door Ilse de Groot - Voedingsdeskundige
Makkelijke en snelle groentesoep
Groentesoep is heerlijk als tussendoortje, voorgerecht of lunch. Het is niet moeilijk om te maken en het staat binnen 15 minuten op tafel.
Eet je deze groentesoep als lunch? Voeg dan 2 eieren of 100 gram kip, rundergehaktballetjes of kabeljauw toe. Zo krijg je extra eiwitten binnen, waardoor je langer verzadigd blijft.
Tip: Maak een grotere portie soep, zodat je een kant-en-klaar gezond tussendoortje of maaltijd in de koelkast hebt staan voor op een drukke dag.
Voedingswaarden van dit recept
Energie: 184 kcal (calorieën)
Eiwitten: 5 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 11 gram
Vezels: 7 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 gram soepgroente
- 30 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 sjalot (30 gram)
- ½ bouillonblokje*
- 300 ml water
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Zeezout en zwarte peper
- Extra vierge kokosolie
* Gebruik een bouillonblokje dat vrij is van gist en suikers
Bereidingswijze
- Snipper de sjalot.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een (soep)pan en fruit de sjalot aan.
- Voeg een snufje paprikapoeder en knoflookpoeder toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de soepgroente, de tuinerwten, het halve bouillonblokje en het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat circa 10 minuten pruttelen, totdat de groenten naar wens gaar zijn.
- Breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper.
Achter het bouilonblokje staat een sterretje,
maar verder komt het sterretje niet terug.
Groet,
Rob
Hey Rob, je hebt helemaal gelijk. We hebben het aangepast 🙂
Zelf gebruik ik geen zout in het eten, ter voorkoming van een teveel en gevolgen daarvan!
Nu adviseren jullie zeezout. In het bouillonblokje zit ook zout. Is de soep zonder zeezout, dan zo flauw?
En soep mag niet koken!
Groet,
Miranda.
Hoi Miranda, bij het maken van de recepten is rekening gehouden met de algemene smaak van mensen, maar je bent natuurlijk vrij om wel of geen zout te gebruiken. En bedankt voor je soep tip ;-)!