Aubergine lasagne met gehakt en hüttenkäse
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten van lasagne, maar beperk je je koolhydraatinname.
Deze lasagne van aubergine is niet alleen heel lekker, maar ook gezond en koolhydraatarm.
Deze koolhydraatarme lasagne doet het ook goed bij gasten!
Voedingswaarden van dit recept
- 521 kcal
- Eiwitten: 13 gram
- Koolhydraten: 20,5 gram
- Vetten: 31,5 gram
- Vezels: 9,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 100 gram mager rundergehakt
- 150 gram tomatenblokjes (incl. sap)
- 60 gram hüttenkäse
- 1 aubergine
- 1 sjalot (30 gram)
- 1 teentje knoflook
- ½ rode paprika
- 1 el Italiaanse kruiden
- Zeezout en zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de aubergine over de lengte in dunne plakken.
- Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de paprika in kleine stukjes.
- Besmeer de aubergineplakken met een halve eetlepel gesmolten kokosolie en bestrooi met zeezout en zwarte peper.
- Leg de aubergineplakken op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif de bakplaat in de oven en bak de aubergineplakken circa 15 minuten, totdat ze wat zachter zijn.
- Verhit een halve eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook aan.
- Voeg het gehakt en de paprikastukjes toe en bak circa 5 minuten, totdat het gehakt gaar is.
- Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Draai het vuur laag en laat de gehakt-tomatensaus 5 à 10 minuten pruttelen.
- Haal de bakplaat uit de oven.
- Schep een klein beetje gehakt-tomatensaus in een kleine ovenschaal.
- Verdeel er wat aubergineplakken over.
- Herhaal stap 11 en 12 totdat de gehakt-tomatensaus en de aubergineplakken op zijn. Eindig met een laagje gehakt-tomatensaus.
- Verdeel de hüttenkäse over de lasagne.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de auberginelasagne circa 20 minuten.
Vegetarische optie: Vervang het gehakt door 130 gram tempeh. Prak de tempeh met een vork tot kruimels of snijd het in zeer kleine stukjes. Verwerk de verkruimelde tempeh op dezelfde manier als het gehakt.
Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).
Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…
Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…
Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…
Verrassend lekker dit recept! Wij zijn redelijke lasagne goeroes (aldus de mensen die bij ons eten) en hebben veel verschillende recepten. Deze staat echt meteen in onze top 3 en dat zonder lasagne pasta vellen…heel aangenaam verrast! Gaan we vaker maken!
Wat fijn om te horen dat jullie er zo blij mee zijn! Geniet er van 🙂
Er wordt in de recepten steeds met kokosolie gewerkt. kanik daar olijfolie voor nemen? Ik heb n.m.l.. gelezen dat kokos slecht is voor je cholestorol en ik daar medicijnen voor gebruik. Hart. Groeten van Renate
HOi Renate, Hartelijk dank voor je vraag. Goed dat je het even checkt!
Sinds we cholesterol kunnen meten, dacht men dat al het cholesterol slecht is. Dat is simpelweg niet waar. Sterker nog: je lichaam hergebruikt cholesterol omdat het een belangrijke functie heeft. Het HDL-cholesterol en bepaalde types van het LDL-cholesterol (de grote, zachte delen) zijn juist goed voor het onderhoud en herstel van de bloedvaten.
Voor kokosolie hoef je niet bang te zijn. In dit artikel hebben we het onderbouwd met onderzoeken: https://www.puurfiguur.nl/kokosolie/
Ik hoop dat mijn antwoord jou geruststelt en ik wens je een fijne dag!!