Bietenhummus met walnoten-topping

Hummus is ontzettend divers. Je kunt het gebruiken als snelle snack met wat worteltjes of reepjes komkommer, maar ook als ‘dressing’ door de salade of als beleg op een rijstwafel.

Met hummus kun je heel goed variëren door er ingrediënten aan toe te voegen. In dit recept voegen we bietjes toe en creëer je zo een heerlijke bietenhummus.

Door de bietjes is niet alleen de kleur fantastisch, maar krijgt de hummus ook een aardse, zoetige smaak.

Voedingswaarden van dit recept (per portie van 50 gram)

Energie: 72 kcal
Eiwitten: 3 gram
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 3,5 gram
Vezels: 2,5 gram

Ingrediënten (voor meerdere porties)

  • 300 gram voorgekookte kikkererwten
  • 200 gram voorgekookte rode bieten
  • 10 gram walnoten
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 30 gram tahin (sesampasta)
  • ½ tl komijnpoeder
  • Sap van ½ citroen
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Snuf zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Spoel de kikkererwten af onder de koude kraan en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
  2. Snijd de rode bieten in stukjes en pel de knoflook.
  3. Doe de kikkererwten, de rode bieten en de knoflook in een keukenmachine of blender en voeg de overige ingrediënten toe (behalve de walnoten).
  4. Pureer het geheel tot een egale, gladde massa.
  5. Hak ondertussen de walnoten grof.
  6. Schep de bietenhummus in een bakje (dat je goed kunt afsluiten) en garneer met de gehakte walnoten.
  7. Bewaar de bietenhummus in het afgesloten bakje in de koelkast. Het is dan tot 4 dagen houdbaar.

Tip: Eet je deze bietenhummus als snack? Snijd dan wat snackgroenten (zoals een halve komkommer) in reepjes en gebruik 50 gram hummus om in te dippen.