Leuk recept! Ik heb hem gemaakt, en hij smaakt lekker! Enige nadeel is dat als je hem in de koelkast bewaart hij hard wordt door het stollende kokosvet, en dus niet meer makkelijk smeert.. Is hier een oplossing voor?
Zelfgemaakte zonnebloempasta
Deze zonnebloempasta is heerlijk om door de kwark of Griekse yoghurt te roeren, maar is ook zeer geschikt om te gebruiken als smeersel op een rijstwafel of om rauwkost in te dippen.
Het leuke aan dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren.
Zo kun je als je van hartig houdt wat sesamzaadjes toevoegen en als je van zoet houdt een snuf koek/speculaaskruiden of kaneelpoeder door de zonnebloempasta roeren.
Voedingswaarden (per eetlepel)
- 125 kcal
- Eiwitten: 3 gram
- Koolhydraten: 2 gram
- Vetten: 11,5 gram
- Vezels: 1 gram
Ingrediënten (voor 1 potje)
- 250 gram zonnebloempitten
- ½ citroen
- 5 el extra vierge kokosolie (gesmolten)
- Snuf zeezout
- Optioneel: sesamzaad of koek/speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Doe de zonnebloempitten, het sap van de halve citroen, de kokosolie en het zeezout in een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta. Is de zonnebloempasta te droog? Voeg dan wat extra kokosolie toe.
- Optioneel: voeg 1 tl sesamzaad of een flinke snuf koek/speculaaskruiden toe en roer goed door.
- Schep de zonnebloempasta in een afsluitbaar potje.
Bewaartip: Bewaar de zonnebloempasta in de koelkast, tot circa 14 dagen.
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: