Het succesverhaal van José

José is op een prachtige manier afgevallen. Toen ze begon met koolhydraatarm eten was het even wennen, maar ze heeft doorgezet. Het resultaat mag er zijn: José voelt zich energieker en fitter, en is 22 kilo afgevallen!

Ze is vastberaden om verder af te vallen en doet hier haar tussentijdse verslag.

José aan het woord

Ik ben José (46).

Vanaf mijn pubertijd ben ik al bezig met afvallen. Dat ging op en af.

Vorig jaar winter zag ik op Instagram foto’s van vrouwen die veel waren afgevallen met een koolhydraatarm dieet. Ik was nog niet echt overtuigd, want ik had inmiddels al zoveel geprobeerd… Waarom zou dit wel lukken?

Ik bleef desondanks toch een aantal vrouwen volgen op Instagram.

Wat voor mij de doorslag heeft gegeven? Ik had me 3 jaar geleden opgegeven bij een sportschool bij ons in het dorp. Echter was ik de laatste maanden al niet meer geweest. Een aantal vriendinnen van mij gingen hun lidmaatschap opzeggen. Maar ik kon het niet, ik vond het echt jammer als ik er niets meer mee zou gaan doen.

Ik dacht op een gegeven moment: als de vrouwen op Instagram het kunnen, waarom kan ik het dan niet?

2 januari 2016 ben ik weer begonnen met sporten, zo’n 2 à 3 keer in de week. Ik was op eigen houtje gaan proberen om koolhydraatarme maaltijden te nemen, maar het lukte mij niet. Ik heb structuur en richtlijnen nodig. Ik ben toen op zoek gegaan op het internet en kwam bij PuurFiguur terecht. Het sprak mij gelijk aan hoe Bernard alles beschrijft op zijn site. Diezelfde avond heb ik het boek besteld.

Ik las het hele boek en was de volgende dag vol energie en vertrouwen: dit moest het zijn! Ik ging naar de supermarkt om van alles te kopen en raakte zeer enthousiast.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het in het begin best moeilijk had, vooral omdat je geen suikers meer neemt. Ik heb echt het gevoel gehad dat ik moest afkicken. Ook hield ik totaal niet van pap/havermout, dat heb ik moeten leren eten. Ik vind het nu zelfs lekker, soms naturel, soms met een appeltje en wat kaneel. 

Inmiddels ben ik 5 maanden verder en ben ik 22 kilo afgevallen. Ik begon op 110 kg. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik 70 kg wil wegen. Omdat het zo goed gaat en ik absoluut geen honger heb, ga ik het ook halen. Daar ben ik van overtuigd!

Ik neem salades mee naar mijn werk en eet de heerlijkste lunches.

Ik heb een man en ben moeder van 2 jongens. Wij eten alle vier gewoon hetzelfde. Als ik voor hen pasta kook, maak ik voor mijzelf een bonenschotel. We eten dezelfde groenten en kip, vis of vlees, maar zij eten het dan met aardappelen, rijst of brood. De recepten zijn heerlijk en echt niet moeilijk om klaar te maken.

Nu hoor ik je denken: eet ze nooit meer eens een taartje, frietje of iets anders waar koolhydraten in zitten? Ik kijk goed naar wat ik eet. Op mijn werk eet ik bij verjaardagen geen taart meer. Iedereen heeft er begrip voor. En nu, na een paar maanden, heb ik ook niet meer de behoefte om dit te doen. Wanneer ik het wel doe, overweeg ik goed of ik het lekker genoeg vind om dat stukje taart te nemen. En ja, zo af en toe eet ik ook een frietje met mayo.

De dag erna ga ik gewoon weer verder met mijn nieuwe levensstijl. Want zo zie ik het: het is geen dieet, maar een levensstijl.

De aanmelding bij PuurFiguur heeft mijn leven veranderd. Ik voel me goed en zie er veel beter uit. Ik heb er geen geheim voor. Ik gun iedereen hetzelfde, WANT HET WERKT ECHT!!!

Ik ben Bernard echt dankbaar dat ik dit heb gedaan, en nog steeds doe.

Hartelijke groet,
José


José, bedankt voor het delen van je verhaal! Het doet ons goed om te zien dat je je er zo goed bij voelt.

Wat mij direct opvalt aan je verhaal is deze zin: “Ik heb met mezelf afgesproken dat ik 70 kg wil wegen”. Je hebt een besluit genomen en gaat ervoor. En dat is precies waar het allemaal begint.

Wil jij ook afvallen met een koolhydraatarm voedingsplan, net als José? Schrijf voor jezelf op waarom een optimale gezondheid voor jou belangrijk is, maak het besluit en zet vandaag nog de eerste stap.