Courgettesticks

Dit recept is ideaal om te maken als je lekker wilt snacken op een gezonde manier. Deze courgettesticks doen het ook goed als borrelhapje voor als je bezoek hebt.

Dit is een koolhydraatarm tussendoortje dat veel eiwitten bevat.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 240 kcal (calorieën)
Eiwitten: 18 gram
Koolhydraten: 4 gram
Vetten: 16,5 gram
Vezels: 1,5 gram

Ingrediënten (voor 1-2 personen)

  • 1 ei
  • ½ courgette
  • 30 gram pecorino (schapenkaas)
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de halve courgette in reepjes en rasp de pecorino.
  3. Leg de courgettereepjes naast elkaar in een vergiet en bestrooi met zeezout. Dit zorgt ervoor dat het vocht uit de courgette trekt en de courgettesticks knapperiger worden. Laat minimaal 30 minuten staan.
  4. Droog de courgettereepjes goed af, zodat je zoveel mogelijk vocht en zout verwijdert.
  5. Kluts het ei in een diep bord.
  6. Doe de pecorino en een snuf paprikapoeder en chilipoeder in een ander diep bord en roer goed door.
  7. Haal de courgettereepjes één voor één door het geklutste ei en vervolgens door de pecorino. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Schuif de bakplaat in de oven en bak de courgettesticks circa 30 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Draai ze halverwege de baktijd om.
  9. Haal de bakplaat uit de oven en leg de courgettesticks op een bord.


Variatietip:
Vervang de pecorino door 50 gram geraspte geitenkaas.

Zuivelvrije optie: Vervang de pecorino door edelgistvlokken.