Garnalen met mango-avocadosalsa en bloemkoolrijst recept

Dit zomerse recept is makkelijk om te maken en staat binnen 15 minuten op tafel.

Dit gerecht is eiwitrijk en bevat langzame (gezonde) koolhydraten. Ook is het rijk aan goede vetten. De perfecte combinatie als je wilt afvallen zonder hongergevoel te ervaren!

Hou je niet van garnalen? Vervang deze dan door in reepjes gesneden kipfilet.

Voedingswaarden van dit recept

Energie: 447 kcal (calorieën)
Eiwitten: 36 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vetten: 20 gram
Vezels: 11 gram

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 150 gram garnalen
  • 250 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
  • 100 gram mango
  • 1 limoen
  • ½ paprika
  • ½ avocado
  • Paar takjes verse peterselie
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd de bloemkool dan in roosjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt). Zet even opzij.
  2. Snijd de mango, de paprika en het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en doe in een kommetje.
  3. Snijd de limoen doormidden en voeg het sap van één limoenhelft aan het kommetje toe.
  4. Hak de peterselie fijn, voeg aan het kommetje toe en hussel de ingrediënten door elkaar (tot een salsa).
  5. Kook de bloemkoolrijst circa 2 minuten in een (steel)pannetje met kokend water.
  6. Verhit ondertussen een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen om en om enkele minuten, totdat ze gaar zijn. Bestrooi met een snufje zeezout en zwarte peper.
  7. Giet de bloemkoolrijst af, voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en roer door.
  8. Schep de bloemkoolrijst op een bord en leg de garnalen er bovenop.
  9. Garneer met de salsa.
  10. Optioneel: knijp de andere helft van de limoen uit over het geheel.