Heerlijk recept. Echt van genoten. Dit wordt een blijvertje!!
Omdat ik geen verse rode peper in huis had heb ik er wat extra chilipoeder in gedaan.
Gezonde chili con carne
Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet je zonder al te veel moeite een heerlijke en gezonde chili con carne op tafel.
Dit gerecht is lekker, gezond en erg vullend. Dat komt door de grote hoeveelheid eiwitten die het recept bevat. Fijn bij stevige trek!
Maak je dit gerecht voor twee of meer personen? Vergroot dan de hoeveelheden.
Als jouw partner, familielid of vriend(in) wel graag een grotere portie koolhydraten eet, vervang de bloemkoolrijst voor hem of haar dan door zilvervliesrijst.
Voedingswaarden van dit recept
- 611 kcal
- Eiwitten: 44 gram
- Koolhydraten: 34 gram
- Vetten: 30 gram
- Vezels: 16 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 gram mager rundergehakt
- 200 gram bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst)
- 150 gram tomatenblokjes (incl. sap)
- 15 gram tomatenpuree
- 1 kleine ui (50 gram)
- 1 teentje knoflook
- ½ rode paprika
- 75 gram kidneybonen (voorgekookt)
- 20 gram maïs (voorgekookt)
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: verse rode peper, verse koriander
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
- Snijd de paprika in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de ui aan.
- Optioneel: hak (een deel van) de rode peper fijn en voeg aan de pan toe.
- Voeg het gehakt, de knoflook en een snufje paprikapoeder, chilipoeder, zeezout en zwarte peper toe en bak het gehakt rul.
- Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de paprika toe en roer goed door.
- Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Dikt het gerecht (te) erg in? Voeg dan een scheutje water toe.
- Laat ondertussen de kidneybonen en de maïs uitlekken in een vergiet of zeef.
- Voeg de kidneybonen en de maïs aan de pan toe en roer door.
- Verwarm het geheel nog circa 2 minuten.
- Kook of stoom ondertussen de bloemkoolrijst circa 2 minuten, totdat deze (beet)gaar is.
- Giet de bloemkoolrijst af en schep in een diep bord.
- Schep de chili con carne bovenop de bloemkoolrijst.
- Optioneel: hak wat verse koriander fijn en strooi over het geheel.
Tip: Hou je niet van bloemkoolrijst? Je kunt deze ook vervangen door broccolirijst. Dit kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen bij de grotere supermarkten.
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: