✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis

✓ Geleverd binnen één werkdag

Ontdek onze boeken Ontdek PuurFiguur

Succesverhaal van Mariette

Mariette (44 jaar) had vanaf jongs af aan al ‘een maatje meer’, maar schrok toen de weegschaal op een dag meer dan 100 kilo aangaf. Ze was nieuwsgierig naar het effect van een koolhydraatarm dieet en hakte de knoop door: ze startte met het afslankplan van PuurFiguur.

Na 7 maanden tijd is Mariette al 23 kilo afgevallen. Dat is ontzettend veel, en daar zijn wij van PuurFiguur dan ook erg trots op!

Hieronder lees je haar verhaal.

Mariette aan het woord

Jaren deed ik niets aan lijnen, ik vond mezelf prima zoals ik was, van jongs af aan al een maatje meer gehad. Ik sportte wel, met toch diep van binnen de motivatie meer in shape te komen. Maar echt mijn voedingspatroon veranderen, dat deed ik niet. Ik snoepte al niet veel, ben geen emo-eter en at gezond, dus wat zou daar voor winst uit te halen zijn.

In de jaren erna hield ik me er niet zo mee bezig. Ik had wel overgewicht maar ach, ik deed aan sport en accepteerde maar dat dit er gewoon bij hoorde. Af en toe vergreep ik me een tijdje aan shakes, poedertjes of repen, maar eigenlijk kabbelde het leven gewoon rustig door.

Nieuwsgierigheid naar koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten, suikers in de ban, zo langzaam aan hoorde ik steeds meer mensen om me heen die overstag waren gegaan. Ik vond het maar overdreven, dat kon toch niet goed zijn, enz. Maar de nieuwsgierigheid won het: ik wilde het wel eens een tijdje proberen om te zien wat het uithaalde. Bovendien schrok ik wel erg van de weegschaal die – na jaren genegeerd te zijn – opeens meer dan 100 kilo aangaf! Ik vond de website van PuurFiguur en bestelde het boek met de weekmenu’s.

Het allerfijnste in het begin vond ik de ‘goedkeuring’ van mijn man: als bèta heeft hij nooit geloofd in diëten, shakes en afvaltheorieën. Met zijn kennis van biologie en scheikunde vond hij veel artikelen altijd grote onzin. Maar na het lezen van de uitleg van PuurFiguur over de invloed van voeding op hormonen op afvallen zei hij: “Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik iets lees waar ik achter kan staan”. Een groot compliment uit zijn mond, haha!

Starten met PuurFiguur

En zo begon het: ik hield me braaf aan de menu’s en de kilo’s en centimeters vlogen eraf. Geen brood, geen pasta, geen aardappelen, geen rijst. En wel exotische dingen als quinoa en boekweit. Veel smoothies, veel groente… het was eigenlijk prima vol te houden. De theorie van het boek hielp me ook begrijpen waaróm het zo goed hielp. Wat de impact van voeding is op de hormoonhuishouding. Wat het met je insulinegehalte en hongergevoel doet als je minder suikers tot je neemt: ik heb nooit het gevoel dat ik honger heb of dat ik aan het ‘lijnen’ ben.

Na de weekmenu’s ging ik het steeds meer uit de losse pols doen, ik ‘deed maar wat’ en doe dat nog steeds. Zolang er maar niet teveel koolhydraten in zitten. Als het gezin pasta met tomatensaus at, nam ik courgettesliertjes met dezelfde saus. En naar mijn werk nam ik een bak sla met ei en kaas mee, of een omelet met groente die ik ‘s morgens al gemaakt had. ‘s Avonds in het weekend eet ik geen chips maar wat kaas en worstjes, en een wijntje doe ik dan ook gewoon.

23 kilo afgevallen

Na 7 maanden ben ik nu 23 kilo kwijt. Mijn BMI is van 36,2 (‘extreme obesitas’) naar 28,2 gedaald (‘overgewicht’). Ik wil in elk geval door tot dit onder de 25 is, en zoals het nu gaat is deze voedingswijze prima vol te houden.

Het afvallen gaat helaas niet meer zo snel, nu een kilo per maand, maar het is er ook niet allemaal in één dag aangekomen, zullen we maar zeggen…

Wat begon als een experiment, is helemaal uit de hand gelopen, op een positieve manier… Opeens ben ik van maat 46 richting maat 40 gegaan, die maat had ik sinds mijn 18e niet meer.

Onlangs heb ik ook het boek met smoothierecepten gekocht. Wat een heerlijkheid, zo verrassend steeds een andere smaak!

Combineren met het gezin

Het enige lastige vind ik om de weekmenu’s te combineren met het gezin: hoewel ik de kant en klare boodschappenlijsten uit het boek enorm handig vind, was ik continu aan het puzzelen en rekenen: eet ik de avondmaaltijd alleen, en eet de rest wat anders? Of eet mijn man mee of eet het hele gezin mee? Soms werkte mijn man thuis en wilde hij ook wel mee lunchen met wat ik uit het weekmenu maakte. We zijn niet van die planners, dus om vooraf de juiste hoeveelheden in huis te hebben, blijft een uitdaging.

De menu’s hebben me vooral leren omgaan met koolhydraatbeperkt eten, de mogelijkheden die het biedt en de recepten die er zijn. Door het een aantal weken strak te volgen heb je voordelen: niet alleen went je lichaam op een verantwoorde wijze aan deze voedingsstijl (minder hongergevoel), maar ook je brein raakt eraan gewend om gezonde keuzes te maken. En daarnaast heb je een enorm scala aan gezonde recepten die je er altijd even bij kunt pakken!

Prima vol te houden

Wat ik erg fijn vind aan deze methode van PuurFiguur is dat het niet té streng is en daarom prima vol te houden. Ook geven ze in het boek veel praktische tips, bv wat doe je als je een tijdje ‘stil staat’. Daarnaast blijft hij me inspirerende mails sturen met nieuwe tips en recepten. Kortom, een aanrader voor iedereen!

Wauw, wat ontzettend goed gedaan Mariette! Wij van PuurFiguur zijn super trots op je! Wat fijn om te horen dat de weekmenu’s bevallen en dat je er na een tijdje je eigen draai aan hebt gegeven. Dat is goed, want dat betekent dat deze manier van eten jouw nieuwe levensstijl is, in plaats van een dieet.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
ina is ruim 12 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt hier haar succesverhaal
Succesverhalen
Succesverhaal van Ina

Ina (60 jaar) is in ruim 2 maanden tijd 12,3 kilo afgevallen. Ook kon…

linda is 22 kilo afgevallen met puurfiguur en deelt haar succesverhaal en puurfiguur ervaring
Succesverhalen
Succesverhaal van Linda

Linda (37 jaar) is 22 kilo afgevallen met PuurFiguur en is nu erg tevreden…

marjan is 24 kilo afgevallen met puurfiguur en hier zie je haar transformatie
Succesverhalen
Succesverhaal van Marjan

Marjan (48 jaar) is in 10 maanden 24 kilo afgevallen. Daarnaast ervaart ze nu…

Succesverhalen
Succesverhaal van Yolanda

Yolanda (57 jaar) is in een half jaar tijd 13 kilo afgevallen. Ze voelt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Dick

Dick (54 jaar) is met PuurFiguur 13 kilo afgevallen. Hij voelt zich beter, slaapt…

Succesverhalen
Succesverhaal van Geesje en Derk

Geesje (76 jaar) en Derk (85 jaar) zijn samen 30 kilo afgevallen. Ze voelen…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen