Gegrilde kip-mangosalade met verrassende salsa recept

Met dit recept maak je een zomerse salade met kip, mango en aardbeien. Dat is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond!

Kip bevat veel eiwitten en weinig koolhydraten, waardoor deze salade goed in een koolhydraatarm dieet past. De mango en de aardbeien leveren je vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Deze zijn belangrijk om je lichaam gezond te houden. Na het eten van dit gerecht zul je niet snel weer trek krijgen. Dat helpt je tijdens het afvallen!

Voedingswaarde van dit recept:

Totaal / per portie:

Energie: 1244 kcal (calorieën) / 311 kcal
Koolhydraten: 74 gram / 18,5 gram
Vezels: 12,5 gram / 3 gram
Suikers: 64 gram / 16 gram
Eiwitten: 158 gram / 39,5 gram
Vetten: 34 gram / 8,5 gram

Benodigdheden voor 4 porties:

  • 4 kipfilets (125 gram per stuk)
  • 100 gram veldsla
  • 1 rode ui
  • 1 rijpe mango
  • 200 gram aardbeien
  • 1 limoen
  • 1 tl honing
  • Takje koriander
  • Takje basilicum
  • Kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Schil en ontpit de mango en snijd de helft af.
  2. Doe de halve mango in een blender en voeg de honing, het sap van een halve limoen, een flinke snuf zeezout en een snufje zwarte peper toe.
  3. Leg de kipfilet in een schaal en giet de mangopuree eroverheen. Laat de kip minimaal 15 minuten in de koelkast marineren.
  4. Verhit een klontje kokosolie in een grill- of koekenpan.
  5. Bak de kipfilets om en om in 10-15 minuten gaar en giet de overgebleven mangopuree over de kipfilets.
  6. Hak de basilicum, koriander en rode ui fijn, zodat er een salsa ontstaat.
  7. Snijd de aardbeien en overgebleven mango in kleine blokjes.
  8. Doe de veldsla in een grote schaal.
  9. Leg de stukken kip op de veldsla en schep de salsa op de kip.
  10. Strooi de aardbeien- en mangoblokjes over de salade.
  11. Leg de andere helft van de limoen in partjes naast de kip.

Tip: Strooi wat (geroosterde) sesamzaadjes over de salade voor extra smaak en textuur.