Frisse cranberry-mandarijnsalade recept

Dit is een heerlijk frisse, zomerse salade die geschikt is als lunch of als bijgerecht tijdens de avondmaaltijd. Het gerecht zit boordevol antioxidanten door de spinazie, boerenkool en cranberry’s.

Deze salade heeft een hoog gehalte aan vitamine C; dit beschermt ons lichaam tegen oxidatieve schade als gevolg van blootstelling aan vrije radicalen. Daarnaast zorgt vitamine C voor de opname van ijzer en verhoogt het je immuunsysteem.

Deze salade is lekker bij een stukje vlees of vis (van de barbecue).

Voedingswaarden van dit recept

Totaal / per portie:

Energie: 654 kcal (calorieën) / 327 kcal
Eiwitten: 30 gram / 15 gram
Koolhydraten: 56 gram / 28 gram
Vetten: 36 gram / 18 gram
Vezels: 11 gram / 5,5 gram

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram verse spinazie
  • 75 gram gesneden boerenkool
  • 30 gram gedroogde cranberry’s
  • 2 eieren
  • 1 mandarijn
  • 1 appel
  • 2 takjes selderij
  • 20 gram pijnboompitten
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Vul een (steel)pan met water en breng dit aan de kook. Kook de eieren 6 tot 9 minuten (bepaal zelf of je ze zacht- of hardgekookt wilt).
  2. Laat de eieren schrikken met koud water en pel ze.
  3. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine blokjes.
  4. Hak de selderij fijn.
  5. Pel de mandarijn en haal de partjes los.
  6. Leg de boerenkool en spinazie op een bord en voeg de selderij, cranberry’s, appelblokjes en mandarijnenpartjes toe.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  8. Sprenkel een eetlepel olijfolie over de salade en breng verder op smaak met een eetlepel citroensap en een snuf zeezout en zwarte peper.
  9. Snijd de eieren in partjes en leg bovenop de salade.
  10. Strooi de pijnboompitten over de salade.
  11. Eet smakelijk!