Makkelijke en snelle groentesoep

Groentesoep is heerlijk als tussendoortje, voorgerecht of lunch. Het is niet moeilijk om te maken en het staat binnen 15 minuten op tafel.

Eet je deze groentesoep als lunch? Voeg dan 2 eieren of 100 gram kip, rundergehaktballetjes of kabeljauw toe. Zo krijg je extra eiwitten binnen, waardoor je langer verzadigd blijft.

Tip: Maak een grotere portie soep, zodat je een kant-en-klaar gezond tussendoortje of maaltijd in de koelkast hebt staan voor op een drukke dag.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 184 kcal (calorieën)
Eiwitten: 5 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 11 gram
Vezels: 7 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 150 gram soepgroente
  • 30 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 sjalot (30 gram)
  • ½ bouillonblokje*
  • 300 ml water
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Extra vierge kokosolie

* Gebruik een bouillonblokje dat vrij is van gist en suikers

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een (soep)pan en fruit de sjalot aan.
  3. Voeg een snufje paprikapoeder en knoflookpoeder toe en bak 1 minuut mee.
  4. Voeg de soepgroente, de tuinerwten, het halve bouillonblokje en het water toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat circa 10 minuten pruttelen, totdat de groenten naar wens gaar zijn.
  6. Breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper.