Onderzoek: knoflook sterker dan 2 soorten antibiotica’s bij voedselvergiftiging

Weg met verkoudheid! Een soep met flink wat knoflook, ui, tijm en citroen kan virussen onschadelijk maken en helpen tegen verkoudheid.

Knoflook werkt antiviraal en is in staat om schadelijke virussen op te ruimen. Dat komt doordat het rijk is aan het stofje allicine.

Een studie aan de Washington State University toont aan dat knoflook 100 keer effectiever is in het bestrijden van bacteriën bij een voedselvergiftiging dan twee populaire soorten antibiotica.

Knoflook werd vroeger voornamelijk gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen (bron), zoals voor het voorkomen van vermoeidheid (bron).

Het is wetenschappelijk bewezen dat knoflook kan helpen tegen/om:

  • Verkoudheid (bron)
  • Een hoge bloeddruk (bron)
  • Hoge of slechte cholesterolwaardes (bron)
  • Hartziektes (bron)
  • Zware metalen te verwijderen (bron)

Ben je overtuigd? Wij wel!

Knoflook is gezond, brengt gerechten op smaak en kost weinig. Voor een zakje biologische knoflook van de Albert Heijn betaal je € 1,09.

Het mooie aan knoflook is dat het een natuurproduct is. Farmaceutische bedrijven kunnen er geen patent op aanvragen en knoflook is (en blijft) altijd goed beschikbaar.

Hieronder vind je een heerlijk recept voor knoflooksoep.

Recept knoflooksoep

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen)

  • 150 gram zoete aardappel
  • 75 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 3 bollen knoflook
  • 3 eidooiers
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter bouillon*
  • ½-1 tl tijm (gedroogd of vers)
  • ½ citroen
  • Kokosolie
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflookteentjes en hak fijn.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  3. Verhit een eetlepel olie in een (soep)pan en bak de knoflook en de aardappel enkele minuten op laag vuur. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.
  4. Voeg het laurierblaadje, de bouillon, de tijm en een snuf zwarte peper toe en breng aan de kook.
  5. Kook 10 à 15 minuten.
  6. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.
  7. Doe de eidooiers in een kommetje en voeg een flinke lepel soep toe. Kluts de eieren met een garde.
  8. Voeg het eimengsel al roerend aan de soep toe.
  9. Roer de Griekse yoghurt door de soep en breng het geheel op smaak met het sap van de halve citroen.

* Kies voor biologische bouillonblokjes waar geen gist en e-nummers aan zijn toegevoegd.

Meer recepten met knoflook

Zin in een ander recept met knoflook? Kies dan voor één van deze recepten:

Heb je na het eten last van de knoflook? Spoel de knoflooksmaak dan weg met deze frisse smoothie.