Recept voor verfrissende zomersalade

Deze salade zit boordevol eiwitten, gezonde vetten en vezels. Als je gewicht wilt verliezen heeft je lichaam deze voedingsstoffen hard nodig. 

De eiwitten en gezonde vetten zorgen ervoor dat je lang verzadigd blijft. Daarom zal je na het eten van deze salade niet snel weer trek hebben in een (zoete) snack. De vezels zorgen voor een goede spijsvertering en zorgen ervoor dat je de vitamines en mineralen uit dit gerecht goed opneemt.

Deze heerlijke koolhydraatarme salade is geschikt als lunch of als avondmaaltijd.

Voedingswaarden van deze salade

Totaal / per portie:

Energie: 1095 kcal (calorieën) / 547,5 kcal
Eiwitten: 52 gram / 26 gram
Koolhydraten: 46 gram / 23 gram
Vetten: 81 gram / 40,5 gram
Vezels: 27 gram / 18,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 1 avocado 
  • 1 komkommer
  • 100 gram veldsla, gemengde sla of rucola
  • 150 gram wortel
  • 1 groene appel 
  • 30 gram kappertjes
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sesamzaad
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Zet een (steel)pannetje met water op het vuur.
  2. Doe de eieren in de pan als het water kookt.
  3. Kook de eieren 6 à 7 minuten, laat ze ‘schrikken’ en leg even opzij.
  4. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
  5. Schaaf de komkommer in de lengte met een kaasschaaf.
  6. Rasp de wortel met een grove rasp.
  7. Snijd de appel in blokjes.
  8. Doe de olijfolie en het citroensap in een grote schaal en voeg hier een snuf zeezout en zwarte peper aan toe.
  9. Voeg de veldsla, avocado, komkommer, wortel, appel en kappertjes aan de schaal toe en hussel goed door elkaar, zodat ieder ingrediënt met een dun laagje dressing is bedekt.
  10. Pel de eieren en snijd in vieren. Leg bovenop de salade.
  11. Garneer het gerecht met de (eventueel geroosterde) sesamzaadjes.