Gezonde nasi goreng recept

Nasi: wie houdt er niet van? Met dit recept maak je gezonde, koolhydraatarme nasi. De rijst is vervangen door bloemkoolrijst, waardoor je beduidend minder koolhydraten binnenkrijgt.

Maar dat is niet alles. Door de witte rijst te vervangen door bloemkoolrijst krijg je ook nog eens meer vitamines en mineralen binnen. Daar heeft je lichaam profijt van!

Dit gerecht is eiwitrijk door het gebruik van ei en kip. Daardoor ben je lang verzadigd, wat je helpt tijdens het afvallen.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 564 kcal (calorieën)
Eiwitten: 54 gram
Koolhydraten: 24 gram
Vetten: 28 gram
Vezels: 14 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 ei
  • 150 gram kipfilet
  • 250 gram bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst)
  • 100 gram wortel
  • 100 gram prei
  • 30 gram tuinerwten (vers of uit de diepvries)
  • 1 kleine ui (50 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1-2 tl sambal
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: 1/3 tl laos, 1/3 tl korianderpoeder, 1/3 tl gemberpoeder

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
  2. Snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Snijd de kip in blokjes, de wortel in reepjes en de prei in halve ringen.
  4. Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan of grote koekenpan en fruit de ui aan.
  5. Voeg de kip, de wortel, de prei, de knoflook, de kurkuma en eventueel de optionele specerijen toe en bak al roerend 5-10 minuten.
  6. Voeg de bloemkoolrijst, de tuinerwten, de sambal en een snufje zeezout en zwarte peper toe en bak het geheel al roerend 2-3 minuten, totdat de kip en de groenten gaar zijn.
  7. Verhit ondertussen een theelepel kokosolie in een andere koekenpan en breek het ei in de pan. Bak het ei circa 6 minuten, totdat het eiwit is gestold en de dooier nog vloeibaar is.
  8. Schep de nasi op een bord en serveer het ei er bovenop.