Recept voor verfrissende zomersalade

Deze salade zit boordevol eiwitten, gezonde vetten en vezels. Als je gewicht wilt verliezen heeft je lichaam deze voedingsstoffen hard nodig. 

De eiwitten zorgen ervoor dat je lang verzadigd blijft. Daarom zal je na het eten van deze salade geen dip krijgen en zal je in de middag geen behoefte hebben aan zoete snacks. De vezels zorgen voor een goede spijsvertering en zorgen ervoor dat je de vitamines en mineralen uit dit gerecht goed opneemt.

Daarnaast is deze salade erg lekker!

Voedingswaarde van deze salade:

Totaal / Per persoon:

Energie: 1016 kcal (calorieën) / 508 kcal
Koolhydraten: 45 gram / 22,5 gram
Vezels: 24 gram / 12 gram
Suikers: 34 gram / 17 gram
Eiwitten: 46 gram / 23 gram
Vetten: 76 gram / 38 gram

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 1 avocado (160 gram)
  • 1 komkommer
  • Zakje veldsla, gemengde sla of rucola (100 gram)
  • 1 grote wortel (150 gram)
  • 1 groene appel 
  • ½ potje kappertjes (30 gram)
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie (10 gram)
  • 2 el sesamzaad (20 gram)
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Zet een (steel)pannetje met water op het vuur.
  2. Doe de eieren in de pan als het water kookt. Kook de eieren 6 – 7 minuten, dan heb je een perfect mediumgekookt ei.
  3. Laat de eieren ‘schrikken’ en leg ze even opzij.
  4. Ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Schaaf de komkommer in de lengte met een kaasschaaf.
  6. Rasp de wortel met een grove rasp.
  7. Snijd de appel in blokjes.
  8. Doe de olijfolie en het citroensap in een grote schaal en voeg hier een snuf zeezout en zwarte peper aan toe.
  9. Voeg de veldsla, avocado, komkommer, wortel, appel en kappertjes aan de schaal toe en meng door elkaar, zodat ieder ingrediënt met een dun laagje dressing is bedekt.
  10. Pel de eieren en snijd in vieren. Leg bovenop de salade.
  11. Garneer het gerecht met de (eventueel geroosterde) sesamzaadjes.