Gezonde appelbeignets
Deze gezonde appelbeignets passen goed in een koolhydraatarm eetpatroon. En omdat je ze in een koekenpan bakt (en dus niet frituurt) zijn ze een stuk gezonder dan de originele variant.
Je kunt ze prima combineren met gezonde oliebollen van haver.
Dit recept is goed voor 8 gezonde appelbeignets.
Voedingswaarden van dit recept (per appelbeignet)
- 79 kcal
- Eiwitten: 2,5 gram
- Koolhydraten: 7,5 gram
- Vetten: 4 gram
- Vezels: 1,5 gram
Ingrediënten (voor 8 stuks)
- 1 appel (200 gram)
- 1 ei
- 75 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 40 gram havermeel
- 20 gram kokosmeel
- 50 ml water
- Kaneelpoeder
- ½ tl bakpoeder
- Mespuntje zeezout
- Extra vierge kokosolie
- Optioneel: kokosrasp
Bereidingswijze
- Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor of mes.
- Snijd de appel in de breedte in 8 ringen.
- Bestrooi de appelringen aan beide kanten met kaneelpoeder.
- Doe het havermeel, het kokosmeel, het bakpoeder, het zeezout en een theelepel kaneelpoeder in een grote kom en roer goed door.
- Klop in een andere kom het ei los met een garde. Voeg de Griekse yoghurt en het water toe en roer goed door.
- Voeg het yoghurtmengsel aan de kom met het meel toe en roer tot een glad beslag.
- Haal de appelringen met een vork door het beslag. Zorg ervoor dat ze goed met het beslag bedekt zijn.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een grote koekenpan en bak de gezonde appelbeignets met 4 tegelijk in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Draai de appelbeignets halverwege de baktijd om.
- Leg de gezonde appelbeignets op een mooie schaal.
- Optioneel: garneer met wat kokosrasp en een snufje kaneelpoeder.
Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of suikervrije amandelyoghurt.
Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).
Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…
Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…
Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…
Ik heb toch even een vraagje, er is nogal wat te doen over kokosolie. Dat het toch niet zo gezond is en zorgt voor esn hoog cholesterol en dat het bakken in olijfolie toch veel beter is. Jullie doen echter nog steeds alles bakken in kokosolie? Ik gebruik het nog wel (biologische versie AH) maar wissel het nu toch steeds meer af met olijfolie.
Bij mij ging juist de gevaarlijke cholesterol omlaag doordat ik altijd kokosolie gebruik…
Wat fijn om te lezen dat het je geholpen heeft.
Wij kiezen voor kokosolie omdat het tijdens het bakken stabiel blijft tijdens de verhitting. Daarnaast heeft kokosolie verschillende gezondheidsvoordelen en zien we bij deelnemers dat het cholesterol juist daalt. We hebben een artikel over kokosolie geschreven dat je wellicht leuk vind om te lezen. Klik hier om het artikel te lezen.
Het staat je natuurlijk altijd vrij om aanpassingen te maken, zodat het beter bij je past. 🙂
Vandaag deze gemaakt, was echt heel lekker, het was snel op 😉
Alleen die foto die erbij staat klopt natuurlijk niet. De mijne zagen er toch echt anders uit.
Leuk dat je ze gemaakt hebt en dat ze gesmaakt hebben. 🙂