Over PuurFiguur

Brenda de Groot

Co-auteur programma’s

Brenda kan als geen ander complexe onderzoeken samenvatten in een motiverend en praktisch verhaal.

Ze is gespecialiseerd in plantaardige voeding en gezond afvallen door anders te eten.

Bernard Favier

Fitnesstrainer & Afslankcoach

Bernard heeft ontdekt dat niet fitness, maar de lichaamseigen hormonen de sleutel zijn tot een slank en gezond lichaam.

Hij vat de complexe werking van onze hormonen samen tot een begrijpbaar, praktisch en motiverend verhaal in het Simpel Slank programma.

Ilse de Groot

Voedingsdeskundige & Editor

Vertel Ilse jouw doel en ze weet precies welke ingrediënten en recepten je nodig hebt om deze te behalen. Met haar creativiteit in de keuken en brede kennis over voeding maakt Ilse heerlijke recepten voor onze programma’s.

Sanne Knijn

Voedingsdeskundige & Auteur

Sanne kan met haar enthousiasme informatie op een fijne en gemakkelijke manier overbrengen.

Je zult haar zien in video’s en ze staat klanten te woord. Sanne is ook bekend van het succesvolle zwangerschapsboek Vitaal van start.

Chantal Nijhuis

Support

Heb je vragen? Chantal staat klaar om je direct te helpen. Als ervaringsdeskundige weet Chantal wat ervoor nodig is om gezond te eten.

Haar doel: zorgen dat jij snel en met een goed gevoel verder kunt als je een vraag hebt.

Annemiek Shrestha

Community Manager

Annemiek is gepassioneerd om de waarheid over voeding boven tafel te krijgen. Ze is een ware duizendpoot en onmisbare kracht om de boel soepel te laten verlopen.

Daarnaast schrijft ze namens PuurFiguur voor een aantal bekende Nederlandse magazines.

Wat willen wij bereiken?

Onze missie is om overgewicht in Nederland en België met 50% terug te dringen in de aankomende 15 jaar.

Overgewicht vormt de basis van veel gevaarlijke welvaartsziekten, klachten en ongemakken. Wij stellen ons een wereld voor waarbij we gezonder eten, minder vaak met klachten bij de huisarts belanden en het goede voorbeeld geven aan kinderen.

PuurFiguur trekt maandelijks 500.000 website-bezoekers en wij zijn dankbaar voor jouw bezoek. Samen staan we sterk en kunnen we het verschil maken.

Ons doel voor jou

Wij willen dat afvallen makkelijker en leuker wordt voor je. Ook willen we ervoor zorgen dat die kilo’s eraf blijven, zodat jij een fitter, gezonder en leuker leven hebt.

Waarom de meeste diëten niet werken (of maar eventjes)

Diëten gaat meestal zo: je valt af (yes!), maar het kost wel veel moeite (honger!) en na een aantal weken zit er weer een paar kilo aan (balen!). Je volgt een paar keer een dieet en accepteert vervolgens dat je niet het lijf krijgt dat je graag zou willen.

En toch knaagt het… Waarom lukt het nou niet om blijvend af te vallen?

De aanpak van PuurFiguur

Het bekende jojo-effect heeft twee oorzaken:

  1. Je hebt je eetpatroon niet blijvend aangepast. Je vult je winkelwagentje nog te vaak met bewerkte producten, suiker en brood, en te weinig met groente, fruit, eiwitrijke producten en producten met goede vetten.
  2. Je hormoonhuishouding is verstoord. Zo kan het hormoon leptine er bijvoorbeeld voor zorgen dat je constant honger hebt en hoge insulinewaardes zorgen ervoor dat je sneller ongewenst vet aanmaakt.

PuurFiguur pakt beide problemen voor je aan. Met onze programma’s helpen we jou om je eetpatroon blijvend te veranderen. Zonder honger te ervaren en zonder jojo-effect.

En geen zorgen: dat glaasje wijn of stukje chocola mag je echt nog wel eens pakken.

We maken het makkelijk

We snappen dat je door tientallen verschillende dieetmethodes misschien niet meer weet wat gezond is. Daarom vertellen we je in onze programma’s niet alleen wat je kunt eten zodat je blijvend en zonder honger afvalt, maar leggen we je ook uit:

  • Hoe je direct afvalt met gezonde voeding
  • Welke invloed gezonde voeding op je hormonen heeft
  • Hoe je hormonen je energieniveau, gewicht en zelfs je humeur beïnvloeden

Onze programma’s

We weten dat het lastig is om met een nieuw eetpatroon te beginnen. Onze met zorg ontwikkelde programma’s helpen je bij die eerste stappen, maar ook daarna. Dit zijn onze programma’s:

  • De PuurFiguur Methode: fysiek boek met 5 weekmenu’s, boodschappenlijsten, begeleiding, praktische hormoonbalans-tips en 3 bonussen.
  • Leven Zonder Buikvet: fysiek boek met 5-stappenplan om buikvet te verliezen, 5 weekmenu’s, boodschappenlijsten, begeleiding en 2 bonussen.
  • Het Smoothieplan: fysiek boek met 30 complete dagmenu’s waarbij je iedere dag ontbijt met een smoothie. Met boodschappenlijsten, begeleiding en bonussen.
  • Vegetarisch Slank: fysiek boek met 5 vegetarische én koolhydraatbeperkte weekmenu’s, boodschappenlijsten, begeleiding en 2 bonussen.
  • Body15 Challenge: 4 koolhydraatarme weekmenu’s met recepten die allemaal binnen 15 minuten op tafel staan (digitaal programma).

Er is altijd wel een programma dat bij je wensen past. Het uitgangspunt is in ieder programma hetzelfde: afvallen is leuk, makkelijk en met blijvend resultaat.

En? Werkt het?

We krijgen elke dag mailtjes en telefoontjes van mensen die vertellen hoe PuurFiguur hun leven compleet heeft veranderd.

Van buiten: ze zijn kilo’s afgevallen en zien er mooier, fitter en gezonder uit.

Van binnen: hun bloeddruk is weer gezond, ze hebben geen diabetes meer en hun reuma (of andere kwaal) is verdwenen.

Mentaal: ze hebben meer energie, zijn zelfverzekerder, zitten lekkerder in hun vel en zijn vrolijker.

Hier vind je een greep uit onze verifieerbare Facebook succesverhalen.

Waarom PuurFiguur?

Al onze programma’s zijn wetenschappelijk onderbouwd. Onze adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken in combinatie met meer dan 10 jaar praktijkervaring. Met onze adviezen hebben we al vele anderen geholpen om prachtige resultaten te behalen.

PuurFiguur is onder andere bekend van:

Wij geloven dat gezond afvallen alles te maken heeft met je hormonen – voor zowel mannen als vrouwen. En gelukkig sta je niet machteloos tegenover je hormonen: met de juiste voeding en een gezonde leefstijl word je eindelijk weer de baas over je hormonen en gewicht.

We laten je zien hoe je onze methode in kunt passen in je drukke leven, zodat het voor jou haalbaar is. En kom je er toch even niet uit of heb je vragen? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.

Onze programma’s zijn uitgebreid getest en worden continu doorontwikkeld. We hebben met onze programma’s inmiddels al meer dan 20.000 mensen geholpen.

Start vandaag

Start vandaag nog met één van onze programma’s:

PuurFiguur Methode

Balanceer je hormonen met de 5 heerlijke koolhydraatarme weekmenu’s en ontdek hoe leuk afvallen kan zijn.

LEES MEER

Leven Zonder Buikvet

Met dit 5-weekse programma verbrand je overtollig buikvet en vet over je hele lichaam met heerlijke recepten.

LEES MEER

 Smoothieplan

Verbeter je energieniveau, gewicht en algehele gezondheid door heerlijke smoothies te nemen.

LEES MEER

Sponsor van BOOG (Borstkanker Onderzoek Groep)

PuurFiguur steunt stichting BOOG, een prachtige organisatie waar onderzoekers, artsen en deskundigen hun krachten bundelen tegen borstkanker. Het is voor ons een eer om een klein steentje bij te dragen aan de hoopgevende doelstellingen van stichting BOOG.