Weten jullie zeker dat de verhouding bloemkoolrijst en melk klopt? In zo weinig melk krijg ik die 200 gram bloemkoolrijst niet gaar.
Bloemkoolpap met mango, kokos en kaneel
De naam schrikt wellicht een beetje af, maar laat je niet ontmoedigen: dit ontbijt recept is er zeker een om te proberen!
Met dit recept voor bloemkoolpap krijg je tijdens je ontbijt al een flinke portie groente binnen, op een lekkere manier.
Dit gezonde ontbijtje staat in slechts 7 minuten op tafel en voorziet je lichaam van essentiële voedingsstoffen (vitamines, mineralen, gezonde vetten, eiwitten, langzame koolhydraten en vezels).
Deze voedingsstoffen heeft je lichaam nodig om optimaal te kunnen functioneren.
Op zoek naar meer gezonde ontbijt recepten? Bekijk dan ons artikel met 20 ontbijt recepten.
Voedingswaarden van dit recept
- 325 kcal
- Eiwitten: 8 gram
- Koolhydraten: 20 gram
- Vetten: 21,5 gram
- Vezels: 10 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 200 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
- 75 gram mangostukjes (vers of uit de diepvries)
- 75 ml kokosmelk
- 50 ongezoete amandelmelk
- 10 gram gebroken lijnzaad
- 1 tl kokosrasp
- Kaneelpoeder
- Pure stevia
Bereidingswijze
- Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd deze dan in stukjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).
- Doe de bloemkoolrijst, de kokosmelk, de amandelmelk, het lijnzaad en een flinke snuf kaneelpoeder in een (steel)pannetje en breng aan de kook.
- Laat enkele minuten pruttelen, totdat de bloemkoolrijst naar wens gaar is en de pap de gewenste textuur heeft.
- Pureer ondertussen de mangostukjes met een staafmixer, blender of keukenmachine, of prak ze met een vork tot moes. Gebruik je mangostukjes uit de diepvries? Ontdooi ze dan eerst.
- Optioneel: voeg een paar druppels of mespuntje pure stevia aan de bloemkoolpap toe om deze wat zoeter te maken.
- Schep de bloemkoolpap in een glas of kom en verdeel de mangopuree en de kokosrasp erover.
Tip: Heb je weinig tijd en/of wil je liever wat meer te kauwen? Pureer de mangostukjes dan niet en voeg ze in zijn geheel toe bij stap 6.
Variatietip: Vervang de mangostukjes door blauwe bessen, aardbeien of frambozen.
Zou je dit ook kunnen mealpreppen en voor 2 à 3 dagen in de koelkast laten staan?
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…
Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…
Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…
Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…
Deel dit artikel: