Ananas-zuurkoolschotel

Dit gerecht is lekker voedzaam, zorgt ervoor dat je lang verzadigd bent en het is ook nog eens super gezond!

In zuurkool zitten namelijk probiotica.

Deze goede bacteriën helpen om je darmflora gezond te houden. Ook spelen ze een belangrijke rol in het bestrijden van infecties.
Maar dat is niet alles: probiotica draagt ook bij aan het reguleren van verschillende hormonen en helpt zo om je eetlust te beheersen en eetbuien te verminderen.

Zuurkool en op een gezonde manier afvallen gaan dus erg goed samen.

Voedingswaarden van dit gerecht

581 calorieën
37 gram eiwitten
16 gram koolhydraten
39 gram vetten
10 gram vezels

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 3 eieren
  • 250 gram zuurkool
  • 100 gram ananas (vers of uit de diepvries)
  • 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 50 gram schapenkaas (geraspt)
  • 1 tl mosterd
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie
  • Optioneel: verse peterselie


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet of zeef.
  3. Snijd ondertussen de ananas in kleine stukjes.
  4. Vet een ovenbestendige kommetje of klein ovenschaaltje in met een paar druppels gesmolten kokosolie.
  5. Kluts de eieren in een kommetje en voeg de Griekse yoghurt, de mosterd, een snufje zeezout en zwarte peper toe.
  6. Voeg vervolgens de zuurkool en de ananasstukjes toe en roer goed door.
  7. Giet het mengsel in het ovenbestendige kommetje of ovenschaaltje en verdeel de geraspte schapenkaas over het geheel.
  8. Schuif het ovenbestendige kommetje of ovenschaaltje in de oven en bak circa 25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.
  9. Schep het gerecht op een bord.
  10. Optioneel: hak wat verse peterselie fijn en strooi over het geheel.

Zuivelvrije optie
Vervang de Griekse yoghurt door 35 gram ongezoete kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) en/of vervang de schapenkaas door 60 gram edelgistvlokken.

Zucchini and onion bake with eggs and cheese