Overnight oats met mango, banaan en kokos

Deze overnight oats met mango, banaan en kokos maak je de avond van tevoren klaar. Je zet het dan in de koelkast en de volgende ochtend kun je meteen genieten van een heerlijk voedzaam ontbijtje.

Dit gerecht bevat gezonde, langzame koolhydraten uit havermout, mango en banaan. Die leveren je energie, vitamines, mineralen en een goede portie vezels (die je een verzadigd gevoel geven en je darmen in goede conditie houden).

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 324 kcal
Eiwitten: 9 gram
Koolhydraten: 29,5 gram
Vetten: 16 gram
Vezels: 10,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 20 gram havermout
  • 20 gram chiazaad
  • 40 gram mango
  • 40 gram banaan
  • 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 200 ml water (of ongezoete amandelmelk)
  • 5 gram kokosrasp
  • Optioneel: pure stevia

Bereidingswijze

  1. Snijd de mango in kleine stukjes en snijd de banaan in dunne plakjes.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de kokosrasp) in een bakje of potje.
  3. Optioneel: voeg een paar druppels of mespuntje pure stevia toe om het geheel wat zoeter te maken.
  4. Roer goed door, sluit het bakje of potje af en laat het een nacht in de koelkast staan.
  5. Haal het bakje of potje ’s ochtends uit de koelkast, roer door en garneer met de kokosrasp.

Variatietip: Heb je geen chiazaad in huis? Vervang het dan door gebroken lijnzaad.

Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door ongezoete kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of ongezoete amandelyoghurt.