Is er ook vervanging van cocosolie
Shaslicks van de BBQ met knoflooksaus en Libanese salade
Met dit BBQ recept voor kip shaslicks met knoflooksaus en Libanese salade maak je van jouw barbecue-avond een gezond feestje!
Hiermee krijg je relatief weinig koolhydraten binnen en voed je je lichaam met goede voedingsstoffen (geen lege calorieën).
Als je gezond wilt eten en wilt afvallen hoef je de barbecue niet te ontwijken, want met de juiste ingrediënten kun je ook heel verantwoord barbecueën!
Sla het stokbrood en de kant-en-klare sauzen over, en ga aan de slag met dit lekkere BBQ recept.
Dit BBQ recept is voor 2 personen/porties.
Voedingswaarden (per portie)
- 604 kcal
- Eiwitten: 34 gram
- Koolhydraten: 25,5 gram
- Vetten: 38,5 gram
- Vezels: 8 gram
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 250 gram kipdijfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui (100 gram)
- 1 paprika
- 1 zakje rucola (75 gram)
- ½ citroen
- 200 gram cherrytomaten
- 125 gram champignons
- 65 gram gegrilde paprika (uit pot)
- 50 gram granaatappelpitjes (vers of uit de diepvries)
- 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 40 gram fetakaas
- 4 gram verse peterselie
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl (rauwe) honing
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Extra vierge kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan.
- Snijd de kipdijfilet in grove stukken en pers de knoflook.
- Maak een marinade van twee eetlepels gesmolten kokosolie, de helft van de knoflook, de balsamicoazijn, de honing, het gerookt paprikapoeder, het komijnpoeder en een snuf zeezout en zwarte peper.
- Doe de kip in een kom, voeg de marinade toe en roer goed door. Zet de kom in de koelkast en ga verder met het recept.
- Snijd de rode ui en de paprika in grove stukken, halveer de cherrytomaten en de champignons, en snijd de gegrilde paprika in stukjes.
- Pers de halve citroen, verkruimel de fetakaas en hak de verse peterselie fijn.
- Maak een sausje van de overgebleven knoflook, de Griekse yoghurt, de helft van het citroensap en een snufje zeezout en zwarte peper.
- Doe de rucola in een grote kom, voeg de cherrytomaten, de gegrilde paprika, de fetakaas, de granaatappelpitjes en de peterselie toe. Gebruik je granaatappelpitjes uit de diepvries? Ontdooi ze dan eerst.
- Maak een dressing van het overgebleven citroensap, de olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper.
- Voeg de dressing aan de salade toe en hussel door elkaar.
- Rijg de kip, de rode ui, de paprika en de champignons om en om aan satéprikkers.
- Grill de kip shaslicks circa 15 minuten op het barbecuerooster, totdat de kip volledig gaar is.
- Verdeel de kip shaslicks, de knoflooksaus en de Libanese salade over twee borden.
Vegetarische optie: Vervang de kipdijfilet door 260 gram tempeh.
Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door 40 gram suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of 60 gram suikervrije amandelyoghurt. Vervang de fetakaas door 1/3 avocado (60 gram) of 15 gram pompoenpitten of zonnebloempitten.
Wat jammer dat er in dit soort recepten altijd maar weer paprika gebruikt wordt. Voor mij is dit ingrediënt absoluut giftig.
Ja, dat klopt, hoort tot de nachtschade planten net als tomaat en courget. Moet je niet te veel eten. Beter gaat het als het heet is geweest.
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: