Makkelijke en snelle groentesoep
Deze groentesoep is heerlijk als tussendoortje, voorgerecht of lunch. Het is niet moeilijk om te maken en het staat binnen 15 minuten op tafel.
Eet je deze groentesoep als lunch? Voeg dan 2 eieren of 100 gram kip, kabeljauw of rundergehaktballetjes toe. Zo krijg je extra calorieën (energie) en eiwitten binnen, waardoor je langer verzadigd blijft.
Tip: Maak een grotere portie soep, zodat je een kant-en-klaar gezond tussendoortje of maaltijd in de koelkast hebt staan voor op een drukke dag.
Voedingswaarden van dit recept
- 184 kcal
- Eiwitten: 5 gram
- Koolhydraten: 12 gram
- Vetten: 11 gram
- Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 gram soepgroente
- 30 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 sjalot (30 gram)
- ½ bouillonblokje*
- 300 ml water
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Zeezout en zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
Bereidingswijze
- Snipper de sjalot.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een (soep)pan en fruit de sjalot aan.
- Voeg een snufje paprikapoeder en knoflookpoeder toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de soepgroente, de tuinerwten, het halve bouillonblokje en het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat circa 10 minuten pruttelen, totdat de groenten naar wens gaar zijn.
- Breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper.
*Gebruik een bouillonblokje dat vrij is van gist en suikers.
Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).
Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…
Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…
Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…
Waarom mag soep niet koken? Dat wist ik niet
Als de soep kookt wordt, dan verliest de soep zijn smaak en worden alle vitaminen kapot gekookt.
Zelf gebruik ik geen zout in het eten, ter voorkoming van een teveel en gevolgen daarvan!
Nu adviseren jullie zeezout. In het bouillonblokje zit ook zout. Is de soep zonder zeezout, dan zo flauw?
En soep mag niet koken!
Groet,
Miranda.
Als je soep vers maakt mag je hem wel koken en zachtjes laten borrelen totdat alles gaar is. Echter ga je soep opwarmen dan mag je hem niet laten koken!
Bedankt voor het delen van je tip. 🙂
Hoi Miranda, bij het maken van de recepten is rekening gehouden met de algemene smaak van mensen, maar je bent natuurlijk vrij om wel of geen zout te gebruiken. En bedankt voor je soep tip ;-)!
Achter het bouilonblokje staat een sterretje,
maar verder komt het sterretje niet terug.
Groet,
Rob
Hey Rob, je hebt helemaal gelijk. We hebben het aangepast 🙂