Heerlijke soep. Ik heb hem met spinazie gemaakt en meteen een dubbele portie. Heb ik morgen ook nog.
Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen en boerenkool
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten, vitamines en mineralen.
Je kunt deze soep eten als lunch of als diner.
De grote hoeveelheid vezels en eiwitten van deze Italiaanse maaltijdsoep houdt je lange tijd verzadigd, wat fijn is tijdens het afvallen.
In dit recept gebruiken we cannellinibonen. Kun je deze niet vinden in de winkel? Geen probleem. Je kunt ook andere bonen gebruiken, zoals voorgekookte witte bonen of voorgekookte kidneybonen.
Voedingswaarden van dit recept
- 421 kcal
- Eiwitten: 31 gram
- Koolhydraten: 25 gram
- Vetten: 18,5 gram
- Vezels: 14 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 75 gram gerookte kipfilet (stuk)
- 70 gram voorgekookte cannellinibonen
- 100 gram boerenkool (gesneden)
- 100 gram tomatenblokjes (inclusief sap)
- 75 gram wortel
- 1 teentje knoflook
- ½ ui (50 gram)
- 250 ml water
- 20 gram geraspte geitenkaas
- ¼ bouillonblokje*
- Chilivlokken
- Extra vierge kokosolie
- Zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de wortel in kleine stukjes, pers de knoflook en snipper de halve ui.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een (soep)pan en bak de wortel, de knoflook en de ui circa 2 minuten.
- Voeg de boerenkool, de tomatenblokjes (inclusief sap), het water, het kwart bouillonblokje en een snuf chilivlokken toe, breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten pruttelen. Ga ondertussen verder met het recept.
- Spoel de cannellinibonen af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
- Prak driekwart van de cannellinibonen met een vork tot puree. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken. Voeg de gepureerde bonen aan de pan toe.
- Voeg de overgebleven cannellinibonen aan de pan toe, roer goed door en laat het geheel circa 10 minuten pruttelen.
- Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in stukjes.
- Voeg de gerookte kip en een snufje zwarte peper aan de soep toe.
- Schep de Italiaanse maaltijdsoep in een grote kom en verdeel de geraspte geitenkaas erover.
*Kies voor bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.
Variatietip: Vervang de boerenkool door spinazie.
Zuivelvrije optie: Vervang de geraspte geitenkaas door 15 gram edelgistvlokken, 10 gram gehakte ongezouten noten of 10 gram (geroosterde) pijnboompitten.
Vegetarische optie: Vervang de gerookte kipfilet door 1 in stukjes gesneden gekookt ei, 70 gram cannellinibonen (extra) of 50 gram in reepjes gesneden tempeh.
Hoi Terry,
Een heerlijk gerecht.
Indien ik dit gerecht voor 2 personen wil maken, kan ik dan de hoeveelheden met 2 vemenigvuldigen?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito van Galen
Heerlijk recept, maar boerenkool in april?? Uit de diepvries gebruiken? Is spinazie ook een alternatief.
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deze koolhydraatarme erwtensoep lijkt erg op de traditionele variant. Doordat er in deze snert…
Met dit recept maak je gezonde hartige wafels met hüttenkäse, avocado en gerookte zalm.…
Deel dit artikel: