✓ Vandaag besteld, binnen één werkdag in huis | Gratis verzending | Niet goed, 100% geld terug.

✓ Geleverd binnen één werkdag | Gratis verzending

Gezonde groentecake

Deze hartige cake is gemaakt van gezonde, voedzame ingrediënten en zit boordevol groenten, waardoor je er zonder zorgen van kunt genieten.

Neem één plakje groentecake als gezond tussendoortje.

Neem twee plakjes groentecake als gezond ontbijt of gezonde lunch. Beleg de plakjes groentecake dan met voedzaam beleg zoals ei, suikervrije notenpasta, suikervrije hummus of hüttenkäse (lekker met plakjes komkommer erop!).

Uit dit recept haal je 10 plakken.

Voedingswaarden (per plak)

  • 122 kcal
  • Eiwitten: 5,5 gram
  • Koolhydraten: 15,5 gram
  • Vetten: 3,5 gram
  • Vezels: 2,5 gram

Ingrediënten voor 1 groentecake (10 plakken)

  • 200 gram wortel
  • 150 gram pompoenblokjes (vers of uit de diepvries)
  • ½ courgette
  • 220 gram havermeel (of havermout)
  • 3 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1½ tl bakpoeder
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Stoom of kook de pompoenblokjes 10 à 15 minuten, totdat ze volledig gaar zijn. Ga ondertussen verder met het recept.
  3. Gebruik je havermout in plaats van havermeel? Maal het dan tot havermeel met behulp van een keukenmachine, blender of koffiemolen.
  4. Rasp de wortel en de halve courgette.
  5. Doe de wortel en de courgette in een vergiet en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  6. Kluts de eieren in een grote kom.
  7. Giet de pompoenblokjes af, stoom goed droog en stamp tot puree.
  8. Voeg de wortel, de pompoenpuree, de courgette, het havermeel, de Italiaanse kruiden, het bakpoeder en een snuf zeezout en zwarte peper aan de kom toe en roer tot een beslag.
  9. Bekleed een cakeblik met bakpapier en stort het beslag erin.
  10. Schuif het cakeblik in de oven en bak de groentecake circa 45 minuten, totdat deze gaar is. De groentecake is gaar als je er met een vork of satéprikker in prikt en deze er schoon uit komt.
  11. Wordt de bovenkant van de groentecake tijdens het bakken te donker? Dek het cakeblik dan af met een stuk aluminiumfolie.
  12. Haal het cakeblik uit de oven, leg de groentecake op een rooster en laat de groentecake volledig afkoelen voordat je deze in 10 gelijke plakken snijdt.

Tip: Je kunt de plakjes cake afzonderlijk van elkaar invriezen (en ontdooien als je trek hebt). Zo heb je altijd een gezonde snack of lunch in huis.

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Reacties (6) Verberg reacties Toon alle reacties
Ank Benders
26 april 2024
Reageren

Heb de cake gemaakt, alleen werd de cake niet zo hoog. Welke maat cakeblik kan ik het beste gebruiken?
Bvd.

    Susanne Chrispijn
    1 mei 2024
    Reageren

    Leuk dat je de cake gemaakt hebt. Heeft het gesmaakt?

    De cake wordt niet zo hoog, zoals je dat wellicht wel eens gewend was/bent van andere cake recepten. We proberen zo puur mogelijke recepten te maken, waardoor je baksels onder andere niet heel erg zullen rijzen bijvoorbeeld.

Iris
5 februari 2024
Reageren

Kun je ook kant en klare peen julienne en courgette spaghetti gebruiken? Zo ja, moet je dit dan ook met dat zout vocht laten ontrekken?

    Susanne Chrispijn
    12 februari 2024
    Reageren

    Je kunt ook de voorgesneden groente gebruiken. Je hoeft niet het vocht met zout te onttrekken, maar dep ze wel zo droog mogelijk voor gebruik.

Danielle
16 november 2022
Reageren

ik heb dit brood gemaakt en het valt een beetje tegen. Heel zwaar en wat flauw. Zou het kunnen zijn dat 220 gram havermeel te veel is?

Het bananenbrood van jullie website is wel heerlijk!

    Susanne Chrispijn
    18 november 2022
    Reageren

    Wat jammer dat het niet helemaal gesmaakt heeft. Mocht je de groentecake nog een keer gaan maken, dan kun je wat meer kruiden (of kruiden naar wens) toevoegen zodat de groentecake wat meer smaak krijgt. Je zou ook de havermeel kunnen vervangen door amandelmeel, wellicht is de groentecake dan wat minder zwaar.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
met dit recept maak je koolhydraatarme erwtensoep oftewel koolhydraatarme snert
Recepten
Koolhydraatarme erwtensoep (snert)

Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…

dit recept voor hartige wafels is koolhydraatarm en gezond als lunch
Koolhydraatarme lunch
Hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm

Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…

hier vind je het recept voor gezonde wortelcake ook wel gezonde carrotcake genoemd
Koolhydraatarme tussendoortjes
Gezonde wortelcake met pecannoten en ricotta-yoghurttopping

Hmmm, gezonde carrotcake! Met dit recept maak je de verantwoorde variant op de klassieke…

deze koolhydraatarme risotto van bloemkool is gezond en helpt je afvallen
Koolhydraatarme recepten
Rode bloemkoolrisotto met geitenkaas en kabeljauw

Zin in risotto, maar dan koolhydraatarm? Ga dan aan de slag met deze koolhydraatarme…

dit recept voor koolhydraatarme crepes met citroenricotta is geschikt voor afvallen
Koolhydraatarme recepten
Koolhydraatarme crêpes met citroenricotta en aardbeien

Ben jij dol op pannenkoeken en crêpes, maar eet je graag koolhydraatarm en gezond?…

deze warme choco-pompoenbowl met banaan vormt een gezond ontbijt
Recepten
Warme choco-pompoenbowl met banaan

Zin in een warm, voedzaam ontbijt dat jou lange tijd een verzadigd gevoel geeft?…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen