✓ Gratis verzending vanaf €40 | Voor 23.00 besteld, morgen in huis | Succesvol afvallen in januari?

✓ Start 2025 gezond

Meer info >> Ontdek meer

Walnoot-sesamkoekjes met kaneel

Als je op zoek bent naar een lekker recept voor koolhydraatarme koekjes, zoek dan niet verder. Deze walnoot-sesamkoekjes bevatten per stuk maar 2 gram koolhydraten!

Deze koekjes passen goed in een koolhydraatarm dieet.

Ben je op zoek naar meer koolhydraatarme tussendoortjes? Bekijk dan onze lijst met 60 koolhydraatarme snacks of ga aan de slag met een van de 20 lekkere koolhydaatarme snack recepten.

Voedingswaarden (per koekje)

  • 167 kcal
  • Eiwitten: 6,5 gram
  • Koolhydraten: 2 gram
  • Vetten: 14,5 gram
  • Vezels: 3 gram

Ingrediënten (voor 15 koekjes)

Bereidingswijze

  1. Doe de tahin in een kom en voeg het amandelmeel, de stevia, een flinke snuf kaneelpoeder en een snufje zeezout toe. Roer tot een glad beslag.
  2. Hak de walnoten grof en roer door het beslag.
  3. Dek de kom af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  5. Haal de kom uit de koelkast.
  6. Breek het ei in de kom, voeg het bakpoeder toe en roer het beslag goed door.
  7. Schep het beslag in 15 gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat, zodat er 15 kleine koekjes ontstaan. Druk de koekjes voorzichtig aan met de achterkant van een lepel.
  8. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koolhydraatarme koekjes 10 à 15 minuten, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Let op: de koekjes blijven zacht.
  9. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koolhydraatarme koekjes volledig afkoelen.

*Kun je geen tahin vinden? Vervang het dan door suikervrije amandel- of cashewpasta of suikervrije pindakaas.

Variatietip: Vervang het kaneelpoeder door (rauw) cacaopoeder of koekkruiden.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (5) Verberg reacties Toon alle reacties
Meijnolda
13 februari 2023
Reageren

Mijn beslag is vrij dun, doordat de tahin vrij dun was. Hoe krijg ik het beslag wat dikker?

    Susanne Chrispijn
    14 februari 2023
    Reageren

    ALs je beslag wat nat blijft, kun je een beetje amandelmeel toevoegen.

ank rijksen
9 februari 2023
Reageren

ik heb mijn mailadres ingevuld bij “gratis afslank weekmenu”, maar…..niets in mijn mailbox ontvangen

    Susanne Chrispijn
    10 februari 2023
    Reageren

    We hebben je het weekmenu gemaild. 🙂

Marianne Bourgois
9 februari 2023
Reageren

Ik zal dat zeker proberen,daar mijn man diabetes type 2 heeft,en toch soms zin heeft in iets zoet. Bedankt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
Recepten
Gezond en feestelijk 3-gangen diner

Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…

Koolhydraatarme tussendoortjes
Stoofperen zonder toegevoegde suikers

Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…

Recepten
Sinterklaas chai latte

Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…

Koolhydraatarme tussendoortjes
Koolhydraatarme kruidnoten

Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…

Koolhydraatarme recepten
Koolhydraatarm marsepein

Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.

Koolhydraatarme recepten
Koolhydraatarm speculaas (lekker en gezond)

Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen