✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Koolhydraatarm speculaas (lekker en gezond)

Ben je gek op speculaas? Het speculaas dat je in de supermarkt vindt zit jammer genoeg vaak vol met suiker, en bevat veel koolhydraten.

Daarom zijn we de keuken ingedoken en hebben we een koolhydraatarme versie van speculaas gemaakt. We delen het recept graag met je.

Let op: Dit recept is koolhydraatarm, maar dat betekent niet dat je onbeperkt van dit speculaas kunt eten als je gewicht wilt verliezen. Naast koolhydraten spelen ook calorieën een rol tijdens het afvallen.

Voedingswaarden van dit recept (per portie)

  • 218 kcal
  • Eiwitten: 3 gram
  • Koolhydraten: 6,2 gram
  • Vetten: 20,3 gram
  • Vezels: 2,7 gram

Ingrediënten (voor 6 porties)

  • 110 gram amandelmeel
  • 10 gram lijnzaad
  • 10 gram amandelschaafsel
  • 60 gram roomboter
  • 1 ei
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • ½-1 tl pure stevia
  • Snufje zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Maal het lijnzaad tot poeder met behulp van een vijzel, koffiemolen of keukenmachine.
  3. Doe het gemalen lijnzaad, het amandelmeel, de koek- en speculaaskruiden, het kaneelpoeder, het bakpoeder en het zeezout in een kom en roer door.
  4. Verwarm de roomboter in een (steel)pannetje, totdat deze volledig is gesmolten.
  5. Giet de gesmolten roomboter in de kom.
  6. Splits het ei (bewaar de eidooier) en voeg het eiwit en de stevia aan de kom toe.
  7. Roer de inhoud van de kom goed door en kneed vervolgens met je handen tot een samenhangend deeg. Komt het deeg niet goed samen? Voeg dan een eetlepel ongezoete amandelmelk toe.
  8. Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 0,5 cm dik.
  9. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  10. Besmeer het deeg met de eidooier en verdeel het amandelschaafsel erover.
  11. Schuif de bakplaat in de oven en bak het koolhydraatarm speculaas circa 30 minuten.
  12. Verhoog de oventemperatuur tot 180 graden en bak het koolhydraatarm speculaas nog 5 à 15 minuten. Zorg ervoor dat het speculaas niet verbrandt.
  13. Haal de bakplaat uit de oven en laat het koolhydraatarm speculaas volledig afkoelen, zodat het knapperig wordt.
  14. Breek het koolhydraatarm speculaas in 6 gelijke stukken.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Recepten
Sinterklaas chai latte

Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…

Smoothies
Cashew-koffiesmoothie met banaan

Deze lekkere ontbijtsmoothie geeft je een goede energieboost om de ochtend sterk te starten.…

Koolhydraatarm ontbijt
Chiapudding met kiwi en cacaonibs

Dit chiapudding ontbijt maak je de avond van tevoren in slechts 1 minuut klaar.…

Vegetarische recepten
Oosterse auberginekano’s met tomaat, fetakaas en dadels

Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet…

Recepten
Hüttenkäsepannenkoekjes met verse vijg

Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…

Recepten
Vers tomatensap (licht pittig)

Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen