✓ Hardcover boeken geleverd binnen één werkdag

✓ Geleverd binnen één werkdag

Bekijk alle producten Bekijk aanbod

Oosterse auberginekano’s met tomaat, fetakaas en dadels

Op zoek naar een lekker vegetarisch diner dat gezond en vullend is? Zoek niet verder!

Met dit recept voor Oosterse auberginekano’s zet je een gerecht op tafel waar je van zult smullen.

Dit is een gezond diner dat veel vezels bevat. Dat is niet alleen goed voor je lijf, maar zorgt er ook voor dat je lang een verzadigd gevoel ervaart.

Als je meer vegetarische recepten wilt, bekijk dan onze pagina met gezonde vega recepten.

Voedingswaarden van dit recept

  • 480 kcal
  • Eiwitten: 19,5 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Vetten: 29 gram
  • Vezels: 11,5 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 aubergine
  • 150 gram tomaat
  • 2 dadels (ontpit)
  • 1 bosui
  • ¼ citroen
  • 60 gram fetakaas
  • 20 gram ongezouten noten
  • ½ tl gedroogde peterselie
  • Extra vierge kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: paar muntblaadjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aubergine over de lengte doormidden en besmeer met een theelepel gesmolten kokosolie.
  3. Leg de aubergine met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 45 minuten, totdat het vruchtvlees zacht is. Ga ondertussen verder met het recept.
  4. Snijd de tomaat in stukjes, hak de dadels in kleine stukjes, snijd de bosui in ringetjes, verkruimel de fetakaas en hak de noten grof.
  5. Doe de tomaat in een kom, voeg de dadels, de bosui, het sap van de kwart citroen, de fetakaas, de gedroogde peterselie en een snufje zeezout en zwarte peper toe en roer goed door.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en hol de aubergine uit met een lepel (laat de oven aan staan).
  7. Hak het vruchtvlees in kleine stukjes, voeg aan de kom toe en roer door.
  8. Leg de uitgeholde aubergine op de bakplaat, vul met het feta-tomaatmengsel en schuif de bakplaat in de oven.
  9. Bak het geheel 5 à 10 minuten.
  10. Leg de auberginekano’s op een bord en garneer met de noten.
  11. Optioneel: hak de muntblaadjes fijn en strooi over het geheel.

Variatietip: Vervang de gedroogde peterselie door een paar takjes verse peterselie.

Zuivelvrije optie: Vervang de fetakaas door 140 gram gerookte kipfilet, 50 gram suikervrije hummus, ½ avocado of 25 gram ongezouten noten (extra).

Tip: Ben je op zoek naar meer gezonde vegetarische recepten? Ons programma Vegetarisch Slank bevat een hardcover boek met 5 weekmenu’s met meer dan 90 smaakvolle vegetarische recepten waarmee je gewicht verliest. Ook geschikt voor flexitariërs!

Wat vind je van dit artikel?
Afvallen met de boodschappenlijst

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

  • De Afslank Boodschappenlijst
  • Onze beste tips om (buik)vet te verbranden
  • Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts.
Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen
Recepten
Sinterklaas chai latte

Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…

Smoothies
Cashew-koffiesmoothie met banaan

Deze lekkere ontbijtsmoothie geeft je een goede energieboost om de ochtend sterk te starten.…

Koolhydraatarm ontbijt
Chiapudding met kiwi en cacaonibs

Dit chiapudding ontbijt maak je de avond van tevoren in slechts 1 minuut klaar.…

Recepten
Hüttenkäsepannenkoekjes met verse vijg

Pannenkoeken als ontbijt, wie wil dat nou niet? Met dit recept voor hüttenkäsepannenkoekjes maak…

Recepten
Vers tomatensap (licht pittig)

Hou jij van tomatensap? Maak het dan eens zelf! Super lekker en onwijs gezond.…

Koolhydraatarme recepten
Maaltijdsalade met biefstuk en hummus

Zin in een lekkere maaltijdsalade die vullend en gezond is, en snel op tafel…

Bekijk meer artikelen
Ontdek hoe je gemakkelijk slank wordt door je hormonen te balanceren
  • Direct afvallen zonder hongergevoel
  • Sporten is niet verplicht
  • Simpele koolhydraatarme weekmenu's
Ontdek de voordelen