door Ilse de Groot - Voedingscoach
Witlofrolletjes met gerookte zalm
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega 3-vetten. Deze gezonde vetten zijn essentieel voor een goede gezondheid.
Het gerecht bevat niet alleen een goede portie omega 3-vetten, maar is ook koolhydraatarm, lekker van smaak en niet moeilijk om te maken.
Voedingswaarde per portie
Energie: 617 kcal
Eiwitten: 58,5 gram
Koolhydraten: 14,5 gram
Vetten: 34,5 gram
Vezels: 6 gram
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 250 gram gerookte zalm
- 800 gram witlof
- 100 gram cherrytomaten
- 200 gram Hüttenkäse
- 80 gram geraspte geitenkaas
- 2 eieren
- Paar takjes verse dille
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de witlof 5 à 10 minuten, totdat deze gaar is. Ga ondertussen verder met het recept.
- Halveer de cherrytomaten en hak de verse dille fijn.
- Kluts de eieren in een kom en voeg de Hüttenkäse, de geraspte geitenkaas, de helft van de fijngehakte dille en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
- Laat de witlof uitlekken in een vergiet en knijp de witlof vervolgens goed uit, zodat al het overtollige vocht is verdwenen.
- Verwijder de harde onderkant van de witlof (en eventueel de bittere kern). Zorg ervoor dat de witlofstronkjes niet of zo min mogelijk uit elkaar vallen.
- Wikkel de gerookte zalm om de witlofstronkjes en leg de witlofrolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
- Giet het eimengsel over de witlofrolletjes en verdeel de cherrytomaten erover.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak de witlofrolletjes 10 à 20 minuten, totdat het eimengsel is gestold.
- Schep de helft van de witlofrolletjes op een bord en garneer met de overgebleven fijngehakte dille.
Bewaartip: Laat de andere helft van het gerecht afkoelen en bewaar deze in een luchtdicht bakje in de koelkast.
Vegetarische optie: Vervang de gerookte zalm door 65 gram gehakte walnoten. Voeg de gehakte walnoten toe bij stap 8.
Plaats een reactie Verberg reacties