Tussendoortje: Eiermuffins met kipfilet recept

Deze eiermuffins zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens erg lekker. Het is simpel om te maken en het is een perfect gezond tussendoortje.

Twee muffins vormen een goede snack. Eet je dit gerecht als ontbijt? Eet dan alle drie de muffins en serveer er eventueel extra groente of twee rijstwafels bij.

Dit recept is met kipfilet en tomaat, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Denk aan spinazie en feta of zongedroogde tomaatjes en olijven.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per 2 stuks:

Energie: 260 kcal / 173,3 (calorieën)
Eiwitten: 24 gram / 16 gram
Koolhydraten: 3 gram / 2 gram
Vetten: 20 gram / 13,3 gram
Vezels: 1 gram / 0,7 gram

Ingrediënten voor 3 muffins

  • 2 eieren
  • 1 kleine tomaat (50 gram)
  • 2 plakjes kipfilet
  • Paprikapoeder
  • Olijf- of kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Extra benodigdheden

  • Muffinvormpjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes en scheur de kipfilet in stukjes.
  • Breek de eieren in een kommetje en voeg een snufje paprikapoeder, zeezout en zwarte peper toe.
  • Kluts de eieren met behulp van een vork of garde.
  • Vet drie muffinvorpjes in met olie en verdeel de tomatenblokjes en stukjes kipfilet over de muffinvormpjes.
  • Giet de geklutste eieren bovenop de tomatenblokjes en stukjes kipfilet.
  • Schuif de muffinvormpjes in de oven en bak de eiermuffins circa 15 minuten, totdat ze gaar zijn.