Koolhydraatarm recept: Kip met citroen en spinazie

Een simpel koolhydraatarm gerecht dat snel klaar is. Handig voor een doordeweekse dag of wanneer je weinig tijd hebt om te koken en toch gezond wilt eten.

Spinazie staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Het bevat veel antioxidanten, vitamines en mineralen, waaronder seleen, zink, mangaan, vitamine C, vitamine A en vitamine E. Ook worden gifstoffen sneller afgevoerd door het eten van spinazie. Dit zorgt voor een verbetering van je immuunsysteem.

Dit gerecht is een goede bron van eiwitten, waardoor je een lang verzadigd gevoel hebt en zo minder zin hebt om te snacken.

Voedingswaarde van dit recept:

Totaal / per portie:

Energie: 1035 kcal (calorieën) / 517,5 kcal
Koolhydraten: 35 gram / 17,5 gram
Vezels: 18 gram / 9 gram
Suikers: 32 gram / 16 gram
Eiwitten: 91 gram / 45,5 gram
Vetten: 11,5 gram / 5,75 gram

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets (circa 125 gram per stuk)
  • 500 gram verse spinazie
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 paprika
  • 1 citroen
  • 1 el honing
  • Takje verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Breng de kipfilet op smaak met zeezout en zwarte peper.
  2. Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en bak de kipfilets om en om in 10-15 minuten gaar.
  3. Leg de kipfilets op een bord en bedek met aluminiumfolie, zodat ze warm blijven.
  4. Veeg de pan met een keukenpapiertje schoon.
  5. Snijd de paprika in stukjes, verwarm een klontje kokosolie in de koekenpan en bak de paprika circa 3 minuten.
  6. Halveer de cherrytomaten en voeg deze samen met de spinazie aan de koekenpan toe.
  7. Voeg de tijm en een snuf zeezout en zwarte peper toe en bak totdat de spinazie is geslonken.
  8. Schep de gebakken groentes op een groot bord.
  9. Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze op de groentes.
  10. Doe de honing, een klontje kokosolie en het sap van een halve citroen in de koekenpan en verwarm kort.
  11. Roer de honing-citroensaus goed door en giet over het gerecht.
  12. Serveer de andere helft van de citroen bij het gerecht.