Buddha bowl met edamame bonen, quinoa en hummus recept

Wil je een tijdje minder vlees eten of ben je vegetariër? Dan is dit heerlijke recept er één om te proberen. Ook als je niet zo’n ster bent in de keuken en/of weinig tijd hebt om te koken is dit recept een aanrader. Binnen 15 minuten staat dit gezonde, lekkere gerecht op tafel.

Deze buddha bowl voedt je lichaam met de juiste voedingsstoffen. Deze vegetarische avondmaaltijd bevat namelijk maar liefst 29 gram eiwitten en 18 gram vezels. Dit recept komt uit het weekmenu van ons nieuwste product: het Vegetarisch Dieetplan.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 605 kcal (calorieën)
Eiwitten: 29 gram
Koolhydraten: 39 gram
Vetten: 35 gram
Vezels: 18 gram

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 30 gram quinoa
  • 100 gram pompoen (vers of uit de diepvries)*
  • 100 gram broccoli*
  • ½ rode paprika*
  • 100 gram edamame bonen (voorgekookt)
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 30 gram hummus
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de pompoen in blokjes, de broccoli in roosjes en de paprika in repen.
  3. Stoom de pompoenblokjes 5 minuten.
  4. Voeg de broccoliroosjes toe en stoom nogmaals 5 minuten, totdat de groenten beetgaar zijn.
  5. Pak een grote kom en voeg de quinoa, de gestoomde groenten, de paprikarepen en de edamame bonen toe.
  6. Voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe.
  7. Top de buddhabowl af met hummus, besprenkel met een eetlepel olijfolie en garneer met de zonnebloempitten.

* Heb je andere groenten in huis en maak je die liever eerst op? Dat kan! In een buddha bowl kun je vrijwel alle groenten gebruiken.

Variatietip: Vervang de edamame bonen door kikkererwten of linzen.

Dit recept komt uit het Vegetarisch Dieetplan. Wil je direct afvallen met heerlijke vegetarische recepten? Bekijk hier het plan.