Over Puur Figuur

Brenda de Groot

Co-auteur programma’s

Brenda kan als geen ander complexe onderzoeken samenvatten in een motiverend en praktisch verhaal.

Ze is gespecialiseerd in plantaardige voeding en gezond afvallen door anders te eten.

Bernard Favier

Fitnesstrainer & Afslankcoach

Bernard heeft ontdekt dat niet fitness, maar de lichaamseigen hormonen de sleutel zijn tot een slank en gezond lichaam.

Hij is de auteur van Simpel Slank en heeft Puur Figuur in uit laten groeien tot een landelijk bekende gezondheidswebsite.

Annemiek Shrestha

Community manager

Gepassioneerd om de waarheid over voeding op tafel te krijgen. Annemiek is een ware duizendpoot en onmisbare kracht om de boel soepel te laten verlopen.

Daarnaast schrijft ze namens Puur Figuur voor aantal bekende Nederlandse magazines.

Wat willen wij bereiken?

Onze missie is om overgewicht in Nederland en België met 50% terug te dringen binnen 15 jaar.

Overgewicht vormt de basis van veel gevaarlijke welvaartsziektes, klachten en ongemakken. Wij stellen ons een wereld voor waarbij we gezonder eten, minder vaak met klachten bij de huisarts belanden en het goede voorbeeld geven aan kinderen.

Puur Figuur trekt maandelijks 400.000 website bezoekers en wij zijn dankbaar voor jouw bezoek. Samen staan we sterk en kunnen we het verschil maken.

Ons doel voor jou

Wij willen afvallen makkelijker en leuker wordt voor je. En er voor zorgen dat die kilo’s eraf blijven. Zodat jij een fitter, gezonder en leuker leven hebt.

Waarom de meeste diëten niet werken. Of maar eventjes.
Diëten gaat meestal zo: je valt af (yes!), maar het kost wel veel moeite (honger!), en na een paar weken zit er weer een paar kilo aan (balen!). En na een paar keer een dieet volgen accepteer je dat je niet dat lijf krijgt dat je graag zou willen.

En toch knaagt het: waarom lukt het nou niet om blijvend af te vallen?

De aanpak van Puur Figuur
Het bekende jojo-effect heeft 2 oorzaken:

  1. Je hebt je eetpatroon niet blijvend aangepast. In je winkelwagentje stop je nog te veel bewerkte producten, suiker en brood, en te weinig groente, fruit, noten en goede vetten.
  2. Je hormoonhuishouding is nog steeds verstoord. Zo kan bijvoorbeeld het leptine hormoon ervoor zorgen dat je constant honger hebt en een hoge insulinewaardes dat je sneller ongewenst vet aanmaakt.

Puur Figuur pakt beide problemen voor je aan. Met onze programma’s helpen we je eetpatroon blijvend te veranderen. Zonder honger, zonder jojo-effect.

En geen zorgen: dat glaasje wijn of stuk chocola mag je echt nog wel eens pakken.

We maken het makkelijk
We snappen dat je door tientallen verschillende dieetmethodes misschien niet meer weet wat gezond is. Daarom vertellen we je in onze programma’s niet alleen wat je kunt eten zodat je blijvend en zonder honger afvalt, maar leggen we je ook uit:

  • hoe je direct afvalt met gezonde voeding
  • welke invloed het op je hormonen heeft en
  • hoe je hormonen je energie, gewicht en zelfs je humeur beïnvloeden!

Onze programma’s
We weten hoe lastig het is om te beginnen met een nieuw eetpatroon. We hebben daarom 3 programma’s voor je ontwikkeld om je te helpen bij die eerste stappen en daarna.

Er is altijd wel een programma dat past bij je wensen. De uitgangspunten zijn hetzelfde: afvallen is leuk, makkelijk en met blijvend resultaat.

En? Werkt het?

We krijgen echt elke dag mailtjes en telefoontjes van mensen die vertellen hoe Puur Figuur hun leven compleet heeft veranderd.

Vanbuiten: ze zijn kilo’s afgevallen, en zien er mooier en gezonder uit.

Vanbinnen: hun bloeddruk is weer gezond, ze hebben geen diabetes meer, reuma is verdwenen of andere kwalen zijn binnen een paar weken verdwenen.

Mentaal: ze hebben weer energie, zijn zelfverzekerder, zitten lekkerder in hun vel en zijn vrolijker.

Hier vind je een greep uit onze verifieerbare Facebook succesverhalen.

Waarom Puur Figuur?

Al onze producten en programma’s zijn wetenschappelijk onderbouwd. Gecombineerd met meer dan 10 jaar praktijkervaring, geven wij geteste adviezen waarmee anderen ook resultaat behaalden.

Wij geloven dat gezond afvallen alles te maken heeft met je hormonen – voor zowel mannen als vrouwen. En gelukkig sta je niet machteloos tegenover je hormonen: met je juiste voeding en leefstijladviezen word je eindelijk de baas over je hormonen en gewicht.

We laten je zien hoe je onze methode in kunt passen in je drukke leven, zodat het voor jou werkbaar is. En kom je er toch even niet uit? Of heb je vragen? Dan mag je ons altijd contacten.

Onze programma’s zijn uitgebreid getest en worden continu doorontwikkeld: we hebben inmiddels al 20.000 mensen geholpen met onze programma’s.

Start vandaag
Start vandaag nog met één van onze programma’s:

Simpel Slank

Simpel Slank

Balanceer je hormonen met heerlijke koolhydraatarme weekmenu's en ontdek hoe leuk afvallen kan zijn. Lees meer

Smoothieplan

Smoothieplan

Geef je gezondheid een flinke boost door 21 dagen lang 1 tot 2 smoothies per dag te nemen. Lees meer

Vegetarisch Dieetplan

Vegetarisch Dieetplan

Heerlijke vegetarische én koolhydraatarme weekmenu's volgens de principes van Puur Figuur. Lees meer