✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis | Gratis verzending | Niet goed, 100% geld terug.

✓ Geleverd binnen één werkdag | Gratis verzending

Wetenschappelijk onderbouwd

Afvallen tips: 18 tips om snel en gezond af te vallen

In dit artikel vind je 18 tips waarmee je op een gezonde manier kunt afvallen. Zonder te sporten, zonder hongergevoel en zonder jojo-effect.

Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

 • De Afslank Boodschappenlijst
 • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
 • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Bij afvallen draait het niet om minder eten, maar om anders eten. En het gaat vaak niet om grote veranderingen; juist de kleine aanpassingen in je voedingspatroon en levensstijl (die we noemen in de onderstaande tips voor afvallen) zorgen ervoor dat je succesvol gewicht verliest.

Die kleine aanpassingen dragen niet alleen bij aan een slank lijf, maar ook aan een goede gezondheid, een hoger energieniveau en een vitaler leven.

Laten we gelijk starten met de afvallen tips!

Afval tip 1: Eet natuurlijke voeding

Door natuurlijke voeding te eten, zoals groente, fruit, noten en vette vis, voed je jezelf met essentiële voedingsstoffen.

Dit draagt bij aan een goede gezondheid en helpt je met afvallen.

Die voedingsstoffen helpen namelijk je hormoonhuishouding in balans te houden, waaronder je hongerhormonen. Hierdoor grijp je minder snel naar een ongezonde snack.

Ook geef je je lichaam met die voedingsstoffen alle nutriënten en bouwstoffen die het nodig heeft, waardoor je je langer verzadigd voelt (wat jou helpt om af te vallen).

Afval tip 2: Drink voldoende water

Vaak als je denkt honger te hebben, vraagt je lichaam eigenlijk om vocht. Een hongerig gevoel kan namelijk ook betekenen dat je dorst hebt.

Daarom is het een goede afvaltip om eerst een glas water te drinken en daarna te voelen of je nog steeds trek hebt.

We raden aan om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Dat zijn zo’n 8 glazen.

Water drinken draagt bij aan gewichtsverlies en is goed voor je gezondheid:

 • Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je meer calorieën verbrandt als je meer water drinkt [1].
 • Als je voornamelijk water drinkt, in plaats van frisdrank, krijg je per dag zo’n 200 calorieën minder binnen [2,3].
 • Water drinken verhoogt je energieniveau en verbetert hersenfuncties, zoals je geheugen [4].

Voldoende water drinken is dus een eenvoudige, maar zeer effectieve tip voor afvallen.

koolhydraatarm eten is een goede tip voor afvallen

Afval tip 3: Eet koolhydraatarm

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat koolhydraatarm eten heel effectief is om overtollige kilo’s kwijt te raken en je gezondheid te verbeteren [5-9].

Als je wilt afvallen adviseren we om de volgende hoeveelheid koolhydraten per dag te eten:

 • Snel afvallen: 50 – 70 gram koolhydraten per dag
 • Gemiddeld afvallen: 70 – 100 gram koolhydraten per dag
 • Langzaam afvallen: 100 – 150 gram koolhydraten per dag

Hier kun je meer lezen over een koolhydraatarm voedingspatroon.

Wil je gelijk aan de slag met koolhydraatarm eten? Dan is de PuurFiguur Methode wellicht iets voor jou. Dit plan bevat 5 weekmenu’s met lekkere koolhydraatarme recepten en veel praktische tips voor afvallen.

Afval tip 4: Vermijd verleidingen

Maak gezond eten en afslanken zo eenvoudig mogelijk voor jezelf. Voorkom dat je in de verleiding komt om ongezond te gaan eten. Dat kan bijvoorbeeld als volgt:

Haal geen ongezonde producten in huis
Als je het niet in huis hebt, kun je het ook niet eten.

Zet ongezonde snacks uit het zicht
Als je wel ongezonde voedingsmiddelen in huis hebt, zet ze dan in een kastje. Hierdoor pak je het minder snel dan wanneer je het de hele tijd ziet. Een gouden afvaltip!

Vermijd de middelste gangpaden in de supermarkt 
Daar staan namelijk vaak de bewerkte (ongezonde) producten. Als je de buitenste gangpaden neemt, kom je juist de verse producten tegen: groente, fruit, zuivel, vis en vlees.

Zorg voor een goed gevulde (koel)kast en fruitmand
Als je altijd gezonde producten in huis hebt, voorkom je dat je ongezond gaat snacken. Ook zul je minder snel de neiging hebben om even iets “lekkers” te scoren bij de supermarkt of snackbar.

Eet niet tijdens tv-kijken of met andere afleiding
Uit onderzoek blijkt dat je 30% meer snacks eet als je afgeleid bent [10]. Ander onderzoek laat zelfs zien dat je, als je met afleiding eet, niet alleen op dat moment maar ook later op de dag significant meer eet [11].

Deze tip voor afvallen is één van de meest efficiënte afvaltips.

Afval tip 5: Maak boodschappenlijstjes

Op de bonnefooi de supermarkt in lopen kan het afvallen in gevaar brengen. Voor je het weet ligt je karretje vol ongezonde producten.

Bedenk daarom wat je de komende dagen wilt eten en schrijf de benodigde ingrediënten op. Zo wandel je doelbewust door de supermarkt en heb je geen reden om langs de schappen met snoep, koek en chips te lopen.

Geen idee wat je in huis moet halen? Dan hebben we een extra afvaltip voor wat meer houvast. We hebben namelijk een gratis boodschappenlijst voor je samengesteld vol gezonde producten waarmee je kunt afvallen.

een goede tip voor afvallen is etiketten lezen

Afval tip 6: Lees etiketten

Veel voedingsmiddelen bevatten toevoegingen, zoals E-nummers en suiker. Die stoffen kunnen je hormonen uit balans brengen en het afslanken tegenwerken.

Ook producten waarvan je het misschien niet verwacht kunnen toevoegingen bevatten, zoals vleeswaren en tomatensaus.

Op elk product dat je in de supermarkt in je mandje stopt staat een etiket met een ingrediëntenlijst. Dat wat als eerst wordt genoemd op de ingrediëntenlijst zit er het meest in, en het loopt vervolgens in hoeveelheid af.

Dus hoe verder het ingrediënt achter in de ingrediëntenlijst staat, hoe minder het product ervan bevat. Als suiker op de 1e plek staat zit er dus meer van in dan als het achteraan in de lijst staat.

Kijk goed wat er op de ingrediëntenlijst staat en vergelijk het eens met een ander product. Zo kan het ene merk tomatensaus wel suiker bevatten en het andere niet.

Over suiker gesproken: suiker wordt onder verschillende namen verstopt in de ingrediëntenlijst. De verschillende namen van suiker lees je in afvaltip 16.

Afval tip 7: Eet voldoende

Dit klinkt misschien tegenstrijdig als je wilt afslanken, maar het is een belangrijke tip bij afvallen om voldoende te eten.

Het idee van afvallen is vrij simpel: als je minder eet dan je verbruikt, dan val je af.

Maar als je té weinig calorieën binnenkrijgt, werkt dat op de lange termijn juist het afvallen tegen. Ook kun je je gezondheid ermee schaden.

Gewichtsverlies en vetverlies zijn niet hetzelfde. Als je structureel (veel) te weinig calorieën binnenkrijgt, kan het zijn dat je spiermassa in plaats van lichaamsvet verliest. En dat wil je liever niet, want spieren helpen je juist met afslanken.

Ook heb je sneller de neiging om ongezond te gaan snacken of ineens heel veel te eten als je te weinig hebt gegeten.

Eet daarom 3 voedzame maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner) en eet als je tussendoor honger hebt een gezond koolhydraatarm tussendoortje.

Afval tip 8: Ontspan

Als je stress hebt maakt je lichaam het hormoon cortisol aan.

Je lichaam heeft dit hormoon nodig, maar als je er chronisch te veel van in je lijf hebt kan dat zorgen voor gewichtstoename, en dan met name in de vorm van buikvet [12,13].

Te veel cortisol kan ook andere gevolgen voor je lichaam hebben, zoals:

 • Hoge bloeddruk
 • Slapeloosheid
 • Hartklachten
 • Weinig energie
 • Verzwakt immuunsysteem

Door stress tot een minimum te beperken hou je je cortisolniveau laag, wat jou kan helpen met afvallen (vooral rond je buik) en je gezondheid doet verbeteren.

een van de beste tips voor afvallen is van een kleiner bord eten

Afval tip 9: Gebruik kleinere borden

Als je van kleinere borden eet, schep je minder op en eet je dus minder. Deze tip voor afvallen kan jou helpen om je streefgewicht makkelijker te bereiken.

Ook lijkt de hoeveelheid eten groter als je het op een klein bord serveert, wat kan helpen om je sneller verzadigd te voelen.

Afval tip 10: Eet minder zout

Als je veel zout eet, houdt je lichaam meer vocht vast. En dat zie je terug op de weegschaal.

Je kunt zout (deels) vervangen door kruiden, zodat je je gerechten toch lekker op smaak kunt brengen en jij overtollig vocht (en dus gewicht) verliest.

Afval tip 11: Heb altijd een gezonde snack bij je

Na een lange werkdag, in de trein of tijdens het shoppen: er kunnen momenten voorkomen dat je ineens trek krijgt of gewoon zin hebt in een tussendoortje.

Dat is heel normaal en geen enkel probleem.

Als je gezond eten bij je hebt, voorkom je dat je op die momenten ongezond gaat snacken. Dit is een van de makkelijkste tips voor afvallen, maar toch erg doeltreffend.

Voorbeelden van gezonde snacks die je makkelijk mee kunt nemen zijn:

 • Fruit
 • Snoepgroenten
 • Gekookt ei
 • Noten
 • Olijven

Hier vind je 77 snelle en gezonde snacks gesorteerd per aantal calorieën.

Afval tip 12: Eet voldoende vezels

Vezels zijn belangrijk voor je gezondheid én helpen je om af te vallen.

Ze zorgen voor een vol gevoel. voorkomen eetbuien, stimuleren je vetverbranding en bevatten nauwelijks tot geen calorieën.

Voorbeelden van vezelrijke producten zijn:

Afval tip 13: Slaap voldoende

Als je wilt afvallen is een goede nachtrust essentieel. Dat maakt deze afvaltip daarom van groot belang.

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je ‘s ochtends fris en energiek aan je dag begint en ondersteunt je fysieke en mentale gezondheid.

Dat slaap ook je hersenen beïnvloedt helpt weer bij het afvallen. Want als je te weinig slaapt is het lastiger om gezonde keuzes te maken en ongezonde snacks te laten staan [14].

Daarnaast zorgt een slechte nachtrust ervoor dat je lichaam meer cortisol aanmaakt. En cortisol stimuleert de opslag van buikvet [15].

Ook andere hormonen worden tijdens je slaap in balans gebracht, zoals ghreline en leptine. Die zorgen ervoor dat je je verzadigd voelt en dat je niet dooreet terwijl je al vol zit (wat je helpt om af te vallen).

een succesvol afvallen tip is de pannen in de keuken laten staan

Afval tip 14: Laat de pannen in de keuken

Als de pannen op tafel staan is het verleidelijk om nog een keer op te scheppen, ook als je al vol zit.

Een goede afvaltip is daarom: schep je eten in de keuken op en laat de pannen op het aanrecht staan. Hierdoor voorkom je dat je gaat overeten.

Afval tip 15: Vergeet de trends

Wondermiddeltjes, crashdiëten, afslankpillen… Trends komen en gaan en doen vaak meer kwaad dan dat ze goed doen.

Om succesvol en blijvend af te slanken heb je geen bijzondere middeltjes nodig. Natuurlijke, gezonde, kleurrijke en gevarieerde voeding is de basis van een gezond voedingspatroon.

Met dit voedingspatroon verlies je op een gezonde manier ongewenst lichaamsvet, zonder dat dat weer terugkomt. Ook zul je zien dat je gezondheid verbetert en je energieniveau verhoogt.

Afval tip 16: Let op suikers met schuilnamen

Suiker komt van nature voor in fruit, groente, aardappelen, granen, peulvruchten en melkproducten. Die natuurlijke suikers zijn geen probleem voor je lichaam.

De toegevoegde suikers zijn het probleem. Die zijn niet goed voor je gezondheid en afslankproces, maar zitten in 70% van alle producten in de supermarkt verwerkt [17].

Suiker zit niet alleen in voor de hand liggende producten zoals koekjes en frisdrank, maar ook in sladressing, kant-en-klare soepen en sauzen, vleeswaren en nog veel meer.

Toegevoegde suikers worden niet altijd letterlijk ‘suiker’ genoemd. Zo herken je suiker op het etiket:

 • Alles wat eindigt op ‘ose’ (zoals glucose, fructose en dextrose)
 • Alles wat eindigt op ‘stroop’, ‘siroop’, ‘honing’ of ‘nectar’
 • Alles waarin ‘suiker’ wordt genoemd (zoals basterdsuiker)

Afval tip 17: Eet meer eiwitten

Eiwitten helpen je met afslanken. Dan doen ze op verschillende manieren:

 1. Eiwitrijke voeding zorgt ervoor dat je je sneller en langer verzadigd voelt [18].
 2. Met een verhoogde eiwitinname kun je je snaaidrang halveren [19].
 3. Eiwitten helpen je om extra calorieën te verbranden. Door je eiwitinname te verhogen kun je dagelijks 80-100 calorieën extra verbranden [20-22].

Er zijn dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten.

Dierlijke eiwitten vind je voornamelijk in:

 • Eieren
 • Vlees
 • Vis
 • Zuivelproducten

Plantaardige eiwitten vind je voornamelijk in:

 • Peulvruchten
 • Graanproducten
 • Noten en zaden

Het eten van voldoende eiwitten is dus een belangrijke tip voor afvallen.

Hier vind je meer informatie over hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt als je wilt afvallen.

Afval tip 18: Wees mild voor jezelf

Afvallen is een proces en een proces verloopt altijd met ups en downs.

Raak dus niet in paniek als je deze 18 afvallen tips niet allemaal gelijk kunt toepassen, als het afvallen met deze tips niet snel gaat of als je een keer iets ongezonds hebt gegeten. Het is niet zo dat één keer snacken alle andere gezonde momenten tenietdoet en het is vrijwel onmogelijk om elke dag 100% gezond te eten. Ook moet het natuurlijk wel leuk blijven. Dus af en toe iets lekkers eten mag best.

Als je jezelf af en toe iets lekkers gunt, houd je je gezonde voedingspatroon op de lange termijn een stuk eenvoudiger vol. Neem dan een kleine portie van hetgeen je écht lekker vindt en pak de draad van het gezonde eten daarna weer op.

Gezonde lekkernijen kunnen je tevens helpen om ongezonde snacks makkelijker te laten staan. Hier vind je een artikel vol met recepten voor lekkere, gezonde en koolhydraatarme snacks.

Meer afvallen tips

Als je meer tips wilt om je streefgewicht te bereiken, kun je je onderaan dit artikel inschrijven voor onze gratis nieuwsbrief. Je ontvangt dan regelmatig handige tips en lekkere recepten waarmee je op een gezonde manier afvalt – zonder hongergevoel te ervaren of te sporten.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste om te eten om af te vallen?

Koolhydraatarme producten met veel eiwitten, vezels, gezonde vetten, vitamines en mineralen. Denk hierbij aan groente, fruit, vlees, vis, tempeh, eieren, zuivel, noten en zaden.

Wat moet je niet eten als je wilt afvallen?

Vermijd ultrabewerkte voeding (zoals chips en knakworsten), koolhydraatrijke voedingsmiddelen (zoals brood en pasta) en producten met toegevoegde suikers (zoals snoep en frisdrank). Die helpen je niet met afvallen en kunnen je hormonen uit balans brengen, wat ook je afslankproces tegenwerkt.

Wat moet je elke dag eten om af te vallen?

Eet dagelijks 3 voedzame koolhydraatarme maaltijden (ontbijt, lunch en diner) en eet als je tussendoor honger hebt een gezond koolhydraatarm tussendoortje. Voorbeeld dagmenu:

 • Ontbijt: Kwark met aardbeien, lijnzaad en kaneel
 • Snack: Rijstwafel met avocado
 • Lunch: Omelet met groente en fetakaas
 • Snack: Olijven
 • Diner: Zalm met broccoli en quinoa
Wat mag je onbeperkt eten bij het afvallen?

Deze 15 producten kun je vrijwel onbeperkt eten tijdens het afvallen:

 • Komkommer
 • Bleekselderij
 • Sla
 • Radijsjes
 • Tomaat
 • Augurken
 • Asperges
 • Broccoli
 • Bloemkool
 • Spinazie
 • Courgette
 • Zuurkool
 • Witlof
 • Aubergine
 • Champignons
Wat is beter: 3 maaltijden of 6 kleine?

Om af te vallen maakt het niet zoveel uit hoe vaak je per dag eet. Het gaat erom dat je minder calorieën eet dan je verbruikt. De één vindt het fijn om 3 maaltijden per dag te eten, de ander eet liever 6 kleine maaltijden per dag. Kies wat goed voelt voor jou.

Hoe krijg je vet rond je heupen weg?

Als je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt, daalt je vetpercentage en zal ook het vet rond je heupen verminderen. Plaatselijk afvallen kan helaas niet. Met een koolhydraatarm dieet zul je het meest succesvol afvallen (ook bij je heupen).

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

 • De Afslank Boodschappenlijst
 • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
 • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (16) Verberg reacties Toon alle reacties
Fern
5 april 2024
Reageren

Heel Fijn om te weten maar bij tip 3 hebben jullie staan 50 – 70 koolhydraten op 1 dag en daar staat bij: ‘Snel Afvallen’ maar wat is Snel hoelang zou dat kunnen duren
en hoelang duurt Gemiddeld afvallen (70-100 koolhydraten op 1 dag)
ik wil op beide antwoord het liefst dan kan ik voor mezelf kijken wat mij het beste lijkt

Groetjes, Fern

  Annemiek van der Krogt
  8 april 2024
  Reageren

  Beste Fern,

  Dank voor je reactie en je vraag. Goed dat je het checkt. Snel afvallen met gezond en koolhydraatarm eten zien wij als tot 3 kilo afvallen week 1 (deel vocht, deels vet) en daarna tot 2 kilo afvallen per week, afhankelijk van je startgewicht (hoe meer kilo’s je te verliezen hebt, hoe meer je afvalt). Onze afslankplannen zijn daarop afgestemd. Bij gemiddeld afvallen gaat het wat minder snel. Hoeveel dat precies is en hoe lang het duurt, is net als bij snel afvallen afhankelijk van je startgewicht. Als je slechts een paar kilo te verliezen hebt, val je minder snel af dan wanneer je veel overgewicht hebt.

  Ik hoop hiermee je vraag naar tevredenheid te hebben beantwoord. Mocht je aanvullende vragen hebben, mail ons dan via info@puurfiguur.nl. We kijken graag met je mee bij je keuze. Heb je ook onze keuzehulp al gezien? https://www.puurfiguur.nl/keuzehulp/

  Team PuurFiguur

Wahiba
12 oktober 2016
Reageren

Wat is beter, een knäckerbrod of een rijstwafel?

Alvast bedankt 🙂

Petra Bosma
5 september 2016
Reageren

Hallo Bernhard,
Ik ben nu twee maanden bezig met het aangeschafte simpel slank plan.
Ik heb geen honger en er zitten heerlijke maaltijden bij…maar heel af en toe ga ik toch voor de bijl en neem een (koolhydraatarm)broodje ..
Maar wanneer stopt die enorme drang naar suikers!!!???elke dag heb ik daar strijd mee!!
Ik ben geen snoeper mijn probleem ligt altijd bij de broodmaaltijden maar nu ik geen brood eet krijg ik ineens wel trek in zoetigheid tussendoor.
Ik had zo gehoopt dat die trek in suikers zou verminderen..

  Michelle - Team Puur Figuur
  7 september 2016
  Reageren

  Hallo Petra,

  Normaal is die suikerdrang nu wel weg, maar misschien kun je dan accepteren dat je dat heb en dat je daar af en toe in mee gaat op een normale en liefst gezonde manier. Via deze link ontvangt u tips voor gezonde voedzame snacks waardoor het misschien minder wordt. https://www.puurfiguur.nl/gezonde-snacks/
  Neem af en toe een broodje of een vervanger want het is de bedoeling dat je eetpatroon uiteindelijk een standaard patroon wordt. Dit moet wel haalbaar zijn. Probeer het even uit en houd onze site in de gaten voor tips en recepten.

  Succes,

  Mvg,
  Michelle

Anne
15 juni 2016
Reageren

Hallo Bernard,
Bedankt voor al je super interessante informatie!
Ik heb een vraagje , in veel van jou recepten zit vlees of vis , ik eet alleen geen vlees en vis, wat kan ik eten om dat te vervangen? Zijn die vegetarische vleesvervangers die je in de supermarkt kan kopen bv goed?

Groetjes ,

Anne

  Bernard
  19 juni 2016
  Reageren

  Hi Anne,
  Als je geen vlees eet, kom je al snel terecht bij peulvruchten. Dat is een goede bron van plantaardige eiwitten, maar het probleem is dat er ook veel koolhydraten in zitten.

  De meeste vleesvervangers bevatten soja en/of tarwe. De originele sojaboon uit Azië is een hele andere sojaboon als die in de meeste winkels ligt. Soja is makkelijk genetisch te manipuleren en is vaak besproeid met veel bestrijdingsmiddelen. Daarom kun je soja het beste niet op regelmatige basis eten.

  Voor graag, zoals tarwe, kun je gevoelig zijn. Denk aan een opgeblazen gevoel of vermoeidheid na het eten van graanproducten. Probeer eens 2 weken geen graan te eten en daarna wel. Kijk of je verschil voelt.

  Ik wou dat ik je makkelijk en simpel antwoord kon geven, maar helaas is in dit geval het antwoord niet simpel. Ik raad je aan om de labels van vleesvervangers te lezen en je daar in te verdiepen. Vleesvervangers zijn niet per definitie ongezond, maar de meeste die ik heb gezien wel.

  Je kunt je eiwitten ook uit zuivel, eieren, zaden, pitten, groente en noten halen.

  Groet, Bernard

Sophie
30 maart 2016
Reageren

Hallo Bernard,
Ik vind op je site niet meteen info over:
Tofu
Linzen
Sluimererwten
Princessebonen (groene boontjes)
Amandelmoes/ cashewmoes
Dat zijn dingen waar ik vaak mee kook, dus handig om te weten wat in het dieet past.
Bedankt!
Groeten Sophie

  Bernard
  2 april 2016
  Reageren

  Beste Sophie,
  Daar komen binnenkorte uitgebreide artikelen over 😉
  Voor nu: kook alle peulvruchten zoals linzen, bonen en erwten. Dan verminder de schadelijke lectines.
  Peulvruchten zijn voedzaam, maar zijn wel rijk aan koolhydraten en kunnen bij sommige de darmen prikkelen.

  Tofu kan gezond zijn, maar de meeste soorten zitten vol met conserveringsmiddelen. Hetzelfde geldt voor amandelmoes en cashewmoes.
  Groet, Bernard

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
in dit artikel lees je wat if is en krijg je een intermittent fasting schema
Afvallen
Intermittent fasting: de complete gids + eetschema’s

In dit artikel ontdek je hoe intermittent fasting werkt en wat de voordelen en…

in dit artikel lees je over omega 3 voeding en de link tussen omega 3 en afvallen
Gezond eten
Het belang van omega 3 + tips om een tekort te voorkomen

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over omega 3, zoals…

ontdek hier of eieren gezond zijn en hoeveel calorieen ei bevat
Gezond eten
Zijn eieren gezond? Ontdek alle mythes en waarheden over eieren

In dit artikel ontdek je of eieren gezond zijn, hoeveel eieren per week veilig…

bmi berekenen vrouw en bmi berekenen man doe je met onze bmi meter
Gezondheid
BMI: Wat is het en hoe kun je je BMI berekenen?

Met onze handige BMI calculator weet je binnen 1 minuut wat jouw BMI is…

in dit artikel lees je wat een koolhydraatarm dieet is en krijg je een koolhydraatarm dieet schema
Afvallen
Koolhydraatarm Dieet Plan – Activeer Je Vetverbranding

In dit artikel lees je hoe je met een koolhydraatarm dieet je streefgewicht bereikt,…

ontdek hier waarom havermout gezond is en de voordelen van havermout
Gezond eten
Hoe havermout je slank en gezond kan maken

In dit artikel lees je alles over havermout. Zo ontdek je waarom de koolhydraten…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
 • Direct afvallen zonder hongergevoel
 • Sporten is niet verplicht
 • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen