Dit is een geweldig recept!
Geitenkaassalade met gebakken paddenstoelen en appel
De gebakken paddenstoelen geven net even iets extra’s aan deze klassieke salade met geitenkaas en frisse stukjes appel.
Deze lunch houdt je lange tijd verzadigd, doordat het een goede portie eiwitten en vezels bevat.
Dit gerecht past in een koolhydraatarm dieet.
Voedingswaarden van dit recept
- 337 kcal
- Eiwitten: 13 gram
- Koolhydraten: 17,5 gram
- Vetten: 22 gram
- Vezels: 6,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 125 gram gemengde paddenstoelen
- 50 gram zachte geitenkaas (naturel)
- 1 zakje veldsla (75 gram)
- 1 sjalot (30 gram)
- 1 teentje knoflook
- ½ appel
- 1 tl tijm (vers of gedroogd)
- Extra vierge kokosolie
Bereidingswijze
- Snijd de paddenstoelen in stukjes, snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de appel in kleine stukjes.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen, de sjalot en de knoflook circa 3 minuten.
- Breng op smaak met de tijm en een snufje zeezout en zwarte peper.
- Leg de veldsla op een bord.
- Verdeel de gebakken paddenstoelen en de appelstukjes over de sla.
- Verkruimel de geitenkaas over het geheel.
Tip: Ben je op zoek naar meer gezonde vegetarische recepten? Ons programma Vegetarisch Slank bevat 5 weekmenu’s met meer dan 90 smaakvolle vegetarische recepten waarmee je gewicht verliest. Ook geschikt voor flexitariërs!
Je zou zo’n lekker recept moeten kunnen toevoegen aan je e-book. Heb je alle recepten bij elkaar.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: