Geweldig wat een heerlijk ontbijtje is dit!
Dank je wel voor dit recept!
Overnight oats met mango, banaan en kokos
Deze overnight oats met mango, banaan en kokos maak je de avond van tevoren klaar. Je zet het dan in de koelkast en de volgende ochtend kun je meteen genieten van een heerlijk voedzaam ontbijtje.
Dit gerecht bevat gezonde, langzame koolhydraten uit havermout, mango en banaan. Die leveren je energie, vitamines, mineralen en een goede portie vezels (die je een verzadigd gevoel geven en je darmen in goede conditie houden).
Voedingswaarden van dit recept
- 324 kcal
- Eiwitten: 9 gram
- Koolhydraten: 29,5 gram
- Vetten: 16 gram
- Vezels: 10,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 20 gram havermout
- 20 gram chiazaad
- 40 gram mango
- 40 gram banaan
- 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 200 ml water (of ongezoete amandelmelk)
- 5 gram kokosrasp
- Optioneel: pure stevia
Bereidingswijze
- Snijd de mango in kleine stukjes en snijd de banaan in dunne plakjes.
- Doe alle ingrediënten (behalve de kokosrasp) in een bakje of potje.
- Optioneel: voeg een paar druppels of mespuntje pure stevia toe om het geheel wat zoeter te maken.
- Roer goed door, sluit het bakje of potje af en laat het een nacht in de koelkast staan.
- Haal het bakje of potje ’s ochtends uit de koelkast, roer de overnight oats door en garneer met de kokosrasp.
Variatietip: Heb je geen chiazaad in huis? Vervang het dan door gebroken lijnzaad.
Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door ongezoete kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of ongezoete amandelyoghurt.
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: