Simpele Griekse quinoasalade
Quinoa is een veelzijdig pseudograan met veel gezonde eigenschappen. Het bevat veel eiwitten, vezels en vitamine B, en de mineralen magnesium, ijzer, kalium en koper.
Je kunt quinoa gebruiken in je ontbijt of lunch, maar het is ook een goede vervanger voor rijst bij de avondmaaltijd.
Deze Griekse quinoasalade is een heerlijke, vullende salade. Je kunt het eten als lunch of als diner.
Eet je deze salade als diner? Voeg dan per persoon 1 gekookt ei, 100 gram gerookte kip of 100 gram hüttenkäse toe om de salade vullender te maken.
Dit recept is voor 2 personen/porties.
Voedingswaarden van dit recept (per portie)
- 447 kcal
- Eiwitten: 16 gram
- Koolhydraten: 43,5 gram
- Vetten: 22,5 gram
- Vezels: 8,5 gram
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 100 gram quinoa
- 75 gram fetakaas
- 300 gram tomaten
- 1 komkommer
- 1 citroen
- Bosje basilicum
- Bosje peterselie
- 75 gram olijven (naar keuze)
- Extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes en snijd de olijven in plakjes.
- Hak de peterselie fijn en scheur de basilicum in grove stukken.
- Giet de quinoa af en doe in een saladeschaal.
- Verbrokkel de fetakaas en voeg aan de schaal toe.
- Voeg de gesneden ingrediënten toe en hussel de ingrediënten door elkaar.
- Breng de Griekse quinoasalade op smaak met het sap van de citroen, een eetlepel olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper.
Deze auberginepakketjes uit de oven zijn niet alleen gezond en lekker, maar zien er…
Deze wortel-bloemkoolsoep is makkelijk om te maken, super smaakvol én gezond. Na het eten…
Dit ontbijtje is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond én…
Deze kip-kerriesoep is makkelijk om te maken en zit boordevol gezonde voedingsstoffen.
Deze eiwrap met gerookte kip, hüttenkäse en avocado is zowel warm als koud te…
Deze courgetterolletjes in tomatensaus zijn een voorbeeld van een gezond en lekker gerecht dat…