Rijstwafels met avocado en ei recept

Dit recept is geschikt als ontbijt of als lunch. Het is lekker knapperig en romig, en je hebt maar enkele ingrediënten nodig.

Deze gezonde lunch helpt je bij het afvallen. Na het eten van deze goedbelegde rijstwafels heb je namelijk lange tijd geen behoefte aan een snack of maaltijd. Dat komt doordat dit recept veel vezels en goede vetten bevat; die geven je lang een ‘vol’ gevoel.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 442 kcal (calorieën)
Eiwitten: 23 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vetten: 30 gram
Vezels: 11 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 rijstwafels van zilvervliesrijst
  • 2 eieren
  • ½ avocado
  • 150 gram wortel
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren naar wens (6 minuten voor zachtgekookte eieren, 8 minuten voor hardgekookte eieren).
  2. Was of schrap ondertussen de wortels.
  3. Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork tot mousse.
  4. Besmeer de rijstwafels met de avocadomousse.
  5. Snijd de eieren in plakjes en verdeel over de rijstwafels.
  6. Breng op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.
  7. Serveer de worteltjes naast de rijstwafels.