Optimaal genieten van de zomer, zonder extra kilo's

Met 40 lekkere, gezonde recepten en tientallen praktische tips voor zomerse activiteiten, geniet je met de Zomer Slank Gids op een gezonde manier van de zomer, stressvrij, zonder dat je het getal op de weegschaal omhoog ziet gaan. 

Geniet fit, slank en stralend van een zomer vol gezelligheid.

€25,-

Inclusief BTW en gratis verzending. Vandaag besteld, de volgende werkdag in huis. 

Optimaal genieten van de zomer, zonder extra kilo's

Met 40 lekkere, gezonde recepten en tientallen praktische tips voor zomerse activiteiten, geniet je met de Zomer Slank Gids op een gezonde manier van de zomer, stressvrij, zonder dat je het getal op de weegschaal omhoog ziet gaan. Geniet fit, slank en stralend van een zomer vol gezelligheid.

€25,-

Inclusief BTW en gratis verzending. Vandaag besteld, volgende werkdag thuis. 

PuurFiguur is bekend van o.a.

Let op: onderstaande situaties zijn mogelijk zeer herkenbaar

Eten in de zomerperiode...

Tijdens de buurt BBQ

Het is een warme dag. De buren nodigen je uit voor een barbecue. Hartstikke leuk natuurlijk, maar je bent bang dat het een festijn vol saus overgoten spareribs en alcoholische drankjes wordt. En jij wilt juist op je voeding letten. Daarbij ga je liever niet met een kater het weekend in. Laat je de gezelligheid schieten of neem je de extra calorieën en ongezonde voeding voor lief?


Uit eten met vrienden

Je zit met vrienden op het terras bij de pizzeria. De pizza's zien er ontzettend verleidelijk uit, maar je ziet ook een gezonde salade op de menukaart staan. Verder bestelt iedereen pizza. Als jij aan de beurt bent om je bestelling door te geven, hoor je jezelf toch ook een pizza bestellen.


IJsje in de stad

Je wandelt door het centrum en voelt de zweetdruppels over je rug lopen. Op de markt zie je de ijscowagen staan. Een verfrissend ijsje zou met deze warmte wel fijn zijn, maar dat zijn wel weer ruim 200 calorieën extra…

Op vakantie...

Onderweg

Je bent onderweg en stopt even bij een benzinestation. Je hebt trek, maar je ziet vooral ongezonde opties zoals snoep en chips. Je wilt liever niet een overdaad aan calorieën en suiker eten en met een opgeblazen gevoel in de auto zitten. Wat nu?


Ontbijtbuffet in het hotel

Na maandenlang hard werken, overvolle agenda’s strakke schema’s en lange to-do-lijsten, kom je eindelijk aan in het hotel. Vakantie! Na een heerlijke nacht slapen sta je voor het ontbijtbuffet, waar de zoete broodjes, bewerkte vleeswaren en wafels je toelachen. Oei, ga je straks 10 kilo zwaarder naar huis?


Voor de tent

Je zit op je klapstoel voor de tent en geniet van het uitzicht. ‘s Avonds wil je een gezonde maaltijd koken op het gasstel, maar wat kun je nou bereiden op dat ene pitje? Misschien moet je toch maar een patatje gaan halen...

Gezellig, toch?

Zomerborrel

Een vriendin viert haar verjaardag organiseert een zomerborrel bij een strandtent. Iedereen drinkt rosé, witbier en sangria. Jij drinkt liever niet, omdat je graag wat gezonder wilt leven en wilt afvallen. Meerdere keren krijg je opmerkingen te horen als ‘‘Ach, doe gewoon gezellig mee’ en ‘Dat ene wijntje maakt toch niet uit’. Tsja, je wilt ook niet ongezellig zijn en zo aan het strand smaakt een koele witte wijn wel extra lekker….


Terrasjes pakken

Aan het einde van je werkdag loop je met twee collega’s naar buiten. Jullie besluiten nog even van het zonnetje te genieten op het terras. Al snel gaat er een schaal bittergarnituur rond. Je bedankt voor deze vette hap, maar je collega's vinden dat je je niet zo moet aanstellen en best 'gezellig' mee kunt doen. Zij hebben meteen de borrelkaart te pakken en vinden dat je ‘gezellig’ mee moet doen met de bittergarnituur en nacho’s. Terwijl jij juist graag een paar kilo wil afvallen. Hoe kun je nu ‘nee’ zeggen?

 • Eten iN de ZOMER
 • OP vakantie

 • gezellig toch?

Onderweg

Je bent onderweg en stopt even bij een benzinestation. Je hebt trek, maar je ziet vooral ongezonde opties zoals snoep en chips. Je wilt liever niet een overdaad aan calorieën en suiker eten en met een opgeblazen gevoel in de auto zitten. Wat nu?

Ontbijtbuffet in het hotel

Na maandenlang hard werken, overvolle agenda’s strakke schema’s en lange to-do-lijsten, kom je eindelijk aan in het hotel. Vakantie! Na een heerlijke nacht slapen sta je voor het ontbijtbuffet, waar de zoete broodjes, bewerkte vleeswaren en wafels je toelachen. Oei, ga je straks 10 kilo zwaarder naar huis?

Voor de tent

Je zit op je klapstoel voor de tent en geniet van het uitzicht. ‘s Avonds wil je een gezonde maaltijd koken op het gasstel, maar wat kun je nou bereiden op dat ene pitje? Misschien moet je toch maar een patatje gaan halen...

De zomer is heerlijk, maar kan knap lastig zijn als je net begonnen bent met afvallen of juist op gewicht wilt blijven.

Gelukkig is er nu een oplossing om optimaal van de zomer te genieten, zonder extra kilo's aan te komen.

Wij bieden jou
dé route naar de
 perfecte balans 

Je hoeft niet 100% gezond te eten om je gezondheid op peil te houden en op gewicht te blijven.


De Zomer Slank Gids biedt jou dé route naar de perfecte balans tussen stressvrij genieten en gezond bezig blijven.

Afvallen én genieten van de zomer is mogelijk.

Dit kun je verwachten van de Zomer Slank Gids:

40 zomerse recepten

Gesorteerd per gelegenheid: voor onderweg, tijdens de BBQ of geschikt om te bereiden met slechts één gaspitje tijdens het kamperen. 

Tips voor elke situatie

Praktische en makkelijke tips voor stranddagjes, feestjes, het terras, maar ook bijvoorbeeld voor eten in het vliegtuig of tijdens een lange autorit.

Zorgeloos afslanken

Bij ieder recept staan de voedingswaarden vermeld. Zo hoef je zelf geen calorieën meer te tellen of ingewikkelde berekeningen te maken.

Slimme alternatieven

Leer hoe je heerlijke alcoholvrije cocktails maakt of gezonde ijsjes.
Ook vind je bij ieder recept passende vegetarische en zuivelvrije opties.

 
Kies voor jarenlange ervaring en bewezen resultaat.
De afslankprogramma's van PuurFiguur zijn al meer dan 200.000 keer verkocht.

Aan alles is gedacht. Met de Zomer Slank Gids:

 • Ontdek je hoe je gezonde keuzes maakt bij het ontbijtbuffet in het hotel
 • Leer je hoe je gewicht en gezondheid op peil blijven als je 80% van de tijd gezond eet
 • Raak je geïnspireerd door gezonde recepten die je kunt bereiden met weinig keukenapparatuur
 • Ontdek je hoe je gezond uiteten kunt gaan (met tips per gang)
 • Maak je kennis met de 7 gezondheidsvoordelen van een stranddag
 • Ontdek je verfrissende alternatieven voor alcoholische drankjes
 • Leer je welke vliegtuigmaaltijd het gezondst is
 • Krijg je een uitgebreid recept voor een gezonde borrelplank
 • Geniet je van heerlijke verantwoorde dessert-recepten
 • Kom je te weten welke 6 factoren je voedingskeuzes beïnvloeden
 • Krijg je gezonde eetwissels onder de knie
 • Ontdek je hoe je om kunt gaan met lastige vragen en opmerkingen over je gezonde leefstijl
 • Krijg je handige gezonde snacktips voor een dagje uit, zoals een bezoekje aan het pretpark of het strand 
 • Leer je hoe een positieve mindset je helpt om af te vallen (en hoe je deze mindset snel creëert)
 • Krijg je advies over wat je kunt doen om eten uit verveling te voorkomen
 • Ontdek je wat je het beste kunt eten tijdens een lange autorit
 • Krijg je uitleg van een voedingsdeskundige over hoe je gezond kunt barbecueën (inclusief overheerlijke recepten)
 • Maak je de hele zomer je eigen gezonde sauzen en dressings
 • Krijg je de enige echte picknick-checklist die je ooit nodig zult hebben
 • Train je hoe je belemmerende gedachten vervangt door helpende gedachten
 • Leer je waarom weinig eten en zo calorieën 'sparen' overeten juist in de hand werkt
 • Ontdek je hoe je van een ongezonde gewoonte een gezonde gewoonte kunt maken (waar je minstens zoveel van kunt genieten)

Voor slechts €25,-

Vandaag besteld, de volgende werkdag in huis.

"Bij PuurFiguur helpen we mensen al meer dan 8 jaar bij het afvallen en het herstellen van hun hormoonbalans, door middel van eenvoudige aanpassingen in het dagelijkse voedingspatroon. Als je je voedingspatroon succesvol wilt veranderen is het belangrijk dat je gestructureerd en gefocust aan de slag gaat. De ervaring leert ons dat veel mensen het een stuk lastiger vinden om een gezond voedingspatroon te ontwikkelen en vast te houden in de zomermaanden. 

Daarom presenteert PuurFiguur nu de Zomer Slank Gids. Met dit boek maken we het makkelijker om een gezond voedingspatroon aan te leren én vol te houden. Door middel van de praktische tips en heerlijke recepten hoef je deze zomer geen consessies te doen, je heel erg in te houden of verleidingen uit de weg te gaan. 
Je blij en vrij voelen is immers net zo belangrijk voor je gezondheid als wat je eet en drinkt. Met de Zomer Slank Gids begeleiden we jou bij het vinden van de perfecte balans tussen genieten en gezond eten.

We garanderen je dat de Zomer Slank Gids je gaat helpen bij het vinden van de juiste balans.
"

Ilse de Groot Voedingsdeskundige bij PuurFiguur

Dit is onze visie op afvallen

PuurFiguur bestaat uit een team van voedingsdeskundigen, diëtisten en gezondheidwetenschappers. Ons doel is om jou anders te laten kijken naar wat je eet, hoe je eet en vooral waarom je eet. Wij geloven dat voeding de sleutel is tot een gezonder en gelukkiger leven. We hebben een wetenschappelijk onderbouwde methode ontwikkeld die door iedereen eenvoudig is te volgen. Binnen deze methode leggen we nadruk op drie dingen:

Lekker en gezond eten

Wij geloven dat je voedingspatroon veranderen het meest haalbaar is als je kunt eten wat je lekker vindt. Je moet niet uren in de keuken hoeven staan of enorm veel kosten hebben aan boodschappen.

Hormonen in balans

Je bent wat je eet, die uitspraak heb je vast wel eens gehoord. Je maag en darmen staan in direct contact met je hormoonhuishouding en zo met je emoties. Door anders te eten ga je je ook anders voelen.

buikvet verliezen

Zet je vetverbranding aan door minder koolhydraten te eten en jezelf te voeden met eiwitten, gezonde vetten en vezels. Wij zien dit als optimale weg naar een slanker lijf, zonder een hongergevoel te hebben.

in de puurfiguur methode staan 5 weekmenu's met eetschemas voor afvallen

Lekkerder en bewuster eten, helemaal voor jou uitgestippeld

Al onze boeken zijn samengesteld door ervaren voedingsdeskundigen. Ze bevatten, recepten, uitgebalanceerde weekmenu's en enorm veel wetenschappelijke kennis en tips om je te helpen anders te gaan eten.

Je wordt volledig ontzorgd: iedere maaltijd van de dag is voor je uitgestippeld en de bereiding duurt vaak minder dan 20 minuten. Mensen die voor PuurFiguur kiezen, kiezen voor een leven vol energie, goede slaap, een slanker lichaam en een herstelde hormoonbalans, zonder steeds honger te hebben of calorieën te moeten tellen.

Lees waarom al meer dan 100.000 mensen kiezen voor de boeken van PuurFiguur.

"Nooit gedacht dat het me zou lukken, maar wauw..."

In September 2021 begonnen met PuurFiguur en in mei 2022 was ik 18 kilo kwijt! Geweldig en ik voel me zoveel beter. In het begin was het even omschakelen maar de volhouder wint! Inmiddels bijna 2 jaar op gewicht door in grote lijnen te blijven eten volgens het PF principe met heus wel etentjes buiten de deur, maar het kan! Nooit meer terug naar mijn oude eetgewoontes. Top!!

Marian

"Voor iedereen aan te raden die gezond wil eten."

Sinds ik deze methode toepas en dat is al enkele jaren, voel ik me fitter lichter en gezonder. Mooie lekkere en gemakkelijk te bereiden recepten. Enorm fan en kan het iedereen aanraden, niet alleen om af te vallen maar beter en gezonder te eten.

cindy

"Ik ben absoluut fan. 
Gewoon doen!"

Recepten zijn makkelijk te volgen, gevarieerd en ook lekker! Mijn man en ik zijn allebei de overtollige kilo's kwijt geraakt zonder daar echt heel veel moeite voor te doen. Je volgt gewoon de menu's en het gaat vanzelf. Wij werken fulltime dus het was even wennen de lunch van te voren klaar te maken maar zelfs dat is geen probleem. Ik zou PuurFiguur absoluut aanraden!

peter


Je hoeft het nooit
meer alleen te doen 

Iedereen die een afslankprogramma bestelt bij PuurFiguur krijgt altijd gratis toegang tot Mijn PuurFiguur. Dit is een online omgeving waar je in contact komt met onze community, je extra artikelen en tips leest van onze coaches en deskundigen en veelgestelde vragen worden beantwoord door onze ervaren coaches. Deel je eigen ervaringen en lees die van anderen. Zo blijf je gemotiveerd.

Veelgestelde Vragen

Bevat dit boek nieuwe recepten?

Ja, de recepten uit de Zomer Slank Gids zijn speciaal door onze voedingsdeskundigen voor dit zomerboek ontwikkeld en zijn nog niet eerder verschenen bij PuurFiguur.

Als extraatje hebben we de 9 populairste recepten uit onze eerdere boeken toegevoegd.

Bevat dit boek nieuwe weekmenu's?

Nee, in dit boek staan geen nieuwe weekmenu's. Binnenkort lanceren we online challenges in Mijn PuurFiguur, waarbij je je kunt inschrijven om een periode lang mee te doen aan een challenge. Hier kun je weekmenu's webinars, extra artikelen en een speciaal discussieplatform met deelnemers verwachten. Zomer Slank Gids is geen challenge. Het is een handige gids om zo gezond en slank mogelijk de zomer door te komen.

Ik eet geen vlees of vis. Kan ik de recepten gebruiken?

Ja, dat kan zeker. Bij elk recept met vlees of vis geven we passende vegetarische opties. Ook bevat het boek lekkere vegetarische recepten, bijvoorbeeld voor gegrilde paksoi met gember-sojasaus en sesamzaad.

Ik eet geen zuivel. Is de Zomer Slank Gids iets voor mij?

Ja, ook als je geen zuivel eet kun je de recepten uit dit boek maken. Bij alle recepten met zuivel vind je namelijk passende zuivelvrije opties.

Wat is de levertijd?

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld? Dan heb je het boek de volgende dag al in huis.

Als je op zaterdag of zondag bestelt, wordt het boek dinsdag geleverd.

Word ik begeleid als ik de Zomer Slank Gids bij jullie bestel?

Als je de Zomer Slank Gids bestelt, krijg je toegang tot Mijn PuurFiguur. Op dit platform krijg je antwoord op veelgestelde vragen, is het mogelijk om onze voedingsdeskundigen vragen te stellen en kun je met andere deelnemers in contact komen.

Toegang tot Mijn PuurFiguur is inbegrepen in de prijs en kost dus niets extra.

Ook kun je ons na aanschaf van de Zomer Slank Gids mailen om antwoord te krijgen op je vragen.

Ons doel is om jou zo goed mogelijk te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en om onzekerheden tijdens het afvallen weg te nemen. Daarom kun je na aanschaf van de Zomer Slank Gids altijd bij ons terecht als je advies nodig hebt of als je behoefte hebt aan motivatie.

Kan ik met dit boek afvallen?

Ja, de recepten, tips en adviezen uit dit boek dragen bij aan gewichtsverlies.

Let op: bij PuurFiguur geloven we niet in diëten. Met behulp van dit boek voer je haalbare leefstijlveranderingen door voor duurzame resultaten.

Is het moeilijk om in de zomer gezond te eten?

Nee, integendeel. We hebben de Zomer Slank Gids juist ontwikkeld om gezond eten en afvallen in de zomer zo eenvoudig mogelijk te maken.

De recepten zijn eenvoudig te bereiden, de boodschappen haal je bij iedere standaard supermarkt (ook in het buitenland) en je hoeft geen leuke uitstapjes te laten schieten om op gewicht te blijven.

Wat als ik weinig tijd heb om te koken?

Het boek bevat snelle en gezonde recepten die weinig bereidingstijd vragen. We begrijpen dat je op een zonnige dag liever niet lang in de keuken staat, daarom zet je de gerechten in een mum van tijd op tafel.

Ik heb al zoveel diëten geprobeerd, waarom zou dit anders zijn?

Bij PuurFiguur geloven we niet van diëten, maar in een gezonde leefstijl. Dit boek is dan ook geen tijdelijke dieetoplossing, maar een gezonde en praktische manier om blijvend gewicht te verliezen.

We helpen je om een gebalanceerde leefstijl aan te houden, ook in de uitdagende zomermaanden, die je helpt je doelen te bereiken en je streefgewicht te behouden.

Ik lust bepaalde producten niet, kan ik de recepten aanpassen?

Absoluut, het is juist belangrijk om te genieten van je gezonde maaltijden. Je kunt de recepten eenvoudig aanpassen aan je smaak- en eetvoorkeuren. In de Zomer Slank Gids vind je eetlijsten die je kunt gebruiken om ingrediënten die je niet lekker vindt te wisselen voor gezonde alternatieven.

Ik weet niet zeker of ik de discipline heb om gezond te eten?

Dit boek is ontworpen om je te begeleiden en te motiveren op je reis naar een gezonder leven. Je leest praktische tips en strategieën om gezonde keuzes te maken en bijvoorbeeld om te gaan met sociale druk en belemmerende gedachten.

Met onze ondersteuning en inspiratie zul je ontdekken dat je meer kunt dan je ooit had gedacht. Ook krijg je toegang tot ons online platform, Mijn PuurFiguur, waar je hulp kunt vragen aan de community en onze voedingsdeskundigen.

Zijn de recepten duur om te maken?

Alle ingrediënten kun je bij een standaard supermarkt krijgen. Je hoeft geen dure superfoods aan te schaffen. Veel ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je keuken liggen.

Je kunt de recepten ook bereiden als je geen keukenprins(es) bent.

Omarm een nieuwe gezonde leefstijl met PuurFiguur

Koop nu de Zomer Slank Gids

25

Zomer Slank Gids

 • 40 zomerse gezonde recepten
 • 9 bonusrecepten (favorieten uit andere boeken)
 • Tientallen tips voor diverse zomerse situaties
 • 2 maanden lang 'Niet goed, 100% geld terug' garantie
 • Gratis verzending t.w.v. €4,95
 • Gratis toegang tot Mijn PuurFiguur
 • Gezond en energiek tijdens de zomerperiode

Vandaag voor 23.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis. Gratis verzending.

Je bent voor de aankoop van onze boeken altijd verzekerd
van een 100% niet goed, geld terug garantie

We zetten ons elke dag in om producten te maken die écht werken. Soms heeft je lichaam wat tijd nodig voordat het reageert op een nieuw voedingspatroon. Daarom geven wij je altijd

2 maanden (61 dagen) de tijd om PuurFiguur boeken te proberen. Kom je er binnen dit termijn achter dat het niet werkt voor jou of ben je niet tevreden? Dan krijg je van ons 100% van het aankoopbedrag teruggestort, zonder dat we je verplichten een reden op te geven.

Toch op zoek naar iets anders?

Gewicht verliezen door de dag te starten met een smoothie 

Afvallen met snelle recepten, altijd binnen 20 minuten op tafel

Verlies tot 2 kilo per week,  met de focus op het verminderen van (buik)vet