De vega-variant; ipv kip, Korn of Tempeh? Of zijn er nog tips?
Oosters stoofpotje: Shakshuka met kip
Shakshuka is een simpel Oosters eenpansgerecht waarmee je eindeloos kunt variëren.
In dit recept wordt gebruikgemaakt van paprika’s en aubergine, maar je kunt ook andere groenten gebruiken.
In een traditionele shakshuka zijn eieren de enige eiwitbron. Eieren zitten vol vitamines, mineralen, eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam.
Deze shakshuka bevat eieren én kip. Dat maakt dit gerecht erg eiwitrijk, wat ervoor zorgt dat je lang verzadigd blijft.
Dit gerecht is koolhydraatarm en past daarom perfect in een koolhydraatarm dieet.
Dit recept is voor 2 personen/porties.
Voedingswaarden (per portie)
- 668 kcal
- Eiwitten: 77 gram
- Koolhydraten: 26 gram
- Vetten: 27 gram
- Vezels: 11,5 gram
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 4 eieren
- 2 kippenbouten
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 kleine ui (100 gram)
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram tomatenblokjes (uit pot of blik)
- 30 gram tomatenpuree
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Paar takjes verse peterselie
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kippenbouten circa 8 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd de ui, knoflook, aubergine en paprika’s fijn.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een grote braad- of koekenpan en bak de ui, knoflook, aubergine en paprika circa 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het paprikapoeder, het chilipoeder en het komijnpoeder toe.
- Roer goed door en voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe. Als de smaak goed is mag de kip bij de shakshuka worden gevoegd.
- Doe de deksel op de pan en laat de shakshuka circa 30 minuten op laag vuur pruttelen.
- Controleer of de kip gaar is. Zodra deze gaar is kun je door naar de volgende stap.
- Maak met een lepel 4 kuiltjes in de shakshuka. Breek in ieder kuiltje een ei en doe de deksel op de pan.
- Laat de shakshuka circa 10 minuten op laag vuur pruttelen, totdat de eieren zijn gestold.
- Serveer het gerecht in een kommetje en strooi er wat fijngehakte verse peterselie over.
Ik doe hem met bonen
Mag ik ook kipfilet gebruiken ipv kippen bouten??
Lijk me erg heerlijk 🙂
Wat een heerlijk gerecht is dit! Voor 2 personen is dit meer dan genoeg.
Vandaag dit gemaakt met kipfilet, gemarineerd in dezelfde kruiden als in de shakshuka. Beetje rijst erbij en fetta erop 🥰😋 het was hèèrlijk!
Wat een heerlijk recept, ga het vandaag voor de tweede keer maken
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: