✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis

✓ Geleverd binnen één werkdag

Ontdek onze boeken Ontdek PuurFiguur
Wetenschappelijk onderbouwd

Dieet recepten waarmee je direct afvalt zonder je vrijheid op te geven

Ben jij op zoek naar gezonde dieet recepten die snel en makkelijk te maken zijn? En wil je tot 1 tot 2 kilo per week afvallen zonder hongergevoel of verplicht te sporten? In dit artikel vind je 16 complete dieet recepten waarmee dat lukt.

Alle dieetrecepten uit dit artikel bevatten minder dan 450 calorieën. Maar honger lijden zal je zeker niet!

De recepten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en gezonde vetten, waardoor je uren verzadigd blijft en direct afvalt.

Deze recepten vind je in dit artikel:

Het probleem met veel dieet recepten

Het internet staat vol met dieet recepten. Toch raad ik de meeste dieet recepten niet aan als je wilt afvallen.

Het geheim achter een goed dieet recept is dat het weinig calorieën bevat, maar juist veel voedingsstoffen. Ook de verhouding en hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten cruciaal als je wilt afvallen. Bij de dieet recepten uit dit artikel heb ik alles al voor je uitgezocht.

De recepten zijn gebaseerd op het koolhydraatarm dieet. In het artikel onderbouw ik met wetenschappelijke onderzoeken waarom dit de beste manier is om af te vallen (tenzij je zeer intensief sport).

Waarom deze dieet recepten wél werken

De dieet recepten die je in dit artikel vindt zijn allemaal:

  • Gezond
  • Makkelijk
  • Snel klaar
  • Minder dan 450 calorieën
  • Koolhydraatarm

16x Dieet recepten

De recepten zijn gemaakt voor 1 persoon. Ze zijn geschikt als diner of vullende lunch. Alle recepten bevatten niet meer dan 450 calorieën per maaltijd.

Met deze gezonde dieet recepten val je snel en gemakkelijk af zonder honger te ervaren.

1. Ovenschotel met kip, zoete aardappel en groenten

💡 Dit recept is vezelrijk!

Voedingswaarden:

Energie: 450 kcal
Eiwitten: 32 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vetten: 19 gram
Vezels: 13 gram

Ingrediënten:

  • 125 gram kipdijfilet
  • 75 gram zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • ½ tl gedroogde rozemarijn
  • 1 el citroensap
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kipdijfilet, de aubergine en de paprika in stukken en snijd de zoete aardappel in blokjes.
  3. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kip rondom kort aan (het hoeft nog niet gaar te zijn).
  4. Leg de kip in een ovenschaal, voeg de gesneden groenten en de zoete aardappel toe en giet de olie uit de koekenpan in de ovenschaal.
  5. Voeg de rozemarijn, het citroensap en een snuf zeezout en zwarte peper toe en hussel de ingrediënten door elkaar.
  6. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de kip, de zoete aardappel en de groenten in 20 à 30 minuten gaar.

2. Carpacciosalade

💡 Dit gerecht is licht en verfrissend.

Voedingswaarden:

Energie: 435 kcal
Eiwitten: 35 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 26 gram
Vezels: 5 gram

Ingrediënten:

  • 75 gram carpaccio
  • 75 gram hüttenkäse
  • 75 gram veldsla
  • 100 gram cherrytomaten
  • ½ komkommer
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet even opzij.
  3. Leg de veldsla op een bord en druppel de helft van de balsamicoazijn en olijfolie erover. Hussel door elkaar.
  4. Leg de carpaccio op de sla en verdeel de hüttenkäse, de cherrytomaten, de komkommer en de pijnboompitten erover.
  5. Druppel de rest van de balsamicoazijn en olijfolie over het geheel en bestrooi met een snufje zeezout en zwarte peper.

3. Geroerbakte andijvie met walnoten, fetakaas en gehaktballetjes

💡 Dit recept bevat maar 6 gram koolhydraten!

Voedingswaarden:

Energie: 442 kcal
Eiwitten: 24 gram
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 34 gram
Vezels: 8 gram

Ingrediënten:

  • 75 gram mager rundergehakt
  • 300 gram andijvie
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 15 gram fetakaas
  • 10 gram walnoten
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg een snuf zeezout en zwarte peper toe. Kneed door en vorm er kleine gehaktballetjes van.
  2. Snijd de andijvie in grove repen en snipper de sjalot.
  3. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om in 5 à 8 minuten gaar.
  4. Verhit ondertussen een eetlepel kokosolie in een andere koekenpan en bak de sjalot glazig.
  5. Voeg de andijvie toe en roerbak het geheel 2 à 4 minuten, totdat de andijvie gaar is.
  6. Schep de andijvie op een bord, verkruimel de fetakaas en de walnoten erover en bestrooi met een snufje zeezout en zwarte peper.
  7. Leg de gehaktballetjes bovenop de geroerbakte andijvie.

4. Kabeljauwfilet in tomatensaus

💡 Dit gerecht is hartig en vullend.

Voedingswaarden:

Energie: 410 kcal
Eiwitten: 31 gram
Koolhydraten: 17 gram
Vetten: 22 gram
Vezels: 9 gram

Ingrediënten:

  • 150 gram kabeljauwfilet
  • 1 paprika
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 150 gram tomatenblokjes (incl. sap)
  • 1 el tomatenpuree
  • 75 gram olijven
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snipper de sjalot, pers de knoflook, snijd de paprika in stukjes en halveer de olijven.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalot aan.
  3. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak circa 3 minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de olijven, de kruiden en een snuf zeezout en zwarte peper toe en roer door. Laat de saus 5 minuten pruttelen.
  5. Leg de kabeljauwfilet op de saus en druk deze lichtjes aan.
  6. Doe de deksel op de pan en stoom de kabeljauwfilet in 10 à 15 minuten gaar. Draai halverwege om.

5. Wortelsoep met kerrie

💡 Van dit recept kun je een dubbele portie maken; zo heb je een lekkere lunch voor de volgende dag.

Voedingswaarden:

Energie: 406 kcal
Eiwitten: 11 gram
Koolhydraten: 23 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 12 gram

Ingrediënten:

  • 300 gram wortel
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 tl kerriepoeder
  • Snuf kurkuma
  • ½ groentebouillonblokje
  • 300 ml water
  • Kokosolie
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snipper de sjalot en snijd de wortels in stukken.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een (soep)pan en bak de sjalot glazig.
  3. Voeg de wortels, het kerriepoeder, de kurkuma, het halve bouillonblokje en het water toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Kook 15 à 20 minuten, totdat de wortels volledig gaar zijn.
  5. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet even opzij.
  6. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de helft van de Griekse yoghurt en een snuf zwarte peper toe. Roer door.
  7. Vind je de soep te dik? Voeg dan een scheut water toe en roer goed door.
  8. Schenk de soep in een kom en garneer met de overgebleven Griekse yoghurt en de pijnboompitten.

6. Kipbowl met kikkererwten

💡 Dit recept is eiwitrijk!

Voedingswaarden:

Energie: 426 kcal
Eiwitten: 48 gram
Koolhydraten: 19 gram
Vetten: 16 gram
Vezels: 8 gram

Ingrediënten:

  • 150 gram kipfilet
  • 50 gram hüttenkäse
  • 50 gram kikkererwten (voorgekookt)
  • 75 gram ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kip in blokjes en bestrooi met paprikapoeder, zeezout en zwarte peper.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kip in 7 à 10 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de tomaat en de komkommer in blokjes.
  4. Snipper de ui en laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet of zeef.
  5. Doe de gesneden ingrediënten in een kom en leg de gebakken kip erbovenop.
  6. Top de kipbowl af met hüttenkäse en een snufje zeezout en zwarte peper.

7. Indiase curry met zoete aardappel en bloemkool

💡 Dit recept is vegetarisch.

Voedingswaarden:

Energie: 450 kcal
Eiwitten: 8 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vetten: 32 gram
Vezels: 8 gram

Ingrediënten:

  • 75 gram zoete aardappel
  • 100 gram bloemkool
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 tomaat
  • ¼ rode peper
  • 1-2 tl kerriepoeder
  • 100 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • Kokosolie
  • Zeezout
  • Optioneel: verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  2. Kook de zoete aardappel 5 minuten in een pan met kokend water.
  3. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en hak de rode peper fijn.
  4. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden.
  5. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de zoete aardappel, de bloemkool, de sperziebonen en de rode peper circa 5 minuten.
  6. Snijd de tomaat in blokjes en voeg samen met het kerriepoeder, de kokosmelk, het water en een snuf zeezout aan de koekenpan toe.
  7. Laat het gerecht 10 à 15 minuten pruttelen, totdat de groenten en de zoete aardappel gaar zijn.

8. Omeletwrap met kip en courgette

💡 Dit gerecht bevat maar liefst 40 gram eiwitten.

Voedingswaarden:

Energie: 435 kcal
Eiwitten: 40 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 28 gram
Vezels: 3 gram

Ingrediënten:

  • 75 gram kipfilet
  • 2 eieren
  • ½ courgette
  • ½ paprika
  • 1 tl Italiaanse kruiden (of kruiden naar wens)
  • Scheutje ongezoete amandelmelk
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kip en de paprika in reepjes en snijd de courgette in kleine blokjes.
  2. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en bak de kip circa 3 minuten op hoog vuur.
  3. Zet het vuur laag en voeg de paprika, de courgette, de Italiaanse kruiden en een snufje zeezout en zwarte peper toe. Bak totdat de kip en de groenten gaar zijn.
  4. Kluts ondertussen de eieren samen met de amandelmelk in een kommetje en voeg een snuf zeezout en zwarte peper toe.
  5. Verhit een theelepel kokosolie in een andere koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Bak de omelet om en om gaar in circa 8 minuten.
  6. Leg de omelet op een bord, schep het kip-groentemengsel erop en rol de omelet op als een wrap.

9. Gehakt-tomatenschotel met bloemkoolrijst

💡 Dit gerecht is vullend; handig bij hevige trek!

Voedingswaarden:

Energie: 423 kcal
Eiwitten: 26 gram
Koolhydraten: 16 gram
Vetten: 27 gram
Vezels: 8 gram

Ingrediënten:

  • 100 gram mager rundergehakt
  • 200 gram bloemkoolrijst*
  • 100 gram tomatenblokjes (incl. sap)
  • ½ rode paprika
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ tl gedroogde tijm
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paprika in stukjes, snipper de sjalot en pers de knoflook.
  2. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalot aan.
  3. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak het gehakt rul.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de tijm en een snuf zeezout en zwarte peper toe, roer door en laat het geheel 5 à 10 minuten pruttelen.
  5. Verhit ondertussen een eetlepel kokosolie in een andere koekenpan en bak de bloemkoolrijst in circa 3 minuten gaar.
  6. Serveer de gehakt-tomatenschotel met de bloemkoolrijst.

*Of maal bloemkool tot bloemkoolrijst met behulp van een keukenmachine, blender of rasp.

10. Salade met zalm en mango

💡 Dit gerecht bevat is rijk aan omega 3-vetten.

Voedingswaarden:

Energie: 448 kcal
Eiwitten: 35 gram
Koolhydraten: 16 gram
Vetten: 26 gram
Vezels: 4 gram

Ingrediënten:

  • 150 gram zalmfilet
  • 75 gram veldsla
  • 75 gram mango (vers of uit de diepvries)
  • ½ komkommer
  • 20 gram Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de komkommer en de mango in kleine blokjes. Gebruik je diepvriesmango? Ontdooi deze dan eerst.
  2. Verhit een koekenpan (zonder olie) en leg de zalmfilet met de huid naar beneden in de pan. Bak circa 3 minuten.
  3. Draai de zalm om en bak nogmaals 4 à 5 minuten, totdat deze naar wens gaar is.
  4. Doe ondertussen de veldsla, de komkommer, de mango, de Griekse yoghurt en het citroensap in een kom en hussel door elkaar.
  5. Leg de salade op een bord en leg de zalmfilet er bovenop.
  6. Bestrooi het geheel met een snufje zeezout en zwarte peper.

11. Wokschotel met runderreepjes en taugé

💡 Dit recept is super simpel om te maken!

Voedingswaarden:

Energie: 446 kcal
Eiwitten: 38 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vetten: 17 gram
Vezels: 6 gram

Ingrediënten:

  • 150 gram runderreepjes
  • 30 gram quinoa
  • 75 gram taugé
  • ½ courgette
  • ½ paprika
  • ½ tl paprikapoeder
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de courgette in blokjes en de paprika in reepjes.
  3. Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan of koekenpan en bak de courgette en de paprika circa 4 minuten.
  4. Voeg de runderreepjes, het paprikapoeder en een snufje zeezout en zwarte peper toe en bak al roerend 3 minuten.
  5. Voeg de taugé toe en bak nogmaals 1 à 2 minuten.
  6. Serveer de wokschotel met de quinoa.

12. Boekweitsalade met rode bieten, hüttenkäse en pitten

💡 Dit gerecht kun je van tevoren klaarmaken en naar je werk meenemen.

Voedingswaarden:

Energie: 436 kcal
Eiwitten: 24 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vetten: 22 gram
Vezels: 6 gram

Ingrediënten:

  • 30 gram boekweit
  • 150 gram voorgekookte rode bieten
  • 75 gram verse spinazie
  • 100 gram hüttenkäse
  • 10 gram pompoenpitten
  • 10 gram zonnebloempitten
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de rode bieten in blokjes en doe in een kom.
  3. Voeg de boekweit, de spinazie, de hüttenkäse, de pompoenpitten, de zonnebloempitten en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Hussel door elkaar.
  4. Serveer op een mooi bord.

13. Hamburger met side salad

💡 Dit recept is zeer koolhydraatarm.

Voedingswaarden:

Energie: 425 kcal
Eiwitten: 27 gram
Koolhydraten: 9 gram
Vetten: 31 gram
Vezels: 3 gram

Ingrediënten:

  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eidooier
  • 50 gram veldsla
  • ½ komkommer
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Doe het gehakt, de eidooier en een snufje zeezout en zwarte peper in een kom. Kneed door en vorm er een burger van.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de hamburger om en om gaar in 7 à 10 minuten.
  3. Schaaf ondertussen de komkommer over de lengte in dunne plakken met behulp van een kaasschaaf of dunschiller. Doe in een kom.
  4. Halveer de cherrytomaten en voeg deze samen met de veldsla, de Griekse yoghurt, het citroensap en een snufje zeezout en zwarte peper aan de kom toe. Hussel door elkaar.
  5. Serveer de hamburger met de side salad.

14. Italiaanse kikkererwtenschotel

💡 Dit gerecht bevat maar liefst 17 gram vezels!

Voedingswaarden:

Energie: 434 kcal
Eiwitten: 20 gram
Koolhydraten: 37 gram
Vetten: 19 gram
Vezels: 17 gram

Ingrediënten:

  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 100 gram kikkererwten (voorgekookt)
  • 150 gram tomatenblokjes (incl. sap)
  • 200 gram cherrytomaten
  • ½ paprika
  • 1 sjalot (30 gram)
  • Paar blaadjes basilicum
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Zeezout en zwarte peper
  • Kokosolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paprika in reepjes, snipper de sjalot en halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan bak de sjalot glazig.
  3. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet of zeef.
  4. Voeg de paprika, de kikkererwten, de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden aan de pan toe en laat het geheel circa 5 minuten pruttelen.
  5. Voeg de gerookte kipreepjes en een snuf zeezout en zwarte peper toe en roer door.
  6. Snijd of scheur de basilicum in grove stukken en strooi over het gerecht.

15. Courgette-maaltijdsoep

💡 Verdubbel het recept; zo heb je de volgende dag een kant-en-klare lunch!

Voedingswaarden:

Energie: 425 kcal
Eiwitten: 28 gram
Koolhydraten: 21 gram
Vetten: 24 gram
Vezels: 5 gram

Ingrediënten:

  • 75 gram gerookte zalm
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 courgette
  • 1 sjalot (30 gram)
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • 300 ml water
  • Kokosolie
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snipper de sjalot, pers de knoflook en snijd de courgette in stukjes.
  2. Verhit een eetlepel kokosolie in een (soep)pan en fruit de sjalot aan.
  3. Voeg de knoflook en de courgette toe en bak circa 3 minuten.
  4. Voeg het halve bouillonblokje en het water toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Kook 10 à 15 minuten, totdat de courgette zacht is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer en voeg een snuf zwarte peper en de helft van de Griekse yoghurt toe. Roer door.
  7. Vind je de soep te dik? Voeg dan een scheut water toe en pureer nogmaals.
  8. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  9. Schenk de soep in een kom, garneer met de Griekse yoghurt en leg de gerookte zalm er bovenop.

16. Spinaziestamppot met kipgehaktbal

💡 Na het eten van dit recept ben je lang verzadigd.

Voedingswaarden:

Energie: 409 kcal
Eiwitten: 24 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vetten: 19 gram
Vezels: 6 gram

Ingrediënten:

  • 100 gram kipgehakt
  • 150 gram zoete aardappel
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Scheutje ongezoete amandelmelk
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: 1-2 tl mosterd

Bereidingswijze:

  1. Doe het kipgehakt in een kom en voeg de oregano en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Kneed door en draai er een gehaktbal van.
  2. Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en kook 10 à 15 minuten in een pan met kokend water, totdat deze gaar is.
  3. Verhit ondertussen een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de gehaktbal om en om gaar in circa 10 minuten.
  4. Giet de zoete aardappel af, stamp tot een puree en voeg de spinazie, de amandelmelk en een snuf zeezout en zwarte peper toe.
  5. Optioneel: voeg de mosterd toe.
  6. Zet de pan op laag vuur en roer totdat de spinazie is geslonken.
  7. Serveer de stamppot met de kipgehaktbal en giet de overgebleven jus over de stamppot.

Nog meer dieet recepten?

Ben je op zoek naar nog meer gezonde dieet recepten? Probeer dan ook eens onze populaire klassiekers:

Voordat je begint… Lees dit

We hebben nog een laatste tip om niet terug te vallen op ongezonde maaltijden:

Laat ons je de gratis gezonde boodschappenlijst toesturen!

Alle dieet recepten uit dit artikel zijn gebaseerd op onze boodschappenlijst. Door uitsluitend voeding te eten die op de boodschappenlijst staat, ben je verzekerd van de juiste voeding tijdens het afvallen en zie je snel resultaat.

Benieuwd welke producten op de lijst staan? Vul hieronder je e-mailadres in en we sturen je de PuurFiguur Boodschappenlijst gratis toe.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (8) Verberg reacties Toon alle reacties
Nathalie Van Wemmel
9 mei 2023
Reageren

Hallo, ik mag geen melkproducten of ei eten. Kan ik dan in de plaats gewoon extra van de andere ingrediënten in het recept nemen of klopt het evenwicht van de samenstelling dan niet meer?

    Susanne Chrispijn
    17 mei 2023
    Reageren

    Bij recepten met zuivel staat een zuivelvrije optie die je kunt nemen.

    Ei kun je vervangen door:
    80 gram bonen of linzen.
    Humus (hele pure), daarvan kun je ook 80 gram aanhouden om tussen de 6 en 7 gram eiwitten te zitten.
    Of 1/4 avocado met Indiaas zwart zout (te koop bij de toko)

    50 gram appel of een halve rijpe banaan vervangt in een baksel één ei.

Gerdien
26 februari 2023
Reageren

Wat kun je het beste eten als ontbijt en lunch?

    Susanne Chrispijn
    1 maart 2023
    Reageren

    Als ontbijt kun je denken aan Griekse yoghurt (10% vet) met wat noten en fruit een havermout of een eigerecht. Tijdens de lunch kun je bijvoorbeeld een rijstwafel met hummus en avocado nemen, je kunt ook denken aan een salade of een kop soep. Op onze website kun je verschillende recepten vinden.

Monique
29 januari 2023
Reageren

Op basis van hoeveel personen zijn de recepten gemaakt

    Susanne Chrispijn
    3 februari 2023
    Reageren

    De recepten zijn voor 1 persoon, tenzij anders staat aangeven.

Anna
30 december 2019
Reageren

Zijn deze gerechten ook in te vriezen?

    Bianca Ochse
    31 december 2019
    Reageren

    Hoi Anna,
    Ja, de gerechten kun je van te voren voorbereiden en invriezen. Dat is geen probleem.
    Groet, Bianca

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
in dit artikel lees je wat if is en krijg je een intermittent fasting schema
Afvallen
Intermittent fasting: de complete gids + eetschema’s

In dit artikel ontdek je hoe intermittent fasting werkt en wat de voordelen en…

ontdek hier of eieren gezond zijn en hoeveel calorieen ei bevat
Gezond eten
Zijn eieren gezond? Ontdek alle mythes en waarheden over eieren

In dit artikel ontdek je of eieren gezond zijn, hoeveel eieren per week veilig…

bmi berekenen vrouw en bmi berekenen man doe je met onze bmi meter
Gezondheid
BMI: Wat is het en hoe kun je je BMI berekenen?

Met onze handige BMI calculator weet je binnen 1 minuut wat jouw BMI is…

in dit artikel vind je 18 afvallen tips die je slank maken
Afvallen
Afvallen tips: 18 tips om snel en gezond af te vallen

In dit artikel vind je 18 tips waarmee je op een gezonde manier kunt…

in dit artikel lees je wat een koolhydraatarm dieet is en krijg je een koolhydraatarm dieet schema
Afvallen
Koolhydraatarm Dieet Plan – Activeer Je Vetverbranding

In dit artikel lees je hoe je met een koolhydraatarm dieet je streefgewicht bereikt,…

ontdek hier waarom havermout gezond is en de voordelen van havermout
Gezond eten
Hoe havermout je slank en gezond kan maken

In dit artikel lees je alles over havermout. Zo ontdek je waarom de koolhydraten…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen