✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Aubergine lasagne met gehakt en hüttenkäse

Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten van lasagne, maar beperk je je koolhydraatinname.

Deze lasagne van aubergine is niet alleen heel lekker, maar ook gezond en koolhydraatarm.

Deze koolhydraatarme lasagne doet het ook goed bij gasten!

Voedingswaarden van dit recept

  • 521 kcal
  • Eiwitten: 13 gram
  • Koolhydraten: 20,5 gram
  • Vetten: 31,5 gram
  • Vezels: 9,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 100 gram mager rundergehakt
  • 150 gram tomatenblokjes (incl. sap)
  • 60 gram hüttenkäse
  • 1 aubergine
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode paprika
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine over de lengte in dunne plakken.
  3. Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de paprika in kleine stukjes.
  4. Besmeer de aubergineplakken met een halve eetlepel gesmolten kokosolie en bestrooi met zeezout en zwarte peper.
  5. Leg de aubergineplakken op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif de bakplaat in de oven en bak de aubergineplakken circa 15 minuten, totdat ze wat zachter zijn.
  6. Verhit een halve eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook aan.
  7. Voeg het gehakt en de paprikastukjes toe en bak circa 5 minuten, totdat het gehakt gaar is.
  8. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  9. Draai het vuur laag en laat de gehakt-tomatensaus 5 à 10 minuten pruttelen.
  10. Haal de bakplaat uit de oven.
  11. Schep een klein beetje gehakt-tomatensaus in een kleine ovenschaal.
  12. Verdeel er wat aubergineplakken over.
  13. Herhaal stap 11 en 12 totdat de gehakt-tomatensaus en de aubergineplakken op zijn. Eindig met een laagje gehakt-tomatensaus.
  14. Verdeel de hüttenkäse over de lasagne.
  15. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de auberginelasagne circa 20 minuten.

Vegetarische optie: Vervang het gehakt door 130 gram tempeh. Prak de tempeh met een vork tot kruimels of snijd het in zeer kleine stukjes. Verwerk de verkruimelde tempeh op dezelfde manier als het gehakt.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (6) Verberg reacties Toon alle reacties
Marjan Peterson
31 augustus 2023
Reageren

je geeft aan dat het gerecht KHA is en het recept is voor 1 persoon. In de voedingswaarden zie ik 20,5 bij koolhydraten staan. Is dit KHA?
ik hoor het graag want het ziet er heerlijk uit.

    Susanne Chrispijn
    4 september 2023
    Reageren

    Ja hoor, je kunt het recept prima maken als je koolhydraatarm eet. Ook als je een van onze plannen volgt kun je het diner recept uit je boek vervangen door dit recept. Alvast eet smakelijk. 🙂

Angelique
18 augustus 2020
Reageren

Verrassend lekker dit recept! Wij zijn redelijke lasagne goeroes (aldus de mensen die bij ons eten) en hebben veel verschillende recepten. Deze staat echt meteen in onze top 3 en dat zonder lasagne pasta vellen…heel aangenaam verrast! Gaan we vaker maken!

    Bianca Ochse
    1 september 2020
    Reageren

    Wat fijn om te horen dat jullie er zo blij mee zijn! Geniet er van 🙂

Renate Shaap te Schagen.
20 mei 2020
Reageren

Er wordt in de recepten steeds met kokosolie gewerkt. kanik daar olijfolie voor nemen? Ik heb n.m.l.. gelezen dat kokos slecht is voor je cholestorol en ik daar medicijnen voor gebruik. Hart. Groeten van Renate

    Bianca Ochse
    22 mei 2020
    Reageren

    HOi Renate, Hartelijk dank voor je vraag. Goed dat je het even checkt!

    Sinds we cholesterol kunnen meten, dacht men dat al het cholesterol slecht is. Dat is simpelweg niet waar. Sterker nog: je lichaam hergebruikt cholesterol omdat het een belangrijke functie heeft. Het HDL-cholesterol en bepaalde types van het LDL-cholesterol (de grote, zachte delen) zijn juist goed voor het onderhoud en herstel van de bloedvaten.

    Voor kokosolie hoef je niet bang te zijn. In dit artikel hebben we het onderbouwd met onderzoeken: https://www.puurfiguur.nl/kokosolie/

    Ik hoop dat mijn antwoord jou geruststelt en ik wens je een fijne dag!!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Recepten
Sinterklaas chai latte

Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…

Smoothies
Cashew-koffiesmoothie met banaan

Deze lekkere ontbijtsmoothie geeft je een goede energieboost om de ochtend sterk te starten.…

Koolhydraatarm ontbijt
Chiapudding met kiwi en cacaonibs

Dit chiapudding ontbijt maak je de avond van tevoren in slechts 1 minuut klaar.…

Vegetarische recepten
Oosterse auberginekano’s met tomaat, fetakaas en dadels

Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…

Recepten
Hüttenkäsepannenkoekjes met verse vijg

Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…

Recepten
Vers tomatensap (licht pittig)

Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen