Walnoot-sesamkoekjes met kaneel
Als je op zoek bent naar een lekker recept voor koolhydraatarme koekjes, zoek dan niet verder. Deze walnoot-sesamkoekjes bevatten per stuk maar 2 gram koolhydraten!
Deze koekjes passen goed in een koolhydraatarm dieet.
Ben je op zoek naar meer koolhydraatarme tussendoortjes? Bekijk dan onze lijst met 60 koolhydraatarme snacks of ga aan de slag met een van de 20 lekkere koolhydaatarme snack recepten.
Voedingswaarden van dit recept (per koekje)
- 167 kcal
- Eiwitten: 6,5 gram
- Koolhydraten: 2 gram
- Vetten: 14,5 gram
- Vezels: 3 gram
Ingrediënten (voor 15 koekjes)
- 1 ei
- 250 gram tahin (sesampasta)*
- 100 gram amandelmeel
- 35 gram walnoten
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl pure stevia
- Kaneelpoeder
- Zeezout
Bereidingswijze
- Doe de tahin in een kom en voeg het amandelmeel, de stevia, een flinke snuf kaneelpoeder en een snufje zeezout toe. Roer tot een glad beslag.
- Hak de walnoten grof en roer door het beslag.
- Dek de kom af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Haal de kom uit de koelkast.
- Breek het ei in de kom, voeg het bakpoeder toe en roer het beslag goed door.
- Schep het beslag in 15 gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat, zodat er 15 kleine koekjes ontstaan. Druk de koekjes voorzichtig aan met de achterkant van een lepel.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koolhydraatarme koekjes 10 à 15 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Let op: de koekjes blijven zacht.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de koolhydraatarme koekjes volledig afkoelen.
*Kun je geen tahin vinden? Vervang het dan door suikervrije amandel- of cashewpasta of suikervrije pindakaas.
Variatietip: Vervang het kaneelpoeder door (rauw) cacaopoeder of koekkruiden.
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…
Rode bietensoep is niet alleen erg lekker en gezond, maar ook nog eens snel…
De naam schrikt wellicht een beetje af, maar laat je niet ontmoedigen: dit ontbijt…
Een koolhydraatarme quiche: bestaat dat? Jazeker! Dit recept voor kaas-broccoliquiche bevat weinig koolhydraten en…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Bananenbrood is niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam. Eén plak van dit dadel-bananenbrood…
Mijn beslag is vrij dun, doordat de tahin vrij dun was. Hoe krijg ik het beslag wat dikker?
ALs je beslag wat nat blijft, kun je een beetje amandelmeel toevoegen.
ik heb mijn mailadres ingevuld bij “gratis afslank weekmenu”, maar…..niets in mijn mailbox ontvangen
We hebben je het weekmenu gemaild. 🙂
Ik zal dat zeker proberen,daar mijn man diabetes type 2 heeft,en toch soms zin heeft in iets zoet. Bedankt.