Die bouillonblokjes, zijn die niet slecht voor je.. Daar zitten volgens mij ook allemaal nare dingen in..
Verse tomatensoep
Verse, zelfgemaakte tomatensoep smaakt vaak beter dan kant-en-klare soepen uit blik of zak.
In dit recept maken we gebruik van verse tomaten, boekweit, knoflook, ui en peterselie om heerlijke, verse tomatensoep te bereiden.
Deze verse tomatensoep is geschikt voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Een kommetje tomatensoep bevat circa 17 gram koolhydraten.
Dit recept is voor 4 personen/porties.
Voedingswaarden (per portie)
- 136 kcal
- Eiwitten: 4,5 gram
- Koolhydraten: 17,3 gram
- Vetten: 4,3 gram
- Vezels: 4,8 gram
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 750 gram romatomaten
- 20 gram boekweitmeel
- 70 gram tomatenpuree
- 3 uien (300 gram)
- 3 teentjes knoflook
- 2 bouillonblokjes
- Kokosolie
- Gedroogde of verse peterselie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook 1 liter water en los de bouillonblokjes er in op.
- Snipper de uien en pers de knoflook.
- Verhit een eetlepel olie in een grote (soep)pan en fruit de uien aan.
- Voeg de knoflook toe en bak één minuut mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak twee minuten mee.
- Voeg het boekweitmeel toe en bak al roerend gaar.
- Zet het vuur laag en voeg 750 ml bouillon toe.
- Snijd de tomaten in stukken en voeg deze aan de soep toe.
- Kook de soep 5-10 minuten en pureer deze vervolgens met een staafmixer. Voeg eventueel extra bouillon toe om de juiste dikte te creëren.
- Laat de soep op laag vuur pruttelen en voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe.
- Schep de soep in een kommetje en garneer met de peterselie.
Optioneel: Rooster de tomaten circa 30 minuten in de oven (op 200 graden), voordat je ze aan de soep toevoegt. Op deze manier krijgt de soep meer smaak.
Tip: Je kunt ervoor kiezen om na het pureren van de soep zelfgemaakte gehaktballetjes toe te voegen.
Ik had de soep al gedownload via jou weekrecepten daar ben ik mee bezig vrijdag is jou tomatensoep aan de beurt,ik neem hem s,avonds want daarna moet ik naar yoga en volens mij is de soep licht .vandaar
Ik maak kippenbouillon, dan bak ik een uitje, preitje en een halve courgette in blokjes, dan de romatomaten er in stukjes bij en even laten sudderen, dan de bouillon er bij. Geweldig voor mijn kleinzoon die nooit ‘zichtbare’ groente wil eten. Hier smult hij van. Een bommetje dus!
Met wat gebakken spekjes er in is t nog lekkerder maar t hoeft niet.
Gezonde soep. Yoga. Zo te horen verzorg je jezelf erg goed 🙂
Klinkt erg lekker. Laat het me weten als je een kommetje overhoudt 😉
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Deel dit artikel: