Diner recept: Gestoomde kabeljauw met groenteratatouille

Een heerlijke, simpele ovenschotel vol met groentes. Kabeljauw behoort tot de magere vissoorten en bevat essentiële voedingsstoffen, waaronder omega 3, vitamine A, B2, B12 en D, en de mineralen magnesium, ijzer en calcium. De omega 3-vetten in kabeljauw leveren je vele gezondheidsvoordelen op. Eén daarvan is dat ze de kans op hart-en vaatziekten verlagen.

Daarnaast is kabeljauw een goede bron van eiwitten. Dit hebben wij nodig voor de opbouw en het behoud van onze spieren, onze organen en ons zenuwstelsel. Eiwitten spelen ook een belangrijke rol tijdens het afvallen, omdat ze ervoor zorgen dat je lang verzadigd blijft.

Voedingswaarde van dit recept:

Totaal / per portie:

Energie: 888 kcal (calorieën) / 444 kcal
Koolhydraten: 87 gram / 43,5 gram
Vezels: 17 gram / 8,5 gram
Suikers: 30 gram / 15 gram
Eiwitten: 78 gram / 39 gram
Vetten: 18 gram / 9 gram

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stukken kabeljauwfilet (circa 75 à 100 gram per stuk)
  • 80 gram quinoa
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 300 ml tomatenblokjes (incl. sap)
  • +/- 16 zwarte of groene olijven
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette, aubergine en paprika in plakjes.
  3. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
  4. Leg de olijven en plakjes groente op de saus.
  5. Breng de ratatouille op smaak met wat Italiaanse kruiden, zeezout en zwarte peper.
  6. Schuif de groenteschotel in de oven en bak circa 30 minuten, totdat de groentes gaar zijn.
  7. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Stoom de kabeljauw in circa 10 minuten gaar.
  9. Serveer de kabeljauw met de ratatouille en quinoa.