Ga het zeker maken
Gegrilde perzik met ricotta en pistachenoten
Voor dit lekkere ontbijtje heb je maar 4 ingrediënten nodig. Ook is het snel te maken: in 5 minuten is het klaar om ervan te genieten!
Dit zonnige ontbijtrecept is eiwitrijk en koolhydraatarm.
In dit recept gebruiken we perzik, maar als je wilt kun je ook nectarine gebruiken.
Dit recept voor gegrilde perzik met ricotta en pistachenoten past goed in een koolhydraatarm dieet.
Voedingswaarden van dit recept
- 352 kcal
- Eiwitten: 14 gram
- Koolhydraten: 14,5 gram
- Vetten: 25 gram
- Vezels: 4,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 perzik
- 100 gram ricotta
- 20 gram ongezouten pistachenoten
- Extra vierge kokosolie
- Optioneel: verse munt
Bereidingswijze
- Snijd de perzik doormidden en verwijder de pit (schillen is niet nodig).
- Verhit een theelepel kokosolie in een grillpan of koekenpan en grill of bak de perzik enkele minuten, totdat er grillstrepen ontstaan.
- Hak ondertussen de pistachenoten grof.
- Schep de ricotta in een kommetje en roer goed door.
- Leg de perzikhelften met de bolle kant naar beneden op een bord en verdeel de ricotta erover.
- Garneer met de pistachenoten.
- Optioneel: hak wat verse munt fijn en verdeel over het geheel.
Variatietip: Vervang de ricotta door 120 gram Griekse yoghurt (10% vet) en/of vervang de pistachenoten door ongezouten noten naar keuze.
Zuivelvrije optie: Vervang de ricotta door 90 gram suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of 140 gram suikervrije amandelyoghurt.
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Deel dit artikel: