Slabootjes met gerookte zalm, avocado en kwarteleitjes
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet op tafel wanneer je gasten krijgt voor een uitgebreid ontbijt of gezellige brunch.
Is het Pasen en staat er een paasontbijt, paasbrunch of paaslunch op het programma? Dan is dit een zeer geschikt recept om te maken.
Is het geen Pasen en krijg je om een andere reden gasten te eten? Ook dan kun je dit gerechtje serveren.
Of maak deze slabootjes lekker voor jezelf, wanneer je er zin in hebt. Het vormt een gezond koolhydraatarm ontbijt of gezonde koolhydraatarme lunch voor als je wilt afvallen.
Geniet ervan!
Voedingswaarden van dit recept
- 369 kcal
- Eiwitten: 27 gram
- Koolhydraten: 5 gram
- Vetten: 25,5 gram
- Vezels: 3,5 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 75 gram gerookte zalm
- 25 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 2 kwarteleitjes
- ½ kropje little gem / baby romaine sla (50 gram)
- ¼ avocado
- ¼ komkommer
- ¼ citroen
- 4 gram verse dille
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Haal 2 grote bladeren van het halve kropje little gem / baby romaine sla af. Leg de bladeren met de bolle kant naar beneden op een bord.
- Snijd de rest van het halve kropje little gem / baby romaine sla in dunne reepjes.
- Kook de kwarteleitjes 2 à 4 minuten (2 minuten voor zachtgekookte eitjes, 4 minuten voor hardgekookte eitjes).
- Snijd ondertussen de kwart komkommer in lange, dunne slierten met behulp van een mes, dunschiller, kaasschaaf of spiraalsnijder.
- Laat de kwarteleitjes schrikken onder de koude kraan, verwijder de schaal en snijd de eitjes in vieren.
- Scheur de gerookte zalm in stukjes, snijd het vruchtvlees van de kwart avocado in blokjes en hak de verse dille fijn.
- Doe de Griekse yoghurt in een kom, voeg de slareepjes, de avocado, de dille en een snufje zeezout en zwarte peper toe en roer goed door.
- Verdeel het sla-avocadomengsel, de komkommer, de gerookte zalm en de kwarteleitjes over de slabootjes.
- Besprenkel de slabootjes met het sap van de kwart citroen.
Tip: Heb je geen kwarteleitjes in huis? Gebruik dan 1 kippenei. Kook het kippenei 6 à 8 minuten (6 minuten voor een zachtgekookt ei, 8 minuten voor een hardgekookt ei).
Zuivelvrije optie: Vervang de Griekse yoghurt door suikervrije kokosyoghurt (gemaakt van kokosmelk) of suikervrije amandelyoghurt.
Vegetarische optie: Vervang de gerookte zalm door 60 gram verkruimelde fetakaas of geitenkaas (naturel), 170 gram hüttenkäse of ½ avocado (extra).
Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).
Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…
Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…
Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…
Rode bietensoep is niet alleen erg lekker en gezond, maar ook nog eens snel…