✓ Gratis verzending | Vandaag besteld, volgende werkdag in huis

✓ Gratis verzending

Start hier Start hier

Oosters stoofpotje: Shakshuka met kip

Shakshuka is een simpel Oosters eenpansgerecht waarmee je eindeloos kunt variëren.

In dit recept wordt gebruikgemaakt van paprika’s en aubergine, maar je kunt ook andere groenten gebruiken.

In een traditionele shakshuka zijn eieren de enige eiwitbron. Eieren zitten vol vitamines, mineralen, eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam.

Deze shakshuka bevat eieren én kip. Dat maakt dit gerecht erg eiwitrijk, wat ervoor zorgt dat je lang verzadigd blijft.

Dit gerecht is koolhydraatarm en past daarom perfect in een koolhydraatarm dieet.

Dit recept is voor 2 personen/porties.

Voedingswaarden (per portie)

  • 668 kcal
  • Eiwitten: 77 gram
  • Koolhydraten: 26 gram
  • Vetten: 27 gram
  • Vezels: 11,5 gram

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 4 eieren
  • 2 kippenbouten
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine ui (100 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit pot of blik)
  • 30 gram tomatenpuree
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Paar takjes verse peterselie
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de kippenbouten circa 8 minuten op middelhoog vuur.
  2. Snijd de ui, knoflook, aubergine en paprika’s fijn.
  3. Verhit een eetlepel kokosolie in een grote braad- of koekenpan en bak de ui, knoflook, aubergine en paprika circa 5 minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het paprikapoeder, het chilipoeder en het komijnpoeder toe.
  5. Roer goed door en voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe. Als de smaak goed is mag de kip bij de shakshuka worden gevoegd.
  6. Doe de deksel op de pan en laat de shakshuka circa 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Controleer of de kip gaar is. Zodra deze gaar is kun je door naar de volgende stap.
  8. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de shakshuka. Breek in ieder kuiltje een ei en doe de deksel op de pan.
  9. Laat de shakshuka circa 10 minuten op laag vuur pruttelen, totdat de eieren zijn gestold.
  10. Serveer het gerecht in een kommetje en strooi er wat fijngehakte verse peterselie over.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (12) Verberg reacties Toon alle reacties
Lisette
3 juli 2023
Reageren

De vega-variant; ipv kip, Korn of Tempeh? Of zijn er nog tips?

    Jose
    26 december 2023
    Reageren

    Ik doe hem met bonen

      Susanne Chrispijn
      16 januari 2024

      Ook lekker! 😉
      Bedankt voor het delen van je tip.

    Susanne Chrispijn
    4 juli 2023
    Reageren

    Je kunt ook denken aan peulvruchten als linzen, dat is ook erg lekker erbij.

anja nesselaar
10 januari 2023
Reageren

Mag ik ook kipfilet gebruiken ipv kippen bouten??
Lijk me erg heerlijk 🙂

    Susanne Chrispijn
    12 januari 2023
    Reageren

    Jazeker, dat kan ook. 🙂

Bob
12 augustus 2020
Reageren

Wat een heerlijk gerecht is dit! Voor 2 personen is dit meer dan genoeg.

    Bianca Ochse
    1 september 2020
    Reageren

    Goed om te horen dat het heeft gesmaakt.

      Leonie Vleeshakker
      5 augustus 2024

      Vandaag dit gemaakt met kipfilet, gemarineerd in dezelfde kruiden als in de shakshuka. Beetje rijst erbij en fetta erop 🥰😋 het was hèèrlijk!

      Susanne Chrispijn
      6 augustus 2024

      Leuk om te lezen dat het gesmaakt heeft. 🙂

Lies Schrijver-Wester
20 juli 2020
Reageren

Wat een heerlijk recept, ga het vandaag voor de tweede keer maken

    Bianca Ochse
    1 september 2020
    Reageren

    Goed om te horen Lies!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen
met dit recept maak je koolhydraatarme erwtensoep oftewel koolhydraatarme snert
Recepten
Koolhydraatarme erwtensoep (snert)

Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…

dit recept voor hartige wafels is koolhydraatarm en gezond als lunch
Koolhydraatarme lunch
Hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm

Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…

hier vind je het recept voor gezonde wortelcake ook wel gezonde carrotcake genoemd
Koolhydraatarme tussendoortjes
Gezonde wortelcake recept met pecannoten en ricotta-yoghurttopping

Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…

deze koolhydraatarme risotto van bloemkool is gezond en helpt je afvallen
Koolhydraatarme recepten
Rode bloemkoolrisotto met geitenkaas en kabeljauw

Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…

dit recept voor koolhydraatarme crepes met citroenricotta is geschikt voor afvallen
Koolhydraatarme recepten
Koolhydraatarme crêpes met citroenricotta en aardbeien

Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…

deze warme choco-pompoenbowl met banaan vormt een gezond ontbijt
Recepten
Warme choco-pompoenbowl met banaan

Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen