Bietenhummus met walnoten-topping
Hummus is ontzettend divers. Je kunt het gebruiken als snelle snack met wat worteltjes of reepjes komkommer, maar ook als ‘dressing’ door de salade of als beleg op een rijstwafel.
Met hummus kun je heel goed variëren door er ingrediënten aan toe te voegen. In dit recept voegen we bietjes toe en creëer je zo een heerlijke bietenhummus.
Door de bietjes is niet alleen de kleur fantastisch, maar krijgt de hummus ook een aardse, zoetige smaak.
Voedingswaarden (per portie van 50 gram)
- 72 kcal
- Eiwitten: 3 gram
- Koolhydraten: 6 gram
- Vetten: 3,5 gram
- Vezels: 2,5 gram
Ingrediënten (voor meerdere porties)
- 300 gram voorgekookte kikkererwten
- 200 gram voorgekookte rode bieten
- 10 gram walnoten
- 1-2 teentjes knoflook
- 30 gram tahin (sesampasta)
- ½ tl komijnpoeder
- Sap van ½ citroen
- 1 el extra vierge olijfolie
- Snuf zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Spoel de kikkererwten af onder de koude kraan en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
- Snijd de rode bieten in stukjes en pel de knoflook.
- Doe de kikkererwten, de rode bieten en de knoflook in een keukenmachine of blender en voeg de overige ingrediënten toe (behalve de walnoten).
- Pureer het geheel tot een egale, gladde massa.
- Hak ondertussen de walnoten grof.
- Schep de bietenhummus in een bakje (dat je goed kunt afsluiten) en garneer met de gehakte walnoten.
- Bewaar de bietenhummus in het afgesloten bakje in de koelkast. Het is dan tot 4 dagen houdbaar.
Tip: Eet je deze bietenhummus als snack? Snijd dan wat snackgroenten (zoals een halve komkommer) in reepjes en gebruik 50 gram hummus om in te dippen.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: