Gegrilde kip-mangosalade met verrassende salsa
Met dit recept maak je een heerlijke salade met kip, mango en aardbeien. Dat is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond!
Kip bevat veel eiwitten en weinig koolhydraten, waardoor deze salade goed in een koolhydraatarm dieet past. De mango en de aardbeien leveren je vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Deze zijn belangrijk om je lichaam gezond te houden.
Na het eten van dit gerecht zul je niet snel weer trek krijgen. Dat helpt je tijdens het afvallen!
Dit recept is voor 4 personen/porties.
Voedingswaarden van dit recept (per portie)
- 410 kcal
- Eiwitten: 51,5 gram
- Koolhydraten: 23,5 gram
- Vetten: 11,8 gram
- Vezels: 5,5 gram
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 kipfilets (circa 200 gram per stuk)
- 200 gram veldsla
- 1 rode ui
- 400 gram mango (vers of uit de diepvries)
- 200 gram aardbeien
- 1 limoen
- 1 el honing
- 40 gram ongezouten amandelen
- Paar takjes koriander
- Paar takjes basilicum
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
- Optioneel: 1 el sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Schil en ontpit de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Gebruik je diepvriesmango? Ontdooi deze dan en snijd in kleinere blokjes.
- Doe de helft van de mango in een blender en voeg de honing, het sap van een halve limoen, een flinke snuf zeezout en een snufje zwarte peper toe.
- Leg de kipfilet in een schaal en giet de mangopuree eroverheen. Laat de kip minimaal 15 minuten in de koelkast marineren.
- Verhit een eetlepel kokosolie in een grill- of koekenpan.
- Bak de kipfilets om en om in 10-15 minuten gaar en giet de overgebleven mangopuree over de kipfilets.
- Hak de basilicum, koriander en rode ui fijn, zodat er een salsa ontstaat.
- Snijd de aardbeien in kleine blokjes.
- Doe de veldsla in een grote schaal.
- Snijd de kipfilet in repen en leg deze op de veldsla. Schep de mangopuree die in de koekenpan achterblijft op de kip en verdeel de salsa over de salade.
- Hak de amandelen grof en strooi deze samen met de aardbeien- en mangoblokjes over de salade.
- Leg de andere helft van de limoen in partjes naast de kip.
- Optioneel: strooi wat (geroosterde) sesamzaadjes over de salade voor extra smaak en textuur.
Deze smaakvolle en vullende gerookte kipsalade vormt een gezonde, koolhydraatarme lunch (met veel eiwitten).
Borrelnootjes passen niet in een koolhydraatarm dieet, maar deze gezonde borrelnootjes (oftewel: geroosterde kikkererwten)…
Courgette caprese: een koolhydraatarm en verantwoord alternatief voor een pistoletje caprese. Deze heerlijke lunch…
Deze smaakvolle Italiaanse maaltijdsoep vult én voedt. Het gerecht zit namelijk boordevol vezels, eiwitten,…
Deze vezelrijke salade to go maak je thuis op een rustig moment (bijvoorbeeld ‘s…
Deze koolhydraatarme slabootjes zijn heerlijk om te eten als lunch, maar misstaan ook niet…
Onwijs lekkere salade! Alsof we weer op Bali zaten…