Leuk recept! Ik heb hem gemaakt, en hij smaakt lekker! Enige nadeel is dat als je hem in de koelkast bewaart hij hard wordt door het stollende kokosvet, en dus niet meer makkelijk smeert.. Is hier een oplossing voor?
Zelfgemaakte zonnebloempasta
Deze zonnebloempasta is heerlijk om door de kwark of Griekse yoghurt te roeren, maar is ook zeer geschikt om te gebruiken als smeersel op een rijstwafel of om rauwkost in te dippen.
Het leuke aan dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren.
Zo kun je als je van hartig houdt wat sesamzaadjes toevoegen en als je van zoet houdt een snuf koek/speculaaskruiden of kaneelpoeder door de zonnebloempasta roeren.
Voedingswaarden (per eetlepel)
- 125 kcal
- Eiwitten: 3 gram
- Koolhydraten: 2 gram
- Vetten: 11,5 gram
- Vezels: 1 gram
Ingrediënten (voor 1 potje)
- 250 gram zonnebloempitten
- ½ citroen
- 5 el extra vierge kokosolie (gesmolten)
- Snuf zeezout
- Optioneel: sesamzaad of koek/speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Doe de zonnebloempitten, het sap van de halve citroen, de kokosolie en het zeezout in een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta. Is de zonnebloempasta te droog? Voeg dan wat extra kokosolie toe.
- Optioneel: voeg 1 tl sesamzaad of een flinke snuf koek/speculaaskruiden toe en roer goed door.
- Schep de zonnebloempasta in een afsluitbaar potje.
Bewaartip: Bewaar de zonnebloempasta in de koelkast, tot circa 14 dagen.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: