Koolhydraatarme muffins met blauwe bessen en kaneel

Gezond en lekker… Kan dat samen gaan? Jazeker! Deze heerlijke muffins bewijzen dat.

Deze muffins zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, waardoor je geen onnodige toevoegingen of E-nummers binnenkrijgt.

Eén muffin vormt een koolhydraatarm en gezond tussendoortje.

Voedingswaarden van dit recept (excl. dadels)

Totaal / per muffin

Energie: 504 / 84 kcal (calorieën)
Eiwitten: 21 / 3,5 gram
Koolhydraten: 76 / 12,7 gram
Vetten: 13 / 2,2 gram
Vezels: 10 / 1,7 gram

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 75 gram havermout
  • 75 gram blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
  • 1 banaan (100 gram)
  • 1 ei
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 gram bakpoeder
  • Snufje zeezout
  • Optioneel: 2 medjoul dadels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout, de banaan, het ei, het kaneelpoeder, het bakpoeder en het zeezout in een blender of keukenmachine en pureer tot een glad beslag.
  3. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan 2 medjoul dadels (ontpit) aan de blender of keukenmachine toe en pureer mee.
  4. Roer de blauwe bessen door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over 6 (siliconen) muffinvormpjes.
  6. Schuif de muffinvormpjes in de oven en bak de muffins circa 20 minuten, totdat ze gaar zijn. De muffins zijn gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.