Tussendoortje: Eiermuffins met kipfilet recept

Deze eiermuffins zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook erg lekker. Het is simpel om te maken en het is een perfect gezond tussendoortje. Je kunt ze ook gebruiken als ontbijt; serveer er dan eventueel extra groente en rijstwafels bij.

Dit recept is met kipfilet en tomaat, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Denk aan spinazie en feta, of zongedroogde tomaatjes en olijven.

Voedingswaarde van dit recept

Totaal:

  • Energie: 180 kcal (calorieën)
  • Koolhydraten: 4,5 gram
  • Vezels: 0,8 gram
  • Suikers: 2,3 gram
  • Eiwitten: 4,2 gram
  • Vetten: 0,2 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 1 kleine tomaat
  • 2 plakjes kipfilet
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Peper

Extra benodigdheden:

  • Muffinvormpjes/cakevormpjes/klein ovenschaaltje

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Scheur de kipfilet in stukjes.
  • Doe de eieren in een kommetje en voeg een snufje paprikapoeder, peper en zout toe.
  • Klop de eieren luchtig met een vork of garde.
  • Doe vervolgens de tomaat en kipfilet erbij.
  • Bestrijk 2 muffinvormpjes met olijfolie en verdeel het eimengsel over de vormpjes.
  • Bak de eiermuffins circa 15 minuten in de oven.