Zelfgemaakte zonnebloempasta
Deze zonnebloempasta is heerlijk om door de kwark of Griekse yoghurt te roeren, maar is ook zeer geschikt om te gebruiken als smeersel op een rijstwafel of om rauwkost in te dippen.
Het leuke aan dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren.
Zo kun je als je van hartig houdt wat sesamzaadjes toevoegen en als je van zoet houdt een snuf koek/speculaaskruiden of kaneelpoeder door de zonnebloempasta roeren.
Voedingswaarden van dit recept (per eetlepel)
- 125 kcal
- Eiwitten: 3 gram
- Koolhydraten: 2 gram
- Vetten: 11,5 gram
- Vezels: 1 gram
Ingrediënten (voor 1 potje)
- 250 gram zonnebloempitten
- ½ citroen
- 5 el extra vierge kokosolie (gesmolten)
- Snuf zeezout
- Optioneel: sesamzaad of koek/speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Doe de zonnebloempitten, het sap van de halve citroen, de kokosolie en het zeezout in een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta. Is de zonnebloempasta te droog? Voeg dan wat extra kokosolie toe.
- Optioneel: voeg 1 tl sesamzaad of een flinke snuf koek/speculaaskruiden toe en roer goed door.
- Schep de zonnebloempasta in een potje en bewaar het afgesloten potje circa 14 dagen in de koelkast.
Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).
Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…
Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…
Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…