Geitenkaassalade met gebakken paddenstoelen en appel

De gebakken paddenstoelen geven net even iets extra’s aan deze klassieke salade met geitenkaas en frisse stukjes appel.

Deze lunch houdt je lange tijd verzadigd, doordat het een goede portie eiwitten en vezels bevat.

Dit gerecht past in een koolhydraatarm dieet.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 337 calorieën
Eiwitten: 13 gram
Koolhydraten: 17,5 gram
Vetten: 22 gram
Vezels: 6,5 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 125 gram gemengde paddenstoelen
  • 50 gram zachte geitenkaas (naturel)
  • 1 zakje veldsla (75 gram)
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ appel
  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)
  • Extra vierge kokosolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de paddenstoelen in stukjes, snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de appel in kleine stukjes.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen, de sjalot en de knoflook circa 3 minuten.
  3. Breng op smaak met de tijm en een snufje zeezout en zwarte peper.
  4. Leg de veldsla op een bord.
  5. Verdeel de gebakken paddenstoelen en de appelstukjes over de sla.
  6. Verkruimel de geitenkaas over het geheel.