Heerlijke soep. Ik heb hem met spinazie gemaakt en meteen een dubbele portie. Heb ik morgen ook nog.
Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen en boerenkool
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten, vitamines en mineralen.
Je kunt deze soep eten als lunch of als diner.
De grote hoeveelheid vezels en eiwitten van deze Italiaanse maaltijdsoep houdt je lange tijd verzadigd, wat fijn is tijdens het afvallen.
In dit recept gebruiken we cannellinibonen. Kun je deze niet vinden in de winkel? Geen probleem. Je kunt ook andere bonen gebruiken, zoals voorgekookte witte bonen of voorgekookte kidneybonen.
Voedingswaarden van dit recept
- 421 kcal
- Eiwitten: 31 gram
- Koolhydraten: 25 gram
- Vetten: 18,5 gram
- Vezels: 14 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 75 gram gerookte kipfilet (stuk)
- 70 gram voorgekookte cannellinibonen
- 100 gram boerenkool (gesneden)
- 100 gram tomatenblokjes (inclusief sap)
- 75 gram wortel
- 1 teentje knoflook
- ½ ui (50 gram)
- 250 ml water
- 20 gram geraspte geitenkaas
- ¼ bouillonblokje*
- Chilivlokken
- Extra vierge kokosolie
- Zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de wortel in kleine stukjes, pers de knoflook en snipper de halve ui.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een (soep)pan en bak de wortel, de knoflook en de ui circa 2 minuten.
- Voeg de boerenkool, de tomatenblokjes (inclusief sap), het water, het kwart bouillonblokje en een snuf chilivlokken toe, breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten pruttelen. Ga ondertussen verder met het recept.
- Spoel de cannellinibonen af onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet of zeef.
- Prak driekwart van de cannellinibonen met een vork tot puree. Je kunt hier ook een staafmixer voor gebruiken. Voeg de gepureerde bonen aan de pan toe.
- Voeg de overgebleven cannellinibonen aan de pan toe, roer goed door en laat het geheel circa 10 minuten pruttelen.
- Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in stukjes.
- Voeg de gerookte kip en een snufje zwarte peper aan de soep toe.
- Schep de Italiaanse maaltijdsoep in een grote kom en verdeel de geraspte geitenkaas erover.
*Kies voor bouillonblokjes waar geen gist en E-nummers aan zijn toegevoegd.
Variatietip: Vervang de boerenkool door spinazie.
Zuivelvrije optie: Vervang de geraspte geitenkaas door 15 gram edelgistvlokken, 10 gram gehakte ongezouten noten of 10 gram (geroosterde) pijnboompitten.
Vegetarische optie: Vervang de gerookte kipfilet door 1 in stukjes gesneden gekookt ei, 70 gram cannellinibonen (extra) of 50 gram in reepjes gesneden tempeh.
Hoi Terry,
Een heerlijk gerecht.
Indien ik dit gerecht voor 2 personen wil maken, kan ik dan de hoeveelheden met 2 vemenigvuldigen?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito van Galen
Heerlijk recept, maar boerenkool in april?? Uit de diepvries gebruiken? Is spinazie ook een alternatief.
IJs eten tijdens het afvallen? Het kan! Met dit recept voor frambozen-yoghurtijs kun je…
Dit verkoelende drankje smaakt lekker, is gezond is en bevat weinig calorieën. Simpel en…
Voor dit lekkere ontbijtje heb je maar 4 ingrediënten nodig. Ook is het snel…
Met dit BBQ recept voor kip shaslicks met knoflooksaus en Libanese salade maak je…
Als je op zoek bent naar een lekkere en verfrissende snack, dan is dit…
Deze salade zit boordevol eiwitten, gezonde vetten en vezels. Als je gewicht wilt verliezen…
Deel dit artikel: