Oosters stoofpotje: Shakshuka met kip recept

Shakshuka is een simpel Oosters eenpansgerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. In dit recept wordt gebruik gemaakt van paprika’s en aubergine, maar je kunt ook andere groentes gebruiken.

In de traditionele shakshuka zijn eieren de enige eiwitbron. Eieren zitten vol vitamines, mineralen, eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor je lichaam. Deze shakshuka bevat eieren én kip. Dat maakt dit gerecht erg eiwitrijk, wat ervoor zorgt dat je lang verzadigd blijft.

Dit gerecht is koolhydraatarm en past daarom perfect in een koolhydraatarm dieet.

Voedingswaarde van dit recept:

Totaal / per portie:

Energie: 1300 kcal (calorieën) / 650 kcal
Koolhydraten: 50 gram / 25 gram
Vezels: 20 gram / 10 gram
Suikers: 38 gram / 19 gram
Eiwitten: 95 gram / 47,5 gram
Vetten: 75 gram / 37,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 2 kippenbouten
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit pot of blik)
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Paar takjes verse peterselie
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en bak de kippenbouten circa 8 minuten op middelhoog vuur.
  2. Snijd de ui, knoflook, aubergine en paprika’s fijn.
  3. Verhit een klontje kokosolie in een grote braad- of koekenpan en bak de ui, knoflook, aubergine en paprika circa 5 minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het paprikapoeder, het chilipoeder en het komijnpoeder toe.
  5. Roer goed door en voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe. Als de smaak goed is mag de kip bij de shakshuka worden gevoegd.
  6. Doe de deksel op de pan en laat de shakshuka circa 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Controleer of de kip gaar is. Zodra deze gaar is kun je door naar de volgende stap.
  8. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de shakshuka. Breek in ieder kuiltje een ei en doe de deksel op de pan.
  9. Laat de shakshuka circa 10 minuten op laag vuur pruttelen, totdat de eieren zijn gestold.
  10. Serveer het gerecht in een kommetje en strooi er wat verse peterselie over.