Simpele Griekse quinoasalade
Quinoa is een veelzijdig pseudograan met veel gezonde eigenschappen. Het bevat veel eiwitten, vezels en vitamine B, en de mineralen magnesium, ijzer, kalium en koper.
Je kunt quinoa gebruiken in je ontbijt of lunch, maar het is ook een goede vervanger voor rijst bij de avondmaaltijd.
Deze Griekse quinoasalade is een heerlijke, vullende salade. Je kunt het eten als lunch of als diner.
Eet je deze salade als diner? Voeg dan per persoon 1 gekookt ei, 100 gram gerookte kip of 100 gram hüttenkäse toe om de salade vullender te maken.
Dit recept is voor 2 personen/porties.
Voedingswaarden (per portie)
- 447 kcal
- Eiwitten: 16 gram
- Koolhydraten: 43,5 gram
- Vetten: 22,5 gram
- Vezels: 8,5 gram
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 100 gram quinoa
- 75 gram fetakaas
- 300 gram tomaten
- 1 komkommer
- 1 citroen
- Bosje basilicum
- Bosje peterselie
- 75 gram olijven (naar keuze)
- Extra vierge olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes en snijd de olijven in plakjes.
- Hak de peterselie fijn en scheur de basilicum in grove stukken.
- Giet de quinoa af en doe in een saladeschaal.
- Verbrokkel de fetakaas en voeg aan de schaal toe.
- Voeg de gesneden ingrediënten toe en hussel de ingrediënten door elkaar.
- Breng de Griekse quinoasalade op smaak met het sap van de citroen, een eetlepel olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper.

Chili con carne moeilijk om te maken? Zeker niet! Met dit makkelijke recept zet…
Overnight oats: een fantastisch ontbijtje voor als jouw ochtend er gehaast uitziet, maar je…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Aubergine is een goed alternatief voor de traditionele lasagnevellen. Zo kun je toch genieten…
Dit recept voor witlofrolletjes bevat gerookte zalm: een vissoort die rijk is aan omega…
Deel dit artikel: