Witlofrolletjes met gerookte zalm

Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega 3-vetten. Deze gezonde vetten zijn essentieel voor een goede gezondheid.

Het gerecht bevat niet alleen een goede portie omega 3-vetten, maar is ook koolhydraatarm, lekker van smaak en niet moeilijk om te maken.

Voedingswaarde per portie

Energie: 617 kcal
Eiwitten: 58,5 gram
Koolhydraten: 14,5 gram
Vetten: 34,5 gram
Vezels: 6 gram

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 250 gram gerookte zalm
  • 800 gram witlof
  • 100 gram cherrytomaten
  • 200 gram Hüttenkäse
  • 80 gram geraspte geitenkaas
  • 2 eieren
  • Paar takjes verse dille
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de witlof 5 à 10 minuten, totdat deze gaar is. Ga ondertussen verder met het recept.
  3. Halveer de cherrytomaten en hak de verse dille fijn.
  4. Kluts de eieren in een kom en voeg de Hüttenkäse, de geraspte geitenkaas, de helft van de fijngehakte dille en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Roer goed door.
  5. Laat de witlof uitlekken in een vergiet en knijp de witlof vervolgens goed uit, zodat al het overtollige vocht is verdwenen.
  6. Verwijder de harde onderkant van de witlof (en eventueel de bittere kern). Zorg ervoor dat de witlofstronkjes niet of zo min mogelijk uit elkaar vallen.
  7. Wikkel de gerookte zalm om de witlofstronkjes en leg de witlofrolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
  8. Giet het eimengsel over de witlofrolletjes en verdeel de cherrytomaten erover.
  9. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de witlofrolletjes 10 à 20 minuten, totdat het eimengsel is gestold.
  10. Schep de helft van de witlofrolletjes op een bord en garneer met de overgebleven fijngehakte dille.

Bewaartip: Laat de andere helft van het gerecht afkoelen en bewaar deze in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Vegetarische optie: Vervang de gerookte zalm door 65 gram gehakte walnoten. Voeg de gehakte walnoten toe bij stap 8.