De succesverhalen van mensen motiveerden mij ook enorm om de stap te zetten. Daarom begon ik in april met Simpel Slank. Ik woog toen 92 kilo.

Weegschaal

De eerste 2 weken vlogen de kilo’s eraf. Na 2 weken stabiliseerde dit en viel ik wekelijks een halve kilo of een kilo en heel soms anderhalve kilo af. Ik kreeg het gevoel dat ik op de goede weg was en daarom werd de weegschaal voor mij een stuk minder interessant. Vroeger kon ik wel eens 3 keer per dag op de weegschaal staan en nu is het voor mij goed om me eens in de 2 weken te wegen. Ik merk namelijk aan mijn lichaam dat het goed gaat. Kleding zit lekker, mijn gezicht zie ik positief veranderen en ik krijg complimenten uit mijn omgeving. Ook is eindelijk mijn buikomvang geslonken. Dit is iets dat ik normaal nooit voor elkaar kreeg en wat ik met De Buikvet Challenge wel voor elkaar heb gekregen.

Nachtrust

Ik voel me nu fit en ik zit lekker in mijn vel. Vroeger had ik altijd heel vervelende nachten: veel wakker, veel zweten en last van opgeblazen gevoel. Ik wilde liever niet dan wel naar bed waardoor ik er vaak laat in lag en er al om 4:00 uur uitging. Hiermee kun je niet uitrusten dus ik was altijd moe en ondermijnde mijn lichaam. Sinds het plan van PuurFiguur slaap ik lekker en lang. En dit heeft heel veel voor mij gedaan. Toen merkte ik ook dat het afvallen heel simpel ging omdat mijn lichaam nu kon uitrusten.

Resultaat

Door alle maanden die ik nu koolhydraatarm heb gegeten, weeg ik nu 70 kilo en weet ik zeker dat deze manier van eten voor mij blijvend is.


Wat zijn we blij om te horen dat je zoveel kilo’s bent afgevallen en je zo goed in je vel zit! Een geweldig resultaat Yvonne. We zijn trots op je en wensen je een geweldig 2020 toe!

Het succesverhaal van Wichert

Wichert (55 jaar) heeft jarenlang tussen de 112 en 125+ kilo gewogen. Geen één dieet hielp om verder af te vallen dan 112 kilo. Bij 112 kilo stopte zijn lichaam met het verbranden van vet.

Sinds een half jaar volgt Wichert de afslankplannen van PuurFiguur. Hij weegt nu voor het eerst in jaren 102 kilo.

Hieronder lees je hoe deze doorzetter in korte tijd 16 kilo afviel.

Wichert aan het woord

Vroeger heb ik veel aan vechtsport gedaan en was eigenlijk altijd al wat flinker dan gemiddeld. Toen ik 15 was kon ik al wedstrijden vechten tegen jongens die 7 jaar ouder waren (ik zat qua gemiddeld gewicht in hun gewichtsklasse). Ik woog dus altijd al iets zwaarder, maar was nooit echt dik. Vroeger, zo rond mijn 20e, had ik zelfs een sixpack!

In 1998 heb ik een whiplash opgelopen, waardoor ik helaas niet meer intensief kon sporten. Tegelijkertijd veranderde mijn eetpatroon ook naar meer ongezond. Dit zorgde ervoor dat ik in kilo’s aankwam.

In het verleden heb ik met een voedingsdeskundige en verschillende diëtisten samengewerkt om de strijd met de kilo’s aan te gaan. In mijn familie komt diabetes voor en ik wilde voorkomen dat ik dat ook kreeg. In het begin viel ik af, maar steeds niet verder dan 112 kilo. Daarnaast vond ik het een opgave om me aan een eetplan te houden, omdat het nooit echt lekker was. De voeding die ik kon eten vond ik gewoonweg saai. En omdat het ook nooit écht goed hielp, stopte ik dan met de voedingscoach en ging ik weer eten zoals ik al deed. Met als gevolg dat ik aan het jojo-en was tussen de 112 en 125+ kilo.

Uiteindelijk werd bij mij slaapapneu geconstateerd. En omdat ik een hartafwijking heb, was dit erg gevaarlijk. Daarom kreeg ik een intensieve behandeling om ademstops in mijn slaap te voorkomen. De hormoonhuishouding wordt daarmee op zijn kop gezet en ik werd gewaarschuwd dat ik door de behandeling kon gaan afvallen of aankomen. En ja hoor, binnen 2 jaar ruim 10 kg erbij. Ik had toen een BMI van ruim 36 en kwam daardoor in aanmerking voor een obesitaskliniek en een maagverkleining.

De maagverkleining wilde ik beslist niet, maar ik ging wel naar de obesitaskliniek. Hier werd ik begeleid door een team van specialisten en ik kreeg hier sportles en voedingsadvies. Ook hier viel ik af. Maar helaas ook niet verder dan 112 kilo. De diëtist wist ook niet wat ze ermee aan moest en ik nog minder. Na een half jaar stopte ik ook hiermee.

Mijn huisarts adviseerde mij twee jaar geleden om iedere dag een uur te gaan wandelen. Ook dit hielp. Maar helaas lukte het ook nu niet om onder de 112 kilo te komen.

Vorig jaar in mei ben ik begonnen met koolhydraatarm eten. Ik woog na 3 weken koolhydraatarm eten 125 kilo. Daarvoor was ik dus nog een flink stuk zwaarder, maar ik durfde me niet te wegen. In oktober vorig jaar tikte ik de 111 kilo aan! Dit was echt een feestmoment voor mij. Maar helaas door gezondheidsproblemen en de uitdagingen rondom de feestdagen en een bruiloft kwam ik weer aan. Afgelopen mei woog ik weer 118 kilo en zat daarmee weer in de lift omhoog qua gewicht. Geen aardappelen en geen brood eten en toch het gewicht weer zien toenemen was frustrerend.

Mijn vrouw kwam toen met het idee om te starten met PuurFiguur. Ik was sceptisch, want ik had het vermoeden dat ik toch niet verder zou afvallen dan 112 kilo. Maar omdat ik in de tussentijd niet meer voldoende kon bewegen en ik me er sterk van bewust was dat ik moest afvallen, zijn we toch gestart. Mede ook omdat de prijs erg vriendelijk was, vond ik het plan het proberen waard. Wat had ik te verliezen?

Ik ben blij dat ik deze beslissing heb genomen. In een kleine 6 maanden ben ik 16 kilo afgevallen en mijn gewicht daalt nog steeds. Ik weeg nu voor het eerst in jaren 102 kilo. Ik kan bijna in broekmaat 26 en had altijd broekmaat 30. Dit heb ik met allerlei specialisten om me heen nooit behaald.

Het is een andere leefstijl, die ik wil blijven volhouden tot ik in ieder geval 97 kilo weeg: het streefgewicht van de obesitaskliniek. En in de tussentijd blijf ik genieten van de lekkere recepten en het bereiden van de voeding. Meestal kook ik nu thuis. Ik vind het leuk om te doen en ben elke keer weer benieuwd wat ik nu weer op tafel zet. Ik ben om en ben gemotiveerd om hiermee door te gaan. Ik noem het geen dieet, maar een andere levensstijl. En dat heeft zeker resultaat!


Wauw, wat een inspirerend verhaal Wichert! We zijn super blij voor je dat het afvallen goed gaat, dat je geniet van de recepten en dat je je hele levensstijl hebt omgegooid. Wat knap! Ga vooral zo door, je bent erg goed bezig en we zijn onwijs trots op je.

Het succesverhaal van Thora

Thora (40 jaar) is in 7 weken tijd 8 kilo afgevallen en bezig om haar einddoel te bereiken. Maar inmiddels is het afvallen niet meer haar belangrijkste doel. Ze heeft namelijk haar gezondheid aanzienlijk verbeterd en dit is voor haar nog veel meer waard.

Lees hier haar bijzondere verhaal.

Thora aan het woord

Ik zag op social media een post van PuurFiguur over een koolhydraatarm eetplan. Ik had al eens eerder dergelijke plannen gevolgd en viel hiermee slechts tijdelijk af. Daarnaast vond ik de recepten meestal niet lekker en gooide ik ook nog eens veel voedingsmiddelen weg. Toch waren de reacties onder de post van PuurFiguur positief, zag ik dat ik een keuzevrijheid had in de recepten en las ik dat ik boodschappen kon doen in één supermarkt. Dit trok mij wel en daarom besloot ik het toch een kans te geven.

Toen ik begon woog ik 89,2 kilo. Ik wilde afvallen naar een gezond gewicht. Maar ik had nooit gedacht dat ik in slechts 7 weken ook mijn gezondheid zo sterk zou verbeteren.

Voordat ik begon aan het plan snurkte ik ’s nachts veel en luid. Ik hoorde dat ik dit deed, maar kon er niets aan doen. Ik voelde mezelf echt niet mooi meer, ik was moe en zat niet lekker in mijn vel. Ik had bijna dagelijks een allergische jeukende uitslag over mijn hele lichaam (waarvoor ik medicatie kreeg) en had eczeem in mijn gezicht. Ook had ik een spastische darm en vaak last van een opgeblazen gevoel. Ik had last van overgangsklachten en werd zeer onregelmatig ongesteld. Ik dacht dat ik al in een vervroegde menopauze zat. Deze klachten waren vervelend, maar ze waren voor mij op dat moment ook vrij normaal.

Ik totaal heb ik in 7 weken tijd verschillende plannen van PuurFiguur gevolgd en ben nu bezig met de Buikvet Challenge. Mijn smaak is enorm veranderd. Dingen die ik eerst niet lekker vond, vind ik nu wel lekker. Ik vind het goed te combineren met een fulltime baan en het opzetten van een eigen salon. Onderaan de streep zijn wij zeker niet meer geld kwijt aan boodschappen. Ik gooi bijna niets aan voeding weg en ik ben nu al 8 kilo afgevallen.

Maar dat is niet alles. Ik heb nu namelijk geen last meer van de klachten die ik had. Ik heb geen huiduitslag meer, waardoor ik  nu geen medicatie meer nodig heb. Ook heb ik geen spastische darm of een opgeblazen gevoel meer, zit ik vol met energie, ben ik blij en vind ik mezelf weer aantrekkelijk. En zelfs mijn natuurlijk menstruatiecyclus is weer teruggekomen.

Ik kan het wel van de daken schreeuwen dat iedereen die wil afvallen of klachten heeft, kan beginnen met de plannen van PuurFiguur. Het is een gemakkelijk te volgen plan, de recepten zijn heerlijk en het werkt.


Wat een fantastische resultaten heb je geboekt Thora! We zijn onwijs blij dat deze nieuwe manier van eten je zoveel voordelen heeft opgeleverd. We wensen je veel plezier met het voortzetten van dit eetpatroon, en geniet van het feit dat je geen klachten meer hebt. Je doet het super goed!

Het succesverhaal van Ingrid

Ingrid is al 10 kilo afgevallen door het afslankplan van PuurFiguur te volgen. En dat tijdens de overgang en zonder enige moeite. Ze voelt zich weer energiek en blij, en haar glucosewaardes zijn weer zoals ze horen te zijn.

Lees Verder

Het succesverhaal van Hermieke

Hermieke is 59 jaar. Toen ze 57 jaar was, werd er bij haar diabetes type 2 geconstateerd. Van de ene op de andere dag was ze diabeet en moest ze insuline spuiten en medicatie slikken.

Lees Verder

Het succesverhaal van Cees

Cees (70 jaar) is maar liefst 22 kilo afgevallen. Daarnaast hoeft hij nu geen insuline meer te spuiten voor de diabetes die hij had. Hij voelt zich mobieler én energieker.

Lees Verder

Het succesverhaal van Laura

Laura (36 jaar) is dolgelukkig met haar gezin. Toch knaagde het gevoel dat ze haar zwangerschapskilo’s wilde verbranden al jaren aan haar. Ze zag enorm op tegen het afvallen en daardoor duurde het lang voordat ze de stap zette.

Lees Verder

Het succesverhaal van Wilhelmien

Wilhelmien is bijna 60 jaar en is in 7 maanden tijd 23 kilo afgevallen. Ze woog altijd 65 kilo, maar door omstandigheden kwam ze aan en gaf de weegschaal op een gegeven moment 100 kilo aan. De knop ging toen om!

Lees Verder

Het succesverhaal van Anne

Vandaag zetten we weer een kanjer in het zonnetje: Anne. Anne zat niet lekker in haar vel en was niet tevreden over haar lichaam. Ze begon met Simpel Slank en volgde daarna het Leven Zonder Buikvet-programma. In 8 weken tijd verloor ze 4 kilo en flink wat centimeters, en past nu weer haar kleding van 10 jaar geleden. En het belangrijkste: ze zit nu weer lekker in haar vel.

Lees Verder

Het succesverhaal van Linda

Linda Hartgers (59 jaar) was na een hersenbloeding in 2016 ruim 20 kg aangekomen. Haar bloedwaardes waren slecht en ze voelde zich ellendig en extreem moe. Ze besloot het anders aan te pakken. Ze startte met het afslankplan van PuurFiguur. Wat er toen gebeurde overtuigde ook haar arts.

Lees Verder