Romige kikkererwten-groenteschotel met ei recept

Wil je een dagje geen vlees of vis eten, maar wil je wel graag voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen? Dan is dit recept bedoeld voor jou.

Deze simpele kikkererwten-groenteschotel met ei kan je helpen om af te vallen, omdat het lekker veel eiwitten en vezels bevat. Hierdoor blijf je lang verzadigd en zul je niet snel naar een tussendoortje grijpen.

Het gerecht zit bomvol voedingsstoffen, die je nodig hebt om op een gezonde manier af te vallen.

Voedingswaarden per portie

Energie: 609 calorieën
Eiwitten: 30 gram
Koolhydraten: 34 gram
Vetten: 36 gram
Vezels: 16 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 100 gram voorgekookte kikkererwten
  • 100 gram wortel
  • 1 paprika
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • Paar takjes verse koriander of peterselie
  • 50 ml kokosmelk (de dikke variant)
  • 20 gram tomatenpuree
  • ½ tl paprikapoeder
  • Snufje kerriepoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie
  • Optioneel: ¼ limoen

Bereidingswijze

  1. Spoel de kikkererwten af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
  2. Rasp de wortel, snijd de paprika in stukjes, snipper de sjalot en pers de knoflook.
  3. Kook de eieren 6 à 8 minuten (6 minuten voor zachtgekookte eieren, 8 minuten voor hardgekookte eieren). Laat schrikken onder de koude kraan en verwijder de schaal.
  4. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook aan.
  5. Voeg de wortel en de paprika toe en bak circa 4 minuten mee.
  6. Voeg het paprikapoeder en het kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.
  7. Voeg de kikkererwten, de kokosmelk en de tomatenpuree toe en laat enkele minuten pruttelen, totdat de groenten (beet)gaar zijn en het gerecht volledig warm is.
  8. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  9. Optioneel: breng het gerecht op smaak met het sap van de kwart limoen.
  10. Schep de kikkererwten-groenteschotel op een bord.
  11. Snijd de gekookte eieren doormidden en leg bovenop het gerecht.
  12. Hak de verse koriander of peterselie fijn en strooi over het geheel.