Waarom gebruiken jullie in alle recepten kokosolie en niet gewoon olijfolie.
Koolhydraatarme erwtensoep (snert)
Dol op erwtensoep? We hebben een recept voor je waarmee je koolhydraatarme snert (zonder erwt) maakt.
Dat klinkt in eerste instantie misschien een beetje raar, maar probeer het eens!
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert geen spliterwten zitten, bevat het minder koolhydraten.
Eet deze koolhydraatarme erwtensoep als gezonde lunch of als onderdeel van een gezond diner.
Dit recept is voor 4 personen/porties. Maak je het voor jou alleen? Verdeel de overgebleven snert dan over drie bakjes en bewaar het in de koelkast of vries het in.
Voedingswaarden (per portie)
- 389 kcal
- Eiwitten: 25 gram
- Koolhydraten: 16 gram
- Vetten: 22 gram
- Vezels: 11,5 gram
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 300 gram runderkarbonade
- 500 gram knolselderij
- 250 gram broccoli
- 150 gram wortel
- 100 gram courgette
- 1 prei (150 gram)
- 1 ui (100 gram)
- 80 gram ongezouten cashewnoten
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter water
- 1 bouillonblokje*
- Zeezout en zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
- Optioneel: verse selderij
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en snijd in stukjes.
- Snijd de broccoli, de wortel en de courgette in stukjes en snipper de ui.
- Snijd de prei in halve ringen en was grondig.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een (soep)pan en fruit de ui aan.
- Voeg de gesneden groenten, de runderkarbonade, de cashewnoten, de laurierblaadjes, het bouillonblokje en het water toe en doe de deksel op de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat circa 30 minuten pruttelen op laag vuur. Roer geregeld door en voeg een scheutje water toe indien nodig.
- Haal de laurierblaadjes en de runderkarbonade uit de pan en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste structuur ontstaat. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.
- Verwijder het vet en het bot van de runderkarbonades en snijd het overgebleven vlees in kleine stukjes.
- Voeg het vlees aan de soep toe en breng de snert op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Optioneel: hak wat verse selderij en roer door de soep.
- Verdeel de koolhydraatarme erwtensoep over vier kommen.
*Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.
Vegetarische optie: Vervang de runderkarbonade door 500 gram Quorn stukjes (glutenvrij) of 350 gram in blokjes gesneden tempeh. Voeg de Quorn stukjes of de tempehblokjes toe nadat je de soep hebt gepureerd en verwarm het geheel nog enkele minuten.
Ik ben nu 3 weken bezig met puurfiguur en 4 kilo kwijt. Het receptje van de erwtensoep ( snert) ga ik zeker uit proberen.
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deze broccolisoep met zoete aardappel en ricotta is gezond, vullend en makkelijk om te…
Deel dit artikel: