✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis | Gratis verzending | Niet goed, 100% geld terug.

✓ Geleverd binnen één werkdag | Gratis verzending

Succesverhaal van Marjan

Marjan (48 jaar) is in 10 maanden 25 kilo afgevallen door het afslankplan van PuurFiguur te volgen. Naast dat ze succesvol is afgevallen ervaart ze nu ook minder strijd met eten en heeft ze geen opvliegers meer.

Hieronder lees je haar verhaal.

Marjan aan het woord

Ik heb al overgewicht zolang ik me kan herinneren. Hierdoor ontwikkelde ik echt een haat-liefde verhouding met eten. Hoewel ik nu nog graag 10 kilo zou willen afvallen, deel ik alvast mijn verhaal. Want er is ontzettend veel veranderd. Ik ben al 25 kilo kwijt.

Voor PuurFiguur: jojo-en

Voordat ik met PuurFiguur startte was ik zelf begonnen met koolhydraatarm eten. Ik was hiermee al wel wat afgevallen, maar ik kwam ook zo weer 5 kilo aan toen ik tijdens een vakantie de touwtjes losliet. Na die vakantie viel ik niet meer af. Ik was als het ware al met een stabilisatieproces bezig nog voordat ik mijn doelen had behaald.

Zelfsabotage

Ik herkende dit wel, voorheen kon ik mezelf met eten en afvallen ook echt saboteren. Iets belemmerde me steeds om de stap naar een gezond eetpatroon te maken. Daarbij was het niet altijd makkelijk om “anders” eten in te passen in een gezin. Regelmatig had ik last van niet helpende gedachtes als ‘dit lukt me toch nooit’. Maar nu is het me wel gelukt, hoewel niet zonder hulp.

Keuzes maken

Mijn man kookt thuis het meeste en hij kookte wel al koolhydraatarm voor ons. Maar iedere dag kreeg ik de vraag: wat zullen we eten? Voor mij iedere dag weer een confronterende vraag. Ten eerste wilde ik niet met eten bezig zijn, ten tweede had ik moeite met het maken van keuzes. Kies ik voor gezond en verstandig, oftewel: voor goed? Of ga ik toch weer voor ongezond, onverstandig en dus slecht? Dit zorgde ervoor dat we steeds hetzelfde aten om voor veilig te gaan. Dat voelde enorm belemmerend en beperkt.

PuurFiguur ontdekt

Toen ik een plan van PuurFiguur voorbij zag komen, wist ik meteen dat dit het antwoord was! De weekschema’s geven namelijk antwoord op de dagelijkse vraag ‘wat moeten we eten?’, waardoor ik er niet meer over na hoefde te denken.

Van start!

In februari 2023 startte ik met een plan van PuurFiguur. Ik woog toen 107 kilo en zette voor mezelf tussendoelen die ik wilde behalen. En hoewel mijn man overdag anders at, kookte hij het avondeten uit het PuurFiguur-plan. Gelukkig vinden we de meeste recepten echt heerlijk! Zelf volgde ik het plan overdag ook, wat maakte dat ik er helemaal niet van afweek.

25 kilo afgevallen

Het afvallen ging met regelmaat en het ging ook door. Gemiddeld viel ik 800 gram per week af. In het eerste halfjaar viel ik zeker wel het meeste af. Inmiddels zijn we 10 maanden verder en ben ik 25 kilo afgevallen.

Nachtzweten en opvliegers zijn verdwenen

Sinds eind oktober sta ik even stil op 82 kilo. Dat komt door stress en emotie-eten. Ik ben me hier bewust van en kan terugvallen op de plannen van PuurFiguur. Het maakt dat ik niet aankom en kan accepteren dat stabiel zijn voor nu even oké is. Vanaf januari pak ik het weer goed op omdat het me fysiek ook voordelen oplevert om volgens het plan van PuurFiguur te eten. Want wat ook opvalt, is dat het nachtzweten en de opvliegers zijn verdwenen.

Strijd met eten is verleden tijd

De strijd in mijn hoofd vanwege het eten en de constante weerstand die ik daardoor voelde is ook zo goed als verdwenen. Het is nog wel fragiel, en dat zal het misschien ook wel blijven, maar ik kan nu ook genieten van dingen buiten het plan om. Met de feestdagen en tijdens vakantie eet ik anders en dat vind ik oké. Na de vakantie zal ik wel weer moeten afkicken van de suikers, want dat is echt een verslaving. Wat mij hierin heel erg heeft geholpen is het bespreekbaar te maken met mijn man, waarbij ik hem ook om hulp heb gevraagd. Hij helpt me de eerste dagen weer trouw te blijven aan het PuurFiguur-plan, waardoor het later makkelijker wordt om er niet van af te wijken.

Wat heb je al mooie resultaten behaald Marjan! 24 kilo afgevallen; daar mag je enorm trots op zijn. We zijn blij om te horen dat jouw strijd met eten zo goed als verdwenen is en dat je geniet van de gezonde maaltijden uit het plan.

Met jouw positieve instelling zal het je lukken om ook die laatste 10 kilo af te vallen. Ga zo door!

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
ina is ruim 12 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt hier haar succesverhaal
Succesverhalen
Succesverhaal van Ina

Ina (60 jaar) is in ruim 2 maanden tijd 12,3 kilo afgevallen. Ook kon…

linda is 22 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt haar succesverhaal en puurfiguur ervaring
Succesverhalen
Succesverhaal van Linda

Linda (37 jaar) is 22 kilo afgevallen met PuurFiguur en is nu erg tevreden…

Succesverhalen
Succesverhaal van Yolanda

Yolanda (57 jaar) is in een half jaar tijd 13 kilo afgevallen. Ze voelt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Dick

Dick (54 jaar) is met PuurFiguur 13 kilo afgevallen. Hij voelt zich beter, slaapt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Geesje en Derk

Geesje (76 jaar) en Derk (85 jaar) zijn samen 30 kilo afgevallen. Ze voelen…

Succesverhalen
Succesverhaal van Henk

Henk (66 jaar) is met PuurFiguur 24 kilo afgevallen in 1,5 jaar tijd. Hij…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen