Simpele Griekse quinoasalade recept

Quinoa is een veelzijdig pseudograan met veel gezonde eigenschappen. Het bevat veel eiwitten, vezels en vitamine B, en bevat de mineralen magnesium, ijzer, kalium en koper. Je kunt quinoa gebruiken in je ontbijt en lunch, maar het is ook een goede vervanger voor rijst bij de avondmaaltijd.

Deze Griekse quinoasalade is een heerlijke, vullende salade. Je kunt het eten als avondmaaltijd, maar het is ook lekker als lunch.

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per portie:

Energie: 893 kcal (calorieën) / 446,5 kcal
Eiwitten: 32 gram / 16 gram
Koolhydraten: 87 gram / 43,5 gram
Vetten: 45 gram / 22,5 gram
Vezels: 17 gram / 8,5 gram

Ingrediënten voor 2 porties

  • 100 gram quinoa
  • 75 gram fetakaas
  • 300 gram tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • Bosje basilicum
  • Bosje peterselie
  • 75 gram olijven (naar keuze)
  • Extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes en snijd de olijven in plakjes.
  3. Hak de peterselie fijn en scheur de basilicum in grove stukken.
  4. Giet de quinoa af en doe in een saladeschaal.
  5. Verbrokkel de fetakaas en voeg aan de schaal toe.
  6. Voeg de gesneden ingrediënten toe en hussel de ingrediënten door elkaar.
  7. Breng de salade op smaak met het sap van de citroen, een eetlepel olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper.

Tip: Eet je deze salade als diner? Voeg dan 100 gram gekookte kikkererwten en 100 gram radijs toe om de salade rijker te maken.